به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی استانداری کردستان، اسماعیل زارعیکوشا، امروز _چهارشنبه چهارم بهمن_ در جلسه بررسی ظرفیتهای حملونقل ریلی استان که در سالن شهدای گمنام برگزار شد، اظهار کرد: روزانه چندصد ماشین سنگین تریلی و کامیون باری از استان تردد میکنند که علاوه بر مصرف سوخت و تصادفات، مخاطرات زیادی دارند.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت ریلی نیز برای سرمایهگذاران جهت سرمایهگذاری در استان مهیا است، افزود: باید به موازات توسعهای که در حوزه مسافری و ایستگاهها انجام میدهیم، حوزه حمل و نقل و بار را نیز مورد توجه قرار دهیم.
استاندار کردستان حمایت از سرمایهگذاری، توسعه حمل و نقل و خرید واگنهای متناسب با تولید و صادرات را ضروری برشمرد و گفت: این سرمایهگذاری به سرعت بازگشت سرمایه خواهد داشت و به سوددهی میرسد، لذا این امر باید در برنامهریزیها مدنظر قرار گیرد.
زارعیکوشا حمایت از سرمایهگذاران را جزو سیاست و برنامه اولویتدار دولت دانست و ادامه داد: کردستان در سالهای آینده در حوزه فولاد یکی از قطبهای کشور خواهد شد.
وی اضافه کرد: طی هفتههای آینده یک سرمایهگذاری در حوزه کنسانتره و گندلهسازی با سرمایه ۱۲ هزار میلیارد تومانی از طرف ایمیدرو در بیجار کلنگزنی خواهد شد که تولید ۲.۵ میلیون تن فرآوری سنگ آهن را در پی خواهد داشت.
استاندار کردستان تصریح کرد: کردستان پنجمین استان معدنی کشور است و در حوزه ذخایر سنگ آهن جایگاه ویژهای دارد.
زارعیکوشا بر ضرورت اتمام هرچه سریعتر ایستگاههای راهآهن همدان-سنندج تاکید و اضافه کرد: سکوی ایستگاه مسافربری قروه طبق وعده اعلام شده باید تا قبل از عید نوروز امسال تکمیل و حداکثر تا تیرماه کل این مجموعه بهرهبرداری شود و متناسب با این مسیر، ایستگاه دهگلان نیز به اتمام برسد و به صورت کلی تحویل راهآهن داده شود.
وی با بیان اینکه ایستگاه راهآهن سنندج یکی از زیباترین مسیرهای ریلی کشور است، افزود: راهاندازی مسیر سنندج-مشهد نیز جزو مطالبات ویژه است که امیدواریم این مهم نیز محقق شود.
استاندار کردستان خواستار افزایش تعداد سفرهای قطار در طول هفته شد و گفت: طبق رایزنیهای انجام شده به زودی مدیریت مستقل در ایستگاه راهآهن کردستان خواهیم داشت و طبق دستور رئیسجمهور از ظرفیت نیروهای بومی در خط راهآهن همدان-سنندج استفاده میکنیم.
زارعیکوشا از پیگیری ایجاد بندر خشک در کردستان خبر داد و افزود: با هدف تسریع و تسهیل در امر ترانزیت و توسعه صادرات کالا و با توجه به برخورداری استان از ظرفیتهای مهم تولیدی، ایجاد بندر خشک به عنوان یک طرح مهم در این استان اجرایی خواهد شد.
به گزارش ایمنا، بر اساس اظهارات مدیرعامل راه آهن غرب کشور در این جلسه، در حال حاضر محور تهران-همدان-سنندج ۵۰ هزار میلیارد تومان ارزش دارد و اولین محموله ریلی تا هفته آینده از خط ریلی راهآهن سنندج به سمت بنادر جنوبی بارگیری خواهد شد.
نظر شما