با توسعه مساجد، اصفهان مظهر تمدن نوین اسلامی می شود

خبرگزاری ایمنا: شهردار اصفهان تاکید کرد:با تقویت فضاهاي مساجد، مردم مي‌توانند با عجين و توام كردن مباني ديني-مذهبي با حقوق و تكاليف شهروندي، شهري كه مظهر تمدن نوين اسلامي است را پديدار ساخته و براي ديگران الگو نمايند.

به گزارش ایمنا دکترسید مرتضی سقاییان نژاد در نشست شورای هماهنگي مناطق و ستاد شهرداری اصفهان گفت: سياست شهرداري توسعه خانه‌هاي فرهنگ و فرهنگسراها نیست بلکه تقويت فضاها و کانون های فرهنگی مساجد به منظورتوام شدن مباني ديني-مذهبي با حقوق و تكاليف شهروندي است تا شهری مظهر تمدن نوين اسلامي پديدار ساخته و براي ديگران الگو کنند.
وی افزود: دفترچه راهنمای احداث و تعمیر مساجد از سوی شهرداری اصفهان تدوین شده است.
معاون برنامه ریزی و پژوهش شهرداری اصفهان نیز در این نشست گفت: کل اعتبارات نقدی شهرداري براي توسعه، تکمیل، تعمیر و تجهیز مساجد اصفهان از سال ۸۳ تا ۹۱ بالغ بر ۲۰۸ ميليارد ريال است.
وی اذعان داشت: برخی از کمک‌های غیرنقدی شهرداري به مساجد شهر از جمله صدور پروانه ساختمان رایگان ، اختصاص سقف ۱۰۰ متر واحد تجاری، واگذاری زمین معابر واقع در طرح توسعه، مساعدت در واگذاری زمین، انجام برخی عملیات اجرایی و ساختمانی و توسعه، احداث و بهسازی سرویس بهداشتی و وضوخانه، مناسب‌سازی مساجد برای تردد معلولین و جانبازان و تصویب طرح‌های زیباسازی پیرامون مساجد نيز به كمك‌هاي نقدي افزوده مي‌شود.
معاون هماهنگی امور مناطق و سازمانهای شهرداری اصفهان ضمن گرامیداشت هفته جهانی مساجد گفت: جایگاه مسجد در چشم‌انداز شهر  اصفهان «شهری اسلامی، طیب، مسجدمحور، مهد عالمان و نخبگان، الهام‌بخش و مظهر تمدن نوین اسلامی»  مشخص شده و حركت‌هاي شهرداري در جهت دستيابي به مؤلفه‌هاي شهر اسلامي با احياء و اعتلاي فرهنگ و هويت ايراني – اسلامي شهر و شهروندان تبيين شده و فعاليت‌هاي شهرداري در زمينه مراعات اصل مسجد محوري و تقويت فضاها و خدمات پيرامون آن به منظور اعتلاي هويت محلات و محيط‌هاي شهري به توسعه، تکمیل و تعمیر مساجد آغاز شده است.
وی تاکید کرد: مسجد همواره کانون تجلی هویت معنوی مسلمانان بوده و کارکرد مسجد تنها به عبادت محدود نبوده، کارکردهای عبادی و مذهبی، فرهنگی و آموزشی، هنری و اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مساجد در راستای تبدیل کلانشهر اصفهان به شهری مسجد محور اساسی است.
مدير اجرايي مركز رسيدگي به امور مساجد اصفهان در ادامه این نشست با بيان اين كه در برخي از مناطق و محلات شهر تعداد مساجد متناسب با جمعيت نيست، گفت: سياست توسعه مساجد بر اين است كه مساجدي كوچك، ساده و بي‌پيرايه ساخته شود تا دسترسي شهروندان به اين مكان عبادي-اجتماعي آسان گردد.
حجت‌الاسلام و المسلمين صالحيان افزود: مسجد كانوني براي هدايت انسان‌هاست و با سياست مسجدمحوري، شهروندان مي‌توانند بسياري از فعاليت‌هاي اجتماعي، فرهنگي، سياسي، قضايي، و حتي اقتصادي خود را در اين مكان پاك رقم زده و مشكلات خود را حل كنند.
گفتنی است؛ نشست شورای هماهنگي مناطق و ستاد شهرداری اصفهان با حضور حجت‌الاسلام و المسلمين صالحيان ، شهردار اصفهان، اعضای شورای اسلامی شهر و تنی چند از مدیران ارشد شهرداری برگزار شد.
کد خبر 72494

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.