پوزخند دیکتاتور به القابی که برایش ساخته بودند

روایت نسل انقلاب و پیشگامان، روایتی از جنس مردمانی است که برای برکندن ریشه فساد، ظلم و بی‌عدالتی و برافراشتن پرچم اسلام و حق‌طلبی به‌پا خاستند؛ همان کسانی که شناسنامه‌های بی‌بدیل این انقلاب در ایران شدند و کار سلسله شاهنشاهی در ایران را یکسره کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در آستانه برگزاری چهل‌وپنجمین بهار پیروزی است. پیروزی شیرینی که با فرار شاه و پایان یافتن زمستان رنج‌ها و ظلم‌های حکومت دیکتاتوری پهلوی آغاز شد، با آمدن امام (ره) به اوج رسید و در ۲۲ بهمن سال ۵۷ کار حکومت ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی در ایران را یکسره کرد.

حالا این انقلاب به درختی تنومند بدل شده است که هیچ طوفانی نمی‌تواند ریشه‌های آن را از خاک برکند. این انقلاب حاصل تلاش کسانی است که تحت فرمان ولی خود شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» سر دادند تا به سرمنزل مقصود برسد، اما در این مسیر نباید از پیشگامانی غافل شد که از بذل جان و مال خویش مضایقه نکردند و تمام تلاش خود را برای رسیدن این مملکت به ایرانی آزاد و آباد به کار بستند.

امروز در آستانه جشن ملی ایران، فرصت مغتنمی است تا به بازخوانی وقایع سال پایانی رژیم پهلوی و شکل‌گیری حکومتی بر گرفته از مکتب اسلام بپردازیم و در این مقام هیچ‌چیز بهتر از شنیدن سخنان سرد و گرم چشیده‌های قبل از انقلاب نیست؛ همان پیشگامانی که آیه «انّ اللّه لا یغیّر ما بقوم حتّی یغیّروا ما بانفسهم» را به درستی تفسیر کردند.

مرتضی آرسته یکی از این پیشگامان و دبیر جمعیت پیشگامان انقلاب اسلامی استان اصفهان است. در نوجوانی در مجالس مذهبی شرکت می‌کرد و وقتی ۱۵ ساله شد، به عشق دیدار امام (ره) به قم رفت و محو دیدار پیر خمین و مقلد او در مباحث دینی و سیاسی شد. آرسته درس خود را در دبیرستان نمونه دولتی تمام کرد و برای تحصیل در رشته شیمی وارد دانشگاه اصفهان شد و پس از فارغ‌التحصیلی در کسوت دبیری شیمی شروع به فعالیت کرد. در اوایل انقلاب حدود ۱۵ سال مسئولیت شورای اسلامی شهر اصفهان که مصوبه شورای انقلاب بود را بر عهده داشت؛ سه سالی هم قائم مقام نهضت سوادآموزی بود و ۱۰ سال آخر خدمت خود را به عنوان مشاور رئیس دانشگاه اصفهان گذارند.

مدارس اصفهان را برای تظاهرات یک‌به‌یک تعطیل می‌کردم/ موتورسواران؛ رسانه‌های انقلابی

سرانجام یک دیکتاتور…

آرسته حالا از دوران دیکتاتوری شاهان پهلوی می‌گوید: «حاج حسن حدادی از افرادی بود که زمان رضاشاه را درک کرده بود. او از زمانی که رضاشاه به اصفهان سفر کرده بود و در خانه کازرونی مستقر شده بود برای ما می‌گفت. حاج حسن می‌گفت که آشپز خانه کازرونی یک شب دیده بود رضاشاه در حیات این خانه با خودش حرف می‌زد و لقب‌هایی که به او نسبت می‌دادند را تکرار می‌کرد و می‌گفت: اعلی حضرتا، قدر قدرتا، قوی شوکتا؛ و در ادامه به خود پوزخند می‌زد و آه می‌کشید. ببینید سرنوشت یک دیکتاتور با آن همه ظلم و ستم به کجا رسید. در نهایت همان کسانی که او را به قدرت رساندند از هستی ساقطش کردند. محمدرضا شاه هم به همین سرنوشت دچار شد. با اینکه یک بار از ایران فرار کرده بود دوباره با حمایت آمریکا و انگلیس به قدرت و تاج و تخت برگشت اما بالاخره در ۲۶ دی ماه ۵۷ از ایران برای همیشه رفت. مدتی را آواره بود و در نهایت در مصر جان داد.»

