حماسه بختیاری‌ها در ۲۰ بهمن ۵۷/ روزی که به نام مردم چهارمحال در تقویم ثبت شد

در بحبوحه روزهای انقلاب و در زمانی که بختیار به دنبال فروکش کردن شعله‌های قیام مردم بود، بختیاری‌ها در روز بیستم بهمن به دیدار امام(ره) رفتند و با ایشان بیعت کردند که یکی از حاضران از این حماسه می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال و بختیاری، بیستم بهمن برگ زرینی در تاریخ چهارمحال و بختیاری است، روزی که مردم این دیار با امام خمینی (ره) بیعت و انزجار و برائت خود را از شاپور بختیار نخست‌وزیر وقت اعلام کردند، بختیاری‌های غیور و بصیر در زمانی با بنیان‌گذار انقلاب اسلامی بیعت کردند که نخست وزیر وقت از هم‌تبارانشان بود و این اتفاق بزرگ به عنوان افتخاری ارزشمند در تاریخ این قوم آزاده درج شد.

اهمیت این اتفاق تا جایی است که مقام معظم رهبری درباره این حرکت مردم چهارمحال و بختیاری فرمودند: «نکته‌ای که آقای نکونام، (نماینده ولی فقیه در استان) گفتند درباره‌ی آمدنِ مردم چهارمحال‌وبختیاری (به تهران‌) برای ابراز بیزاری از بختیار، خیلی مهم است. ممکن است مردم شیراز، مردم مشهد، مردم تبریز هم بیایند از بختیار ابراز بیزاری بکنند امّا خیلی فرق می‌کند که مردم بختیاری بیایند از یک فرد سیاسیِ شاخص بختیاری که در مقابل انقلاب و در مقابل امام قرار گرفته، ابراز بیزاری کنند؛ این نکته مهم است.

این هم که ایشان گفتند که مردم توقّع دارند که آن روز روز شاخصی باشد، درست است، این واقعاً جا دارد؛ چون در بین عشایر این وابستگی‌ها و پیوندهای عشایری، چیز کوچکی نیست، چیز خیلی مهمّی است. اینها همان کسانی هستند که در قضیّه مشروطه، بلند شدند از شهرکرد -آن‌وقت ده‌کرد- آمدند اصفهان و اصفهان را گرفتند و آمدند تهران و کارهای بزرگی را انجام دادند، بیشتر با پیوندهای محلّی این کار را می‌کردند؛ یعنی تأثیرات قبایلی و عشایری بر روی مردم وجود داشت که حرکت می‌کردند می‌آمدند. امّا همین پیوندها در آنجایی که پای دین در میان است، پای انقلاب در میان است، پای امام در میان است، به کلّی کم‌رنگ می‌شود و بی خاصیّت می‌شود و از بین می‌رود؛ این خیلی چیز مهمّی است. بنابراین خیلی کار بجا و به موقعی است این بزرگداشتی (روز چهارمحال و بختیاری) که دارید انجام می‌دهید.»

دانشسرا را تعطیل کردیم

با عباس اسکندری، معلم مبارز و انقلابی بروجنی که در این روز و این بیعت تاریخی نقش مؤثری داشته است، هم‌کلام شدیم تا ما را به روزی ببرد که بختیاری‌ها در بحبوحه روزهای انقلاب حماسه‌ای ماندگار رقم زدند.

او از روزهایی که آتش انقلاب در او روشن شده بود، این‌طور می‌گوید: سال دوم دانشسرای مقدماتی بروجن بودم که آتش انقلاب در درون ما را، یکی از معلمان روشن کرد، او از امام (ره) و انقلاب برای ما تعریف می‌کرد و این آتش هر روز شعله‌ورتر می‌شد، این شور انقلابی باعث شد برای نخستین‌بار به بهانه خواندن قرآن در حیاط دانشسرا تحصن کنیم، بعد از این تحصن از طرف ساواک با والدین ما تماس گرفته شد و تهدید کردند که اگر این تحصن ادامه پیدا کنند راهی زندان خواهیم شد.

