پوریا عادلی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: ریزش مو یکی از عوارض جانبی رایج داروهای شیمیدرمانی است که بار روانی زیادی بر بیماران تحمیل میکند و سرد کردن پوست سر با استفاده از کلاه سرد، روشی متداول برای پیشگیری از ریزش مو بهشمار میرود.
وی با بیان اینکه با استفاده از کلاه سرد، بیماران مبتلا به سرطان میتوانند ظاهر آراسته خود را حفظ کنند و به زندگی عادی و روزمره خود ادامه دهند، افزود: با استفاده از کلاه سرد احتمال ریزش مو در بیماران، بسته به نوع رژیم شیمیدرمانی آنها میتواند تا ۸۰ درصد کاهش یابد.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران با اشاره به نحوه کارکرد کلاه سرد تصریح کرد: حدود ۹۰ درصد از فولیکولهای موی سر به صورت دائمی در حال تقسیم سلولی هستند و با منقبض شدن عروق، داروهایی که به سمت فولیکولها میروند به شدت کاهش مییابند، در نتیجه تا حد زیادی از ریزش موی سر جلوگیری خواهد شد.
عادلی ادامه داد: این کلاهها توسط بیماران حین تزریق شیمیدرمانی استفاده میشود، جنس سیلیکونی دارد و مایع خنک کننده از طریق آن گردش پیدا و پوست سر را تا دمای سه تا پنج درجه سانتیگراد خنک نگه میدارد.
وی با بیان اینکه در نتیجه رگهای خونی پوست سر منقبض میشود، دارو با غلظت بسیار کمتری به ریشه مو نفوذ و عوارضی جانبی کمتری بروز میکند و میتواند از ریزش کامل موها جلوگیری کند، گفت: عارضه جانبی معمول استفاده از کلاه سرد، سردرد ناشی از سرما است.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران اضافه کرد: این سردرد به سرعت فروکش میکند و تنها موضوعی است که باعث میشود تعداد کمی از افراد از استفاده آن اجتناب کنند، اما هیچ عارضه جانبی دیگری تا به امروز شناخته نشده است.
عادلی با اشاره به اینکه مو در ۹۹ درصد از بیماران سرطانی پس از شیمیدرمانی مجدد رشد میکند و از آنجا که فولیکولهای مو از بین نمیرود، رشد مو حدود سه ماه پس از درمان، از سر گرفته میشود، ادامه داد: کلاه سرد با توجه به صلاحدید پزشک معالج میتواند برای تمام بیمارانی که رژیم شیمیدرمانی آنها حاوی داروهایی با عوارض ریزش مو است و بیمار منع خاصی برای استفاده از این کلاه ندارد، استفاده شود.
نظر شما