آرسته می‌افزاید: «با رفتن شاه از ایران و پیروزی انقلاب اسلامی رژیم ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی در این کشور سرنگون شد. انقلاب ایران قابل قیاس با هیچ انقلابی در دنیا نیست. همه انقلاب‌ها در دنیا بر اساس کودتا شکل می‌گیرند، اما انقلاب اسلامی در دل مردم و با هماهنگی رهبری دینی انجام شد. در ایران هم چندین بار تلاش شد تا انقلابی رخ بدهد مثل انقلاب مشروطه اما این انقلاب‌ها به نتیجه نرسید چون رهبر انقلابی نداشت.»

نوزادانی که حقیقت حرف امام (ره) را ثابت کردند

او پرداختن به تاریخچه انقلاب را بسیار مهم می‌داند و می‌گوید: «اولین جرقه انقلاب اسلامی در ۱۷ دی ۵۶ با انتشار مقاله‌ای توهین‌آمیز به امام خمینی (ره) از رشیدی مطلق در روزنامه اطلاعات زده شد. مردم نتوانستند این موضوع را تحمل کنند و از خانه‌های خود بیرون ریختند تا اینکه حرکت انقلابی مردم در سراسر کشور به ویژه شهرهای بزرگ مانند اصفهان آغاز شد. حرکت‌های انقلابی همزمان با تبعید امام (ره) به نجف اشرف شدت گرفت. در همان زمان امام (ره) فرمودند که سربازان من در گهواره‌ها هستند. آن روز کسی نمی‌توانست معنی سخن امام (ره) را بفهمد اما وقتی امام (ره) بعد از ۱۵ سال به کشور بازگشتند آن نوزادان بزرگ شده بودند و پیروی امام (ره) را می‌کردند.

یکی دیگر از اتفاقات مهم در آن سال‌ها شهادت حاج آقا مصطفی خمینی در یکم آبان ۵۶ در عراق بود. امام (ره) نسبت به حاج آقا مصطفی خیلی عشق می‌ورزید چون همه عمر خود را صرف ایشان کرده بود و ایشان را فردی بسیار کامل تربیت کرده بود. برای همین پیشگامان انقلاب نیز همان زمان مبارزات خود را شدت بخشیدند. در همان ایام بود جامعه معلمان در اصفهان را به راه انداختیم. شب‌ها اعلامیه چاپ و روزها توزیع می‌کردیم. به یاد دارم که خودم تمام مدارس را یک به یک تعطیل می‌کردم و به همه می‌گفتم فلان روز بیایید در سالن آموزش و پرورش که امروز اداره کل آموزش و پرورش اصفهان در آنجا قرار دارد. همه معلمان و دانش آموزان را در آنجا جمع می‌کردم تا اینکه در آبان سال ۵۷ قطعنامه‌ای دادیم که یک خط مشی از امام (ره) خمینی بود و به حکومت اعلام کردیم ما مدرسه‌ها را تعطیل می‌کنیم. بنا شد همه مردم اصفهان در تظاهرات شرکت کنند. برای همین ستاد مراسم اصفهان را با هدایت افراد سرشناسی مانند مرحوم پرورش، حاج آقا سالک، و انجمن اسلامی بازاریان تشکیل دادیم. در این ستاد برنامه‌های روزمره انقلاب اصفهان و تظاهرات‌ها را برنامه‌ریزی می‌کردیم. هر روز در مسجد سید، مسجد حکیم و مصلی مردم را به صورت جماعت‌های چند صدنفره هماهنگ می‌کردیم و افراد بنامی مانند آیت‌الله احمدی در مسجد حکیم و مرحوم پرورش و حسن بهشتی مردم را برای آشنایی با مسیر انقلاب راهنمایی می‌کردند.