اسکندری با بیان اینکه اما دست بردار نبودیم و با جمعی از هم‌کلاسی‌ها تصمیم گرفتیم، دانشسرا را تعطیل کنیم، ادامه می‌دهد: شایعه‌ای ایجاد کردیم که ساواک و نیروهای ژاندارمری می‌خواهند به دانشسرا حمله کنند همین شایعه باعث شد، دانشسرا تعطیل و راهپیمایی اعتراضی مقابل آن ایجاد شود.

حماسه بختیاری‌ها در ۲۰ بهمن ۵۷/ روزی که به نام مردم چهارمحال در تقویم ثبت شد

خیال باطل بختیار از حمایت مردم چهارمحال‌وبختیاری

او بیعت مردم چهارمحال و بختیاری با امام (ره) را این‌گونه روایت می‌کند: پس از رسیدن بختیار به نخست‌وزیری و فرار شاه از کشور و از آنجایی که بختیار اهل استان چهارمحال و بختیاری و روستای کنارک بخش گندمان بود، موجب ایجاد یک ذهنیت بین بچه‌های انقلابی و متدین شده بود که نکند بختیار خیال باطلی کند که مردم این استان از او حمایت می‌کنند.
با ورود امام (ره) اعتراضات شکل جدی‌تری به خود گرفت، افراد انقلابی تصمیم گرفتند به دیدار امام (ره) روند که‌هم با ایشان بیعتی داشته باشند و هم اعلام انزجاری از بختیار کنند.

آقای بنایی در مسجد شهر بروجن مسئول نام‌نویسی از افرادی شد که قصد دیدار با امام (ره) را داشتند، حدود هشت اتوبوس برای دیدار و بیعت با ایشان راهی تهران شد، تصمیم بر این بود که در بهشت زهرا توقفی داشته باشیم و بعضی مسائل را هماهنگ کنیم.

ما بختیاری گویم مرگ بر بختیار

اسکندری با بیان اینکه قرار گذاشته بودیم با ورود به مدرسه علوی شعارهای بر ضد بختیار و در حمایت از امام (ره) سر بدهیم، می‌گوید: «ما بختیاری گویم مرگ بر بختیار» یکی از این شعارها بود.

وارد حیاط که شدیم، شور انقلابی مردم به این فضا حس‌وحال عجیبی داده بود و حضور امام (ره) این حس‌وحال را دوچندان کرده بود، به طوری که یکی از هم‌استانی‌های همراه ما از شدت شوق بیهوش شد.
پس از این دیدار به ما اعلام شد که مهندس بازرگان به تازگی مسئولیت دولت موقت را بر عهده گرفته است و تا ساعاتی دیگر در دانشگاه تهران سخرانی دارند، تصمیم بر این شد که به محل سخنرانی حرکت کنیم و بار دیگر اعلام انزجار مردم استان از بختیار را اعلام کنیم، در ورودی دانشگاه یک نفر علامت پیروزی نشان می‌داد و می‌گفت: «مردم چهارمحال و بختیاری خوش آمدید، بختیاری‌ها خوش آمدید.»

جمع‌آوری چوب برای مقابله با نیروهای بختیار

این مبارز انقلابی ادامه می‌دهد: بعد از سخنرانی بازرگان در بین هم‌استانی‌ها، زمزمه‌ای مبنی بر اینکه بختیار اعلام کرده است که قصد دارد چهارمحالی‌هایی که امروز به دیدار امام (ره) آمده بودند را از بین ببرد، همین شایعه باعث شد که تعداد زیادی چوب برای مقابله با افراد بختیار از درختان دانشگاه ببریم و به داخل اتوبوس ببریم با حرکت اتوبوس به سمت قم و دور شدن از تهران این شایعه رنگ باخت و همه آن چوب‌ها را به بیرون انداختیم.

از آنجا به بعد کاروان به دو قسمت تقسیم شد، عده‌ای به سمت قم برای زیارت رفتند و عده‌ای هم به سمت استان رهسپار شدند.

به گزارش ایمنا، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی بیستم بهمن با عنوان روز چهارمحال و بختیاری در تقویم رسمی کشور ثبت شده است.

کد خبر 726838

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.