حمید محمدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، به تشریح نقش نیروی هوایی ارتش در پیروزی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در طول ۴۵ سال پس از پیروزی انقلاب پرداخت و اظهار کرد: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی چند نقطه عطف در تاریخ این انقلاب دارد که شروع آن را در ۱۹ بهمن ۵۷ میدانیم؛ البته مستنداتی وجود دارد که کارکنان پایگاه هوایی اصفهان در ۵ بهمن ۵۷ بیعت خود را با امام راحل اعلام کردند که این موضوع نقطه عطفی در تاریخ نیروی هوایی این شهر بوده که کمتر به آن پرداخته شده است.
وی بیعت همافران با امام خمینی (ره) را به مثابه آخرین میخ بر تابوت رژیم ستم شاهی قلمداد کرد و افزود: اگر حضور همافران و کارکنان نیروی هوایی و بیعت آنها با امام خمینی (ره) نبود چه بسا انقلاب در مسیر دیگری قرار میگرفت و پیروزی انقلاب به تأخیر میافتاد.
تحلیلگر ارشد مسائل دفاعی ابراز کرد: پس از پیروزی انقلاب نیز شاهدیم که ارتش و در رأس آن نیروی هوایی اقدامات بسیار ارزشمندی را برای نظام اسلامی انجام دادند؛ همچنان که در اولین روز جنگ تحمیلی با عملیاتی غرورآفرین تعداد زیادی از هواپیماهای نیروی هوایی به خاک دشمن متجاوز حمله کردند و به نوعی اقتدار نیروی هوایی را نشان دادند و ثابت کردند که تا چه اندازه به آرمانهای انقلاب و خاک وطن خود عِرق میورزند و تا آخرین قطره خون از آن دفاع میکنند.
پیشگام بودن نیروی هوایی ارتش در جهاد خودکفایی
وی با اشاره به پیشگام بودن نیروی هوایی ارتش در جهاد خودکفایی گفت: اولین نهادی که جهاد خودکفایی را در نیروهای مسلح تشکیل داد نیروی هوایی بود و این موضوع از زوایای متفاوتی قابل بررسی است؛ اول اینکه اساساً جهاد خودکفایی به معنای این است که «ما میتوانیم» و صرف کلمه توانستن است البته نقش مقام معظم رهبری در تشکیل آن علی رغم همه موانع، دست اندازیها و کارشکنیهای برخی افراد غیرقابل انکار است.
محمدی رسیدن به استقلال را از دیگر برکات جهاد خودکفایی دانست و اضافه کرد: نیروی هوایی یک سازمان تجهیزات محور و دستگاه محور است و با وجود همه تحریمها، سختیها و مشقاتی که وجود داشت مستشاران نظامی نمیگذاشتند کارکنان نیروی هوایی و پرسنل نگهداری و فنی، کوچکترین اطلاعاتی از نحوه اورهال و بازآماد تجهیزات داشته باشند. نیروی هوایی در تشکیل جهاد خودکفایی نشان داد علی رغم همه این معضلات میتوانیم روی پای خود ایستاده و شعار استقلال را جامعه عمل بپوشاند.
پشتیبانی نیروی هوایی از همه عملیاتها در جنگ تحمیلی
وی پیرامون نقش نیروی هوایی ارتش در دفاع مقدس گفت: در تمام عملیاتهای پیروزمندانه هشت سال دفاع مقدس حتماً پشتیبانی نیروی هوایی وجود داشته است یعنی علاوه بر آنکه نیروی هوایی در عملیاتهای آفندی شرکت میکرد در عملیات متهورانهای مثل عملیات اچ ۳ و کمان و … که مختص نیروی هوایی بود نیز اثرگذار بود و در پشتیبانی دیگر عملیاتها نقش نیروی هوایی غیرقابل اغماض و چشمپوشی است.
