به گزارش خبرگزاری ایمنا، دیوان بینالمللی دادگستری امروز _جمعه ششم بهمن_ رأی خود را در خصوص اقدامات اضطراری برای تعلیق فعالیتهای نظامی رژیم صهیونیستی در غزه اعلام کرد.
دیوان بینالمللی دادگستری مستقر در لاهه در پی شکایت آفریقای جنوبی از نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه تشکیل جلسه داد و دادستانهای این دادگاه طی دو روز به بررسی شواهد ارائه شده و نیز دفاعیت نماینده تلآویو پرداختند.
«جوآن دونوگو»، رئیس دیوان بینالمللی دادگستری اظهار کرد: این دادگاه از فاجعه کنونی در غزه اطلاع دارد و قتل مستمر در آنجا را محکوم میکند.
وی گفت: دامنه اختیارات دادگاه در این زمینه به دلیل درخواست ارائه شده از سوی آفریقای جنوبی محدود است. اگر شرایط با ماده هفت و ۹ منشور دادگاه مطابقت داشته باشد دادگاه میتواند تدابیر موقت را اتخاذ کند.
رد درخواست اسرائیل برای کنار گذاشتن پرونده توسط دادگاه
رئیس دیوان گفت: آفریقای جنوبی طی جلسات آنچه را که در غزه رخ میدهد نقض توافقنامه درباره منع نسل کشی دانست. اما دادگاه در حال حاضر حکم نخواهد کرد که آیا اسرائیل تعهدات مربوط به این توافقنامه را نقض کرده است یا خیر. با این حال دادگاه درخواست اسرائیل برای کنار گذاشتن پرونده را رد میکند. تمام طرفهای عضو میتوانند در صورتی که طرف دیگری مرتکب نقضهایی شود، آن را به دادگاه بکشانند.
ملت فلسطین بر اساس توافقنامه منع کشتار جمعی تحت حمایت هستند
رئیس دادگاه افزود: آفریقای جنوبی گزارشاتی را درباره نقض توافق منع کشتار جمعی و نسل کشی، در غزه توسط اسرائیل ارائه کرد. اما دادگاه در حال حاضر تصمیمی را در رئیس اینکه آیا کشتار جمعی اتفاق افتاده یا خیر نخواهد گرفت اما درباره امکان وقوع کشتار جمعی حکم خواهد داد. ما پرونده کشتار جمعی علیه اسرائیل را رد نمیکنیم و درباره حکم دادن به اقدامات اضطراری اختیار داریم. اطلاعات نشان میدهد که بیش از ۲۵ هزار فلسطینی کشته و بیش از ۲ میلیون نفر طی جنگ آواره شدهاند. ملت فلسطین بر اساس توافقنامه منع کشتار جمعی تحت حمایت هستند. گزارشات اولیه نشان میدهد غزه به مکان ناامیدی و مرگ تبدیل شده است.
رئیس دادگاه کیفری بینالمللی تصریح کرد: ما گزارش آن روا (آژانس امداد و کار سازمان ملل برای فلسطین) در ۱۳ ژانویه را در دستمان داریم که در آن تأکید شده از این جنگ ویرانگر بیش از ۱۰۰ روز گذشته و بمباران غزه همچنان ادامه دارد و موجب آوارگی تعداد زیادی از ساکنان شده است. بیش از ۲ میلیون نفر آسیب دیدهاند. از نظر جسمی و روانی آسیب دیدهاند و کودکان در رعب و وحشت به سر میبرند. سازمان جهانی بهداشت ۲۱ دسامبر اعلام کرد ۹۳ درصد ساکنان غزه با سطح بی سابقهای از گرسنگی و سو تغذیه مواجه هستند.
گزارشات و اسناد ارائه شده توسط آفریقای جنوبی معقول و منطقی است
وی تأکید کرد: یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل، غزه را تحت محاصره کامل قرار داد و آب و برق و سوخت غزه را قطع کرد. وی مردم غزه را حیوانات انسانی توصیف کرد. حقوقی که آفریقای جنوبی خواهان آن شده است قابل اجرا است و آن حمایت از فلسطینیها در برابر کشتار جمعی است. گزارشات و اسناد ارائه شده توسط آفریقای جنوبی معقول و منطقی است و در نتیجه دادگاه باید آن را بررسی کند. فلسطینیهای غزه حق دارند در برابر کشتار جمعی حمایت شوند.
اسرائیل باید اقدامات لازم را برای ممانعت از کشتار جمعی و نسل کشی در غزه اتخاذ کند
رئیس دیوان بینالمللی دادگستری تأکید کرد: شروط برای اتخاذ تدابیر موقت فراهم است. اسرائیل باید اقدامات لازم را برای ممانعت از قتل یک مجموعه از انسانها یا آسیب رساندن شدید به آنها اتخاذ کند. اسرائیل باید تمام اقدامات لازم را برای ممانعت از کشتار جمعی و نسلکشی در غزه اتخاذ کند. اسرائیل باید فوراً تدابیری را برای ممانعت از ویرانی و تخریب در غزه اتخاذ کرده و گزارشی را به دادگاه درباره تمام تدابیر موقت ظرف یک ماه ارائه کند.
در این حکم آمده است: اسرائیل باید تضمین کند که نیروهایش مرتکب کشتار جمعی نشوند. همچنین باید اقداماتی را برای بهبود وضعیت انسانی در غزه اتخاذ کند. غیرنظامیان در غزه با وضعیت بسیار دشواری مواجه هستند. اقدامات اسرائیل برای از بین بردن خطرات ناشی از اجحاف در حق فلسطینیها کافی نیست. رئیس این
دادگاه تأکید کرد: ما اقدامات اضطراری را درباره پرونده نسل کشی در غزه توسط اسرائیل اتخاذ میکنیم. اسرائیل باید فراهم کردن فوری کمکهای لازم برای مردم غزه را تضمین کند. باید تمام طرفهای درگیر در غزه به قوانین بینالمللی پایبند باشند و گروگانها را فوراً و بدون شرط آزاد کنند. ۱۵ قاضی در دادگاه رأی موافق دادند که باید اسرائیل تدابیری را برای ممانعت از کشتار جمعی اتخاذ کند. هم زمان با قرائت حکم دادگاه لاهه صدها تن از حامیان فلسطینی در مقابل دادگاه گرد آمدند.
آفریقای جنوبی با این اتهام که رژیم صهیونیستی در جریان عملیات نظامیخود در نوار غزه، کنوانسیون منع نسلکشی مورخ ۱۹۴۸ را نقض کرده است، در روز ۲۹ دسامبر شکایتی را علیه اسرائیل در دیوانبینالمللی دادگستری مطرح کرد. در این راستا ریاض المالکی، وزیر خارجه فلسطین از تمام کشورها خواست تمام اقدامات دیوان لاهه را اجرا کنند.
وی گفت: کشورهای جهان اکنون تعهد قانونی برای توقف جنگ نسل کشی اسرائیل در غزه دارند.
نظر شما