ناگفته‌های محسن رضایی از تشکیل وزارت اطلاعات

فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس گفت: در سال ۱۳۶۲ که سازمان اطلاعات امنیتی را به وزارت اطلاعات تبدیل کردیم، من به دستور حضرت امام پنج هزار نفر پاسدار را به آقای ری شهری دادم و هرجا که تابلوی اطلاعات سپاه بود، برداشتیم و کلمه وزارت اطلاعات را روی آن نوشتیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محسن رضایی امروز _ دوشنبه نهم بهمن _ در اجلاسیه شهدای اطلاعات سپاه که در دانشگاه انقلاب اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: نیروهای اطلاعات ایران از خداپرست ترین افراد انقلابی هستند. چه در بعد اخلاص، صداقت و چه در بعد فداکاری و چه ویژه، گمنامی خدا پرستی خود را به اثبات رساندند.

دبیر شورای عالی هماهنگی سران قوا مساله اطلاعات را یکی از مهمترین ارکان پیروزی ملت ایران قبل از جنگ و چه در دوران خود جنگ عنوان کرد و افزود: اگر نیروهای اطلاعاتی نبودند همان سال‌های اول، انقلاب از دست می رفت و اگر نیروهای اطلاعاتی نبودند امکان نداشت که خرمشهرها آزاد شود و جا دارد چنین اجلاسیه ها با محتوای بیشتر و با انرژی تر برگزار شود و زوایای گمنام، پنهان و ناگفته اطلاعاتی کشور برای مردم گفته شود.

به دستور حضرت امام پنج هزار نفر پاسدار را به آقای ری شهری دادم

رضایی با بیان اینکه ما در سپاه دو سازمان اطلاعات امنیتی و نظامی ایجاد کرده بودیم، اظهار داشت: در سال ۱۳۶۲ که سازمان اطلاعات امنیتی را به وزارت اطلاعات تبدیل کردیم و من به دستور حضرت امام پنج هزار نفر پاسدار را به آقای ری شهری (وزارت اطلاعات دادم) و هرجا که تابلوی اطلاعات سپاه بود، برداشتیم و کلمه وزارت اطلاعات را روی آن نوشتیم.

وی ادامه داد: یعنی یک سازمان اطلاعات امنیتی قدرتمندی در درون سپاه تشکیل شده بود که به وزارت اطلاعات تبدیل شد که شهید حسن باقری در این سازمان نقش موثری داشت اما موسس سازمان اطلاعات نظامی سپاه شهید باقری بود.

نقش حسن باقری در کشف انبارهای اسلحه منافقین در دانشگاه تهران

فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس درباره معرفی شهید باقری به او گفت: روزی من در اطلاعات سپاه بودم همان سال ۱۳۵۸، رهبر معظم انقلاب می دانست که من اطلاعات کشور را دنبال می کنم و مرتب به ایشان و آقای هاشمی و شهید بهشتی گزارشات را اطلاع می دادم ایشان به من زنگ زدند گفتند جوانی آمده است که علاقه مند است روی منافقین و ضد انقلاب کار کند که من او را خواستم و دوساعت صحبت کردیم و از او درباره موضوعات مختلف سیاسی و عقیدتی و امنیتی سوال کردم دیدم که او یکی از همان گمشده هایی است که ما دنبال آن می گشتیم.

رضایی ادامه داد: جوان متدین با تحلیل و هوشمند و زیرک و معتقد به دفاع از انقلاب است و گفتم غلامحسین از این در که خارج شدی دیگر اسم تو غلامحسین افشردی نیست اسمت حسن باقری است و از همان اوایل اطلاعات امنیت سپاه کارش را شروع کرد.

وی گفت: تا قبل از جنگ گزارشات بسیار خوبی از میان دانشگاه ها و جاهایی که منافقان می رفتند می آورد. در دانشگاه تهران اسلحه خانه درست کرده بودند یک روز شهید باقری آمد گفت برادر محسن منافقین در دانشگاه تهران یک اتاق گرفتند و در آنجا آر پی جی و تیربار گذاشتند و یک نگهبان هم دارد که من گفتم مگر رییس دانشگاه چیزی نمی گوید گفت نه چرا که آنها خلاف قانون نیستند و آزاد هستند اسلحه خانه دارند. من گفتم اگر می توانی برو عکس بگیر تا عکسی از این اسلحه خانه دانشگاه تهران داشته باشیم که رفت و این کار را انجام داد.