تحلیلگر ارشد مسائل دفاعی به نقل قول امیر صمدی به عنوان یکی از افتخارات ارتش و شاهدی زنده از عملیات غرور آفرین فتح خرمشهر پرداخت و تصریح کرد: در این عملیات نیروی هوایی از دیگر رزمندگان پشتیبانی کرد مضاف بر اینکه مجموعه هواپیمای ترابری و پشتیبانی نیروی هوایی وظیفه حمل و نقل مجروحین، نیروها، بارریزی و مواد غذایی و … را بر عهده داشتند.
کارکنان نیروی هوایی به کلمه عقب ماندگی حمله کردند
وی ادامه داد: بعد از دوران دفاع مقدس نیز جنگ نیروی هوایی در جبهه جدیدی ایجاد شد و آن جبهه جدید مقابله با تحریمهای دشمن و حمله به عقب ماندگی بود؛ یعنی همه پژوهشگران و صنعتگران و کارکنان خدوم نیروی هوایی به کلمه عقب ماندگی حمله کردند و با تمام قوا در عرصه نوآوری، اختراع و ساخت تجهیزات اقدام کردند و امروز میتوانیم با افتخار سرمان را بالا گرفته و بگوییم که نیروی هوایی تمام لوازم و ابزار آلات و تجهیزات مورد نیاز هواپیماهای خود را تولید میکند و در این حوزه هم به استقلال رسیده است.
نیروی هوایی پیشرو در ساخت تجهیزات بر لبه تکنولوژی
محمدی به دستاوردهای متعدد، متکثر و متنوع نیروی هوایی ارتش در حوزههای مختلف اشاره کرد و افزود: در حوزههای هواپیماسازی، ساخت مهمات هواپیما، ساخت شبیه سازها و قطعات، پهپادها و … شاهد پیشرفت نیروی هوایی هستیم.
وی در خصوص ساخت شبیه سازها گفت: یکی از مؤلفههای رشد و ترقی هر سازمانی تربیت نیروهای جدید و جوان است؛ ارتش و نیروی هوایی نیز برای تربیت نیروهای جوان خود در حوزه ساخت شبیه سازها اقدام کرده و برای همه هواپیماهای جنگنده، ترابری و مسافربری شبیه سازهایی را ساخته است؛ این شبیه سازها هزینه را کاهش و دقت را افزایش داده و استرس را از نیروهای جوان دور نگه داشته است.
تحلیلگر ارشد مسائل دفاعی با بیان اینکه پرواز با جنگنده واقعی برای نیروهای تازه وارد استرسزا است، ابراز کرد: با داشتن دستگاه شبیه ساز یا سیمیلاتور نیروهای تازه وارد کارآزموده میشوند تا بتوانند با هواپیمای واقعی پرواز کنند.
وی با اشاره به پیشرفتهای ایران در حوزه پهپادی گفت: هر چند پهپاد جای هواپیما را نخواهد گرفت و هر کدام در جایگاه خود اهمیت دارند اما پهپادها مزایایی دارند که از جمله آنها کم هزینه تر بودن در حوزه ساخت، کاهش تلفات انسانی، برد پروازی بیشتر و دوری از چشم رادارها است مضاف بر اینکه جنگهای آینده به سمت پهپادی شدن بیشتر حرکت میکند؛ البته نباید اهمیت هواپیماهای با سرنشین را فراموش کرد اما در این حوزه نیز ارتش جمهوری اسلامی به عنوان یک حوزه مکمل برای هواپیماها سرمایه گذاری کرده و قدمهای خوبی برداشته است.
محمدی خاطر نشان کرد: در زمینه مهمات نیز با افتخار میتوانیم بگوییم تمامی مهمات هواپیماها در داخل کشور به صورت دقیق، بروز و در لبه تکنولوژی توسط جوانان در ارتش و صنایع دفاع ساخته میشوند؛ این تجهیزات در عرصه امنیت آفرینی در دست نیروهای مسلح به کار گرفته میشوند.
نظر شما