مدارس اصفهان را برای تظاهرات یک‌به‌یک تعطیل می‌کردم/ موتورسواران؛ رسانه‌های انقلابی

پایان تحصن در منزل آیت الله خادمی و آغاز اولین حکومت نظامی در اصفهان

تا اینکه در سال ۵۷ در زندان شورشی ایجاد شد و زندانیان را زدند. خانواده زندانیان در منزل آیت‌الله خادمی تحصن کردند. آن ایام مرداد، مصادف با ماه رمضان بود. تحصن خانواده‌ها از پنج روز قبل از ماه رمضان تا پنج روز بعد ادامه داشت تا اینکه به دلیل سخنرانی‌های تندی که علیه حکومت می‌شد، نیروهای نظامی تحصن را شکستند و همان شب چهار نفر را شهید کردند. با شهادت این افراد اولین حکومت نظامی در اصفهان اعلام شد.»

با بیش از ۶۰ اتوبوس از اصفهان به استقبال امام (ره) رفتیم

او در ادامه می‌گوید: «در همه شهرها حرکت‌های انقلابی با پیروی از امام (ره) شروع شده بود. مردم به بهانه‌های مختلف مثل سالگرد جهان پهلوان تختی مراسم می‌گرفتند تا با این کش و قوس‌ها شاه را فراری دادند. شبی که شاه فرار کرد مردم تا صبح شعار «مرگ بر شاه» سر دادند. شاه با طلاها و دلارهایی از ایران فرار کرد که به اندازه ۵۰ سال بودجه کل کشور ارزش داشت، اما با آن همه ثروت هیچ کشوری او را پناه نداد و نپذیرفت.

در آستانه ورود امام (ره) به کشور، از سوم بهمن با بیش از ۶۰ اتوبوس از اصفهان به استقبال امام (ره) رفتیم. جمعیت معلمان در مهدیه تهران و بازاریان در حسنیه تهران مستقر شدند. همان روز ستاد استقبال از امام (ره) توسط آیت‌الله بهشتی و آیت‌الله باهنر و چند تن دیگر از علما تشکیل شد. ما هم با این ستاد همکاری می‌کردیم. بختیار تمام تلاش خود را به کار بسته بود تا امام (ره) به کشور بازنگردد اما بالاخره در هفتم بهمن به این نتیجه رسید که دولت شاهنشاهی فلج شده و با ورود امام (ره) در ۱۲ بهمن موافقت کرد و فرودگاه‌ها را باز گذاشت و امام (ره) آمد. امام (ره) در ابتدا به بهشت زهرا رفت. بهشت زهرا در آن زمان توسط تیم انتظامات اصفهان محافظت می‌شد. به یاد دارم وقتی امام (ره) وارد شدند سیل جمعیت ۱۰ میلیون نفری انتظامات را با خود برد. امام (ره) پس از آن در مدرسه علوی تهران مستقر شد و در پانزدهم بهمن دولت موقت بازرگان را تعیین کرد. در طول آن مدت تا ۲۲ بهمن هر روز در مدرسه علوی از گروه‌های مختلف با امام (ره) بیعت می‌کردند. اما مهم‌ترین بیعت در روز ۱۹ بهمن توسط همافران نیروی هوایی ارتش رقم خورد. در این روز همافران به صورت منظم جلوی امام (ره) رژه رفتند و با امام (ره) بیعت کردند که روزنامه کیهان هم عکس آن را چاپ کرد، اما بختیار می‌گفت که این عکس مونتاژ شده است. در نهایت وقتی دید همه خبرگزاری‌های خارجی آن را پخش کرده‌اند، با انتشار آن موافقت کرد. بنابراین بیعت همافران با امام (ره) برای موفقیت انقلاب بسیار حائز اهمیت بود.