دو ماه اطلاعات شهید باقری ما را به ارتش عراق مسلط کرد

وی گفت: با آغاز جنگ با شهید باقری به اهواز رفتم و گفتم او اطلاعات را راه اندازی کند. بعد از دوماه که برگشتم دیدم او فرد دیگری شده است و بسیار خوب به ارتش عراق مسلط شده است. او اثبات کرد که ارتش عراق ۱۲ لشکر دارد و در همان دو ماه اطلاعات شهید باقری ما را به ارتش عراق مسلط کرد.

رضایی این را گفت که شناخت شهید باقری از دشمن بسیار فوق العاده بود. شهید باقری میزان شناخت دشمن از خودمان را هم دنبال می‌کرد. لذا ما دائم دنبال می‌کردیم که ببینیم دشمن چقدر از ما شناخت دارد.

وی افزود: شهید باقری جزواتی از داخل سنگرهای ارتش عراق پیدا می کرد با عنوان درس واره های قادسیه صدام. این جزوات تجربیات ارتش عراق از عملیات های ما و خودشان بود. شهید باقری این جزوات را ترجمه می کرد و به همه فرماندهان می داد تا میزان شناخت دشمن از ما را ارائه کند.

فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس گفت: شهید باقری از جایگاه ممتازی در تیم طراحی عملیات سپاه داشت و اگر بنا بر دلایلی از این تیم جدا می شود من همیشه احساس خلاء می کردم چون ویژگی هایی از نظر طراحی و بینش نظامی در او وجود داشت که همیشه نقاط ضعف را بیان می‌کرد.

وی گفت: علاوه بر این شهید باقری یک‌فرمانده بی نظیر بود. بعد از عملیات بیت المقدس شهید باقری فرماندهی قرارگاه نصر را به عهده گرفت که حالا باید چند لشکر را فرماندهی می کرد. در فتح المبین شهید باقری هم جبهه خودش را فتح کرد و هم جبهه قرارگاه فجر را نیز کمک کرد و مسیر قرارگاه فجر را باز کرد.

عملیات فتح المبین بلوغ نهایی شهید باقری بود

رضایی با بیان اینکه عملیات فتح المبین بلوغ نهایی شهید باقری بود گفت: بنا به این تجربه سخت ترین بخش آزادی خرمشهر را به شهید باقری و حاج احمد متوسلیان دادیم. در این عملیات یک عاشورا برای لشگر ۲۷ ایجاد شد اما احمد متوسلیان یکی از شجاع ترین افراد ما در جنگ بود و خود ایشان و ستاد لشکر ۲۷ خودشان وارد صحنه رزم شدند.

وی با بیان اینکه کجای دنیا می شود افرادی مانند شهید باقری و احمد متوسلیان پیدا کرد و کدام مکتبی توانسته چنین انسان‌هایی تربیت کند؟ گفت: دشمن بیشتر از تربیت انسان هایی مانند شهید باقری می ترسد تا از توپ و موشک ما. تهدید جدی ما برای آمریکا افرادی مانند شهید سلیمانی ها و سید حسن نصرالله ها هستند. لذا به دنبال این هستند تا روی جوانان ما تاثیر بگذارند و تاریخ دفاع مقدس را تحریف کنند.

تجهیزات و درجه های نظامی ما را از تربیت نیرو غافل نکند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نیروی دریایی ارتش آمریکا بیست سال پیش برآوردی از جنگ با ایران ارائه داده است و هشت ویژگی‌برای ایران بیان کرده است که بیشتر این ویژگی ها در شهید حسن باقری وجود داشت لذا حواسمان باشد سرنوشت میدان جنگ را انسان های با ایمان تعیین می کنند و تجهیزات و درجه های نظامی ما را از تربیت نیرو غافل نکند ما را از شهید باقری ها دور نکند.

وی در ادامه گفت: شهادت شهیدباقری برای ما قابل باور نبود و تا چند ماه باور نمی کردم او شهید شده است. البته بعد از او برادراشان سردار باقری سازمان اطلاعات نظامی سپاه را گسترش داد و سازمان اطلاعات رزمی ما امروز در نیروهای زمینی، دریایی، بسیج و قدس سپاه بسیار ورزیده شده است و افرادی مانند شهید امیدوار که اخیراً در سوریه به شهادت رسیدند نمونه هایی از این توانمندی هستند.

منبع: ایرنا
کد خبر 724021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.