به گزارش خبرگزاری ایمنا، یاسر حنیفی پیش از ظهر امروز در آئین گشایش «بیستوششمین نمایشگاه تخصصی-صادراتی فرش دستباف» همزمان با اختتامیه «دومین جشنواره ملی قالی فاخر» اظهار کرد: جشنواره فرش برتر و قالی فاخر را سالها پیگیری میکردیم، درباره فرش دستباف همین بس که بگوییم هنر و فرهنگ فرش دستباف ایرانی در تار و پود تمام ایرانیها آنچنان آمیخته شده که جزو بدیهیات زندگی ما شده بود و آنقدر روال تولید و تجارت فرش دستباف در ایران با وجود ایرانیها، هنرمندان گمنام و تجار فرش عجین بود که شاید فکر نمیکردیم روزی نیاز باشد دوباره موضوع فرش دستباف را مطرح و مرور کنیم.
وی افزود: امروز همه میدانیم که شرایط تجارت، اشتغال و تولید فرش دستباف آن چیزی نیست که از این هنر و فرهنگ و صنعت بومی ایران انتظار میرود، البته نمیگویم حال فرش خوب نیست، اما شرایط مطلوب هم نیست.
معاون تولید مرکز ملی فرش ایران تمام ارکان تولید، تجارت و فرهنگ فرش دستباف ایرانی از قدیم را در اختیار بخش خصوصی دانست و گفت: اگر قرار باشد دولت در این فرایند نقشی داشته باشد باید فعالیتهای حمایتی را در کنار بخش خصوصی انجام دهد که نمونه بارز معرفی و فعالیت بخش خصوصی را میتوان این جشنواره دانست.
وی یادآور شد: دو سال پیش به پیشنهاد اتاق بازرگانی و اداره کل صمت استان، برگزاری جشنواره قالی فاخر و اجرای جشنواره ملی به استان اصفهان سپرده شد و در اولین نخستین گام به عنوان یک جشنواره مستقل روند برگزاری آن مطلوب و به انتظارات نزدیک بود.
حنیفی ادامه داد: در دومین دوره همزمانی با نمایشگاه فرش دستباف و استقلالی این رویداد، نمونه بارز فعالیت بخش خصوصی برای اجرای یک کار فاخر ملی است البته اتاق اصفهان بار برگزاری جشنواره را برعهده گرفت و انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان دبیر اجرایی جشنواره را بر عهده داشتند، مرکز ملی فرش نیز به عنوان شورای سیاستگذاری در کنار جشنواره بود.
وی با اشاره به اختصاص بخشی از منابع و اعتبارات ملی برای برگزاری جشنواره بیان کرد: با این حال مجری پروژه از اصفهان بیرون نیست و تمام برنامه به همت تمام فعالان اقتصادی استان به خوبی برگزار شده است که خوشحالیم این پروژه ملی در استان به عنوان جشنوارهای برای معرفی قالب فاخر ایرانی و نشان دادن مسیر تولید و فعالیت فرش دستباف برگزار شد تا از حس یکنواختی درباره فرش دستباف ایران خارج شویم و قالب ایرانی را به عنوان نماد فرهنگ و تمدن خود بدانیم.
معاون تولید مرکز ملی فرش ایران ارائه آثار فاخر و در نظر گرفتن اصالت و نوآوری در این جشنواره توسط داوران را از ویژگیهای دیگر جشنواره فرش دانست و گفت: از این مسیر امید میرود که راه این قالب ایرانی بهدرستی طی شود و مرکز ملی فرش نیز پیگیر موضوعات حمایتی و اقداماتی است که باید از سوی دولت انجام شود.
وی از بهکارگیری همه ظرفیت و بضاعت وزارتخانه متولی این حوزه در کشور یعنی وزارت صمت برای رفع مشکلات فرش خبر داد و افزود: وزارت صمت وظیفه خود میداند که حمایت و پیگیری قوانین را دنبال کند و امیدوارم شاهد برنامههای بزرگتری در اصفهان و استانهای دیگری که قالی متعلق به آنها است باشیم و با حمایت دولت شاهد شکوفایی و اعتلای قالی دستباف ایرانی باشیم.
نظر شما