موتورسواران؛ رسانه‌های انقلابی

آرسته ادامه می‌دهد: «۲۱ بهمن فرارسید و در آن روز اطلاعیه‌ای توسط سپهبد رحیمی فرمانده حکومت نظامی تهران صادر شد که اگر کسی در اجتماعی بیش از پنج نفر شرکت کند، او را می‌کشیم. آیت‌الله طالقانی ابتدا برای جلوگیری از خون‌ریزی اعلام کرد که کسی تظاهرات نکند، اما امام (ره) یک ساعت بعد بیانیه دادند که همه مردم ساعت ۳ بعدازظهر از خانه‌های خود بیرون بیایند و تظاهرات کنند. جمعیت عظیمی بیرون آمدند. موتورسواران کار رسانه‌ای می‌کردند و فریاد می‌زدند که طبق بیانیه امام (ره) همه بیرون بیایید و در نهایت این نقشه سپهبد رحیمی با شکست مواجه شد. رژیم شاه قصد داشت با این ترفند سران انقلاب را به قتل برساند اما امام (ره) با این بیانیه و این تظاهرات چند میلیونی جلوی این توطئه را گرفت و بیانیه رحیمی به بن بست خورد.

در نهایت روز ۲۲ بهمن فرارسید. در آن روز تمام پادگان‌ها، سازمان‌ها و مراکز مهم تهران تا ساعت ۲ بعدازظهر به دست مردم افتاد. رادیو صدای آیت‌الله محلاتی را پخش می‌کرد که می‌گفت این صدای انقلاب اسلامی ایران است. ساواک در تهران با آن همه وسعت به دست مردم افتاد و چیزی نبود که در سلطه مردم نباشد. امام (ره) از قبل تذکر داده بود که مراقب باشید گارد شاهنشاهی دوباره مستقر نشوند، اما عده‌ای از منافقین از فرصت استفاده کردند و در پادگان‌ها اسلحه‌ها را با خود بردند. ساواک تهران به مدت ۱۰ روز توسط اصفهانی‌ها مورد حفاظت بود تا به خوبی این روزها گذشت.»

مدارس اصفهان را برای تظاهرات یک‌به‌یک تعطیل می‌کردم/ موتورسواران؛ رسانه‌های انقلابی

تلاش‌های دشمن برای رسیدن به منابع نفتی ایران

او می‌گوید: «ما این انقلاب را به سادگی به دست نیاوردیم. ۲۴ هزار شهید در دوران دفاع مقدس و انقلاب فقط در اصفهان تقدیم کردیم. باید به نسل جوان در حفظ این انقلاب توصیه کنیم. انقلاب ما با این خون‌ها پیروز شد. کشور ما ۴۴ سال در تحریم بوده و در ۱۷۳۳ مورد از مقامات و نهادها گرفته تا کالاها تحریم شده است. این در حالی است که سوریه در ۶۷۶ مورد و روسیه در ۲۳۴ مورد تحریم شده‌اند و در هیچ کجای دنیا چنین نمونه‌ای وجود ندارد. با این حال نهال انقلاب پس از گذشته ۴۵ سال به درختی تنومند تبدیل و موجب شگفتی دنیا شده است. همه برنامه‌ریزی‌ها علیه این انقلاب با یک سخنرانی مقام معظم رهبری خنثی می‌شود. در طول ۱۳۶ سال ۷ پادشاه قاجار حدود نیمی از ایران را بر اثر بی‌کفایتی از دست دادند و در زمان محمدرضا شاه بحرین با ۳۰ جزیره زیبای آن از ایران جدا شد اما تمام دنیا علیه انقلاب اسلامی ۸ سال جنگیدند، اما یک سانتی‌متر از خاک ایران جدا نشد. توطئه‌ها علیه ایران یکی دو مورد نیست. از بین ۳۰۰ شبکه ماهواره‌ای ۱۱۶ شبکه به صورت رایگان برای ایرانیان ایجاد شده است. ببینید چه هزینه‌هایی کرده‌اند تا به منابع نفتی ما برسند. آمریکا و انگلیس می‌خواهند مانند قبل از انقلاب همه منابع ما را ببرند. قصد دارند نسل جوان ما را با شبکه‌های مجازی منحرف کنند. فتنه‌های مختلف در ایران اسلامی برپا کردند و می‌کنند، اما نتوانسته‌اند این انقلاب را از پا درآورند. مردم ایران پای انقلاب خود ایستاده‌اند و ۲۲ بهمن هر سال از سال قبل خود شلوغ‌تر می‌شود.»

