روند کاهشی اضافه وزن و چاقی در تمام گروه‌های سنی / شیوع ۵۱.۲ درصدی چاقی شکمی در اصفهان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به شیوع ۵۱.۲ درصدی چاقی شکمی در اصفهان گفت: با توجه به مداخلات انجام شده از جمله ارائه خدمات تغذیه و مشاوره تغذیه توسط کارشناسان این حوزه در مراکز خدمات جامع سلامت، اضافه وزن و چاقی در تمام گروه‌های سنی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهشی داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حمید گله‌داری در حاشیه کنگره بین‌المللی انجمن علمی تغذیه ایران در جمع اصحاب رسانه با اشاره به با آخرین وضعیت تغذیه جامعه اصفهان اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار موجود دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال گذشته، شیوع چاقی شکمی ۵۱.۲ درصد و اضافه وزن و چاقی میانسالان ۶۳ درصد ثبت شده که این شاخص در نوجوانان و جوانان به ترتیب ۲۰ و ۳۵.۴ درصد است.

وی با بیان اینکه در کودکان کوتاه قدی و کم وزنی به ترتیب ۶.۴ و ۷.۶ درصد است، افزود: با توجه به مداخلات انجام شده از جمله ارائه خدمات تغذیه و مشاوره تغذیه توسط کارشناسان این حوزه در مراکز خدمات جامع سلامت، اضافه وزن و چاقی در تمام گروه‌های سنی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهشی داشته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان امنیت غذایی را دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی به منظور برخورداری از زندگی سالم و فعال دانست و گفت: عوامل زیادی در امنیت غذایی مؤثر است که از جمله آنها می‌توان به دسترسی فیزیکی، اقتصادی، ایمنی غذا و سواد تغذیه‌ای اشاره کرد.

گله‌داری ادامه داد: از طریق برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری افزایش دسترسی و اجرای برنامه‌های حمایتی تغذیه و فرهنگ‌سازی، مداخلات لازم در این زمینه انجام شده و در جهت کنترل شاخص‌های سوءتغذیه گروه‌های سنی مختلف جامعه از جمله گروه‌های حساس و پر خطر همچون کودکان و زنان باردار، سالمند و شیرده، اقدامات لازم برای بهبود کیفی و کمی شاخص‌های مربوطه صورت گرفته است.

وی دستاورد کنگره بین‌المللی انجمن علمی تغذیه ایران را آشنایی با رویکردهای نوین علمی و فراهم کردن بستر مناسب جهت هم اندیشی، تبادل اطلاعات و تجارت علمی و اجرایی فعالان حوزه‌های مختلف علوم تغذیه در راستای پیشبرد برنامه‌های توسعه کشور و ارتقای دانش سطح علمی کارشناسان تغذیه شاغل دانشجویان، اساتید و متخصصین و سایر گروه‌های مرتبط تحت پوشش دانشگاه اعلام و تصریح کرد: آشنایی با دستاوردهای علمی و پژوهشی با محوریت امنیت غذایی پایدار برای رویارویی با سوءتغذیه و بیماری‌های غیر واگیردار و آشنایی با رویکردهای جدید در کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر از مهمترین دستاوردهای کنگره برای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تغذیه سالم در حفظ سلامت رشد و تکامل کودکان و نوجوانان و مادران باردار و شیرده و ارتقای سطح زندگی در تمام گروه‌های سنی و فیزیولوژِیک، پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر از جمله چاقی و دیابت، فشارخون و چربی خون بالا بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌ها نقش دارد که مهمترین علت‌های مرگ و میر هستند و بسیاری از بیمارهای بزرگسالی به الگوهای تغذیه در کودکی و نوجوانی نقش دارد.

گله‌داری افزود: در حوزه بهداشت نیز کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت به ارائه خدمات مشاوره‌ای تغذیه به افراد مبتلا به اختلالات تغذیه و مبتلایان به بیماری‌های غیر واگیر در گروه‌های سنی مختلف می‌پردازند که نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی و سلامت افراد دارد.

کد خبر 727689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.