ضرورت تخصیص بودجه ۱۸ هزار میلیاردی برای صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در ۱۴۰۳

برخی بیماران تا پیش از تشکیل صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج، رنج بسیاری را از نظر اقتصادی علاوه بر درد و رنج بیماری تحمل می‌کردند، اما امروز با تحت پوشش قرار گرفتن ۱۰۷ بیماری در این صندوق، گام‌های موثری در مسیر حمایت از آنها برداشته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پس از انقلاب اسلامی در تمام حوزه‌ها گام‌های بلندی برای رشد و تعالی و همراهی با مردم و کاهش دغدغه آنها در تمام زمینه‌ها برداشته شده که یکی از این موارد حمایت‌های دولت و مجلس از بیماران صعب‌العلاج و خاص و دامنه آن از آغاز طرح در حال گسترده‌تر شدن است تا مرهمی بر دشواری‌های بیماران و خانواده آنها باشد.

حسین رنجبران، معاون سازمان بیمه سلامت‌، با بیان اینکه سازمان بیمه سلامت ۴۵ میلیون نفر بیمه شده دارد که از این تعداد ۳۲ میلیون نفر خدمات رایگان دریافت می‌کنند، اظهار کرد: حدود ۵۰ هزار مؤسسه طرف قرارداد با بیمه سلامت در سطح کشور هستند و این تعداد، ۱۳ هزار و ۵۰۰ داروخانه را شامل می‌شود که خدمات مورد نیاز بیمه شدگان این سازمان را ارائه می‌کنند.

وی افزود: سازمان بیمه سلامت طی سه سال گذشته تلاش کرده است تا به صورت منظم پرداخت‌های مؤسسات طرف قرارداد خود را انجام دهد، با توجه به زمان‌بر بودن پذیرش و رسیدگی به اسناد در بیمارستان‌ها، پرداختی‌ها با فاصله دو یا سه ماه به بیمارستان‌ها صورت می‌گیرد.

معاون سازمان بیمه سلامت اضافه کرد: برای تیپ پزشکی که در قالب سطح یک در نقاط دور افتاده از روستاها و عشایر و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، پرداختی در پزشک خانواده شهری و روستایی و نظام ارجاع ارائه می‌دهند، پرداخت ماهانه و بدون تأخیر انجام می‌شود.

رنجبران با اشاره به برنامه‌های سازمان بیمه سلامت برای گسترش مأموریت‌ها ادامه داد: در درمان ناباروری در سال‌های گذشته، کل هزینه‌های ناباروری همانند IVF و اقدامات مشابه به عنوان عمل زیبایی قلمداد می‌شد، به طوری که فرد حتی در صورت مراجعه به مراکز دولتی، باید هزینه را به طور کامل پرداخت می‌کرد ، اما در حال حاضر ۹۰ درصد هزینه‌های درمان ناباروری را بیمه سلامت پرداخت می‌کند.

وی با اشاره به تشکیل صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال گذشته با تلاش و همکاری نزدیک دولت و مجلس گفت: اساسنامه این صندوق به تأیید هیئت وزیران برسد که سازمان بیمه سلامت به صورت جدی شکل‌گیری آن را پیگیری کرد، سال گذشته ۵ هزار میلیارد تومان و برای سال جاری نیز ۷ هزار میلیارد تومان برای این صندوق در نظر گرفته شد.

معاون سازمان بیمه سلامت تصریح کرد: پیشنهاد سازمان بیمه سلامت ایران برای صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۳، مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان است تا افراد نیازمند، از خدمات مناسب‌تری بهره‌مند شوند.

رنجبران خاطرنشان کرد: در حال حاضر در این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش به ۱۰۷ بسته خدمتی رسیده است، به طوری که در گذشته تنها پنج بیماری تحت پوشش بوده و این موضوع مثالی از گسترش چتر بیمه‌ای در سازمان بیمه سلامت ایران است، البته تلاش سازمان بیمه سلامت افزایش پوشش تعداد اقلام دارویی و خدمات جدیدتر در بسته‌های خدمتی به بیماران است.