مدارس اصفهان را برای تظاهرات یک‌به‌یک تعطیل می‌کردم/ موتورسواران؛ رسانه‌های انقلابی

ناامید کردن مردم، حربه دشمن و ایادی داخلی اوست

او که در طول این ۴۵ سال پیروزی انقلاب، در همه انتخابات‌های برگزار شده حضوری پررنگ داشته و همواره در برگزاری انتخابات‌ها مسئولیت اجرایی و نظارتی بر عهده داشته است، انتخابات پیش رو را بسیار مهم ارزیابی می‌کند و می‌گوید: «یکی از مصادیق قدردانی از این انقلاب و خون شهدا این است که به دو انتخابات مهم در پیش رو توجه کنیم. برنامه دشمن این است که انتخابات ایران را تحریم کند و بعضی از ایادی آنها در ایران هم بر طبل بیگانه می‌کوبند. این در حالی است که زمانی خودشان در این کشور دولت تشکیل داده‌اند، اما امروز تلاش می‌کنند مردم را از شرکت در انتخابات مأیوس کنند. به هر حال امیدواریم با توصیه‌های رهبر معظم انقلاب آخرین حربه دشمن در سال جاری هم با شکست روبه‌رو شود و مشتی محکم بر دهان ابرقدرت‌ها و ایادی داخلی آن‌ها که ناامیدی را تزریق می‌کنند، با حضور مردم زده شود.

اگر آمریکا نمی‌تواند با ایران به صورت رو در رو وارد جنگ شود، چشم‌انتظار انتخابات در این مملکت نشسته است. آمریکا می‌داند که ایران می‌تواند با کمک کشورهای حوزه مقاومت تمامی دریاها و تنگه‌های راهبردی را ببندد و تجارت کل جهان را مختل کند، بنابراین جرئت حمله به ایران را ندارد چرا که ایران به آنها جواب سختی خواهد داد.»

اصفهان همیشه سمبل دفاع از انقلاب بوده است

آرسته که در جبهه‌های هشت سال دفاع مقدس امور فرهنگی جنگ را بر عهده داشته است و با شهیدان حجازی به عنوان پسردایی‌های خود دمخور بوده است، می‌گوید: «به هر روی، مردم اصفهان زحمات زیادی برای این انقلاب کشیدند. اصفهان همیشه سمبل دفاع از انقلاب بوده و در دفاع مقدس هم پیشتازی خود را نشان داد. مسئولان باید بیشتر به مردم این استان توجه کنند. امروز هم که مشکلات اقتصادی گریبانگیر همه مردم شده است، هر چند دولت رئیسی دولت بسیار تلاشگری است و کارهای اساسی در کشور انجام داده است، اما باید بیشتر به موضوع اقتصاد مردم توجه کند تا مردم کمی رنگ راحتی را به خود ببینند.»

کد خبر 727018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.