ضرورت تخصیص بودجه ۱۸ هزار میلیاردی برای صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در ۱۴۰۳

پوشش ۱۰۷ بیماری در صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج بیمه سلامت

زهرا شیخی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اتفاقات خوب رخ داده در دولت سیزدهم در خصوص حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تا پیش از مجلس یازدهم حدود پنج بیماری به عنوان بیماری خاص شناخته می‌شد و بیماری پرهزینه‌ای مانند سرطان که در طول روند شناسایی و درمان به خانواده‌ها هزینه‌های بسیاری را متحمل می‌کرد، جزو بیماری‌های خاص محسوب نمی‌شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج از پنج به ۱۰۷ بیماری رسیده است، افزود: با توجه به اولویت قرار گرفتن صحبت مقام معظم رهبری در خصوص اینکه بیماران جز درد و رنج بیماری نباید دغدغه دیگری داشته باشند، تمام توان به کار گرفته شد تا از بابت هزینه‌ها، نگرانی و دغدغه‌ای متوجه بیماران و خانواده‌های آنها نباشد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اضافه شدن بیماری‌های مانند بیماری‌های متابولیک و پروانه‌ای در جُرگه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج تصریح کرد: تشکیل صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج و افزایش تعداد این بیماری‌ها از جمله اتفاقات مثبتی است که می‌تواند تأثیرات بسیاری داشته باشد و به نوعی منجر به آرامش خاطر بیماران و خانواده‌های آنها شود.

شیخی با اشاره به اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱، پنج هزار میلیارد تومان (پنج همت) و در بودجه سال ۱۴۰۱ نیز هفت هزار میلیارد (هفت همت) به صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج اختصاص داده شد، ادامه داد: طی یک سال اخیر در استان اصفهان نیز بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان برابر با ۵ هزار میلیارد ریال برای این حوزه هزینه شده است و در طول بازه زمانی مذکور، بیش از ۸۰ هزار بیمار از خدمات ویژه صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج استفاده کرده‌اند.

راه‌اندازی صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج؛ دستاوردی مهم و بی‌نظیر

وی با بیان اینکه استان اصفهان در حیطه حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج رتبه اول در کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: رتبه کسب شده، اقدامی بزرگ بوده و این موضوع از دستاوردهای مهم و بی‌نظیر مجلس و دولت در حوزه سلامت و در راستای همراهی با بیماران به شمار می‌رود، همچنین تلاش می‌شود در بودجه ۱۴۰۳ سهم صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج افزایش یابد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر از ۱۰۷ بیماری خاص شناخته شده، ۵۱ بیماری نشان‌دار است، اضافه کرد: تلاش می‌شود که در سال ۱۴۰۳ تعداد بیماری‌های نشان‌دار نیز افزایش یابد؛ بیماران مبتلا به بیماری‌های نشان‌دار شده از بدو آغاز روند درمان به صورت خودکار شناسایی می‌شوند و برای دریافت و تأمین هزینه‌های درمانی، نیازی نیست که فرد با در دست داشتن فاکتور به مرکز یا ارگانی خاص مراجعه کند.

شیخی با اشاره به اتفاق مثبت دیگری که در این حوزه رخ داده است، افزود: تا پیش از این تنها بیمه سلامت متولی و حمایت‌کننده از بیماران خاص و صعب‌العلاج بود، اما در حال حاضر بیمه‌های پایه نیز طی سه ماه اخیر موظف شدند که برای بیماران تحت پوشش خود از این صندوق استفاده و به صورت مستقیم هزینه درمانی بیمار را پرداخت کنند؛ اقدامات انجام شده و اتفاقات رخ داده بسیار حائز اهمیت است و تمام افراد جامعه باید از آن اطلاع داشته و نگرانی از بابت هزینه‌های درمانی برای آنها وجود نداشته باشد.

کد خبر 727615

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.