ریه‌ تنفسی شهرکرد از بین رفته است

رئیس سازمان محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: جاینمایی فرودگاه شهرکرد باعث از بین رفتن مرق شهرکرد و از بین رفتن ریه‌های تنفسی این شهر شده است و امروز این منطقه یکی از کانون‌های گردوغبار استان محسوب می‌شود.

سعید یوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال و بختیاری با اشاره به نقش شهرداری در کنترل آلودگی هوا، اظهار کرد: توسعه فضای سبز متناسب با اقلیم و استفاده از گونه‌های گیاهی بومی در فضای سبز شهری می‌تواند در جلوگیری از آلودگی هوا دارای اهمیت باشد.

وی افزود: مدیریت پسماند یکی از چالش‌های اساسی استان است که می‌تواند هم به محیط زیست و هم به پاک بودن هوای استان ضربه زند.

یوسف‌پور بیان کرد: ما ناگزیر به تفکیک زباله در مبدا هستیم، طرح مدیریت اجتماعی پسماند یکی از طرح‌هایی است که در این زمینه توسط محیط زیست استان به استانداری ارائه شده است.

وی با بیان اینکه شهرداری‌ها می‌توانند در فرهنگ‌سازی استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی نقش‌به‌سزایی داشته باشند، خاطرنشان کرد: در دسترس بودن ناوگان حمل و نقل برای عموم مردم و کیفیت ناوگان حمل و نقل عمومی نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا دارد، ناوگان حمل و نقل عمومی باید به سمت خودروهای هیبریدی و برقی حرکت کند.

رئیس سازمان محیط زیست استان، تاکید کرد: آلاینده‌های آلودگی هوا به‌صورت مدام در استان پایش می‌شوند و خوشبختانه چالش‌های هوای پاک در چهارمحال و بختیاری چالش‌های حادی نیستند.

وی افزود: استقرار واحدهای صنعتی که ظرفیت آلودگی بالایی آلودگی دارند می‌توانند تهدیدی برای هوای پاک شهرهای شهرکرد و بروجن باشند.

سعید یوسف پور با بیان اینکه یکی از چالش‌های آلودگی‌ها در استان وجود کانون‌های محلی گرد و غبار است، خاطرنشان کرد: در اواخر تابستان و اوایل پاییز با توجه به افزایش گرد و غبار در استان در ساعاتی کیفیت هوا برای عموم ناسالم بوده است و کانون گردوغبار در دشت شهرکرد، سفید دشت و خانمیرزا از کانون‌های اصلی گردوغبار در استان هستند.

وی ادامه داد: جاینمایی فرودگاه شهرکرد باعث از بین رفتن مرق شهرکرد و از بین رفتن ریه‌های تنفسی این شهر شده است و امروز این منطقه یکی از کانون‌های گردوغبار استان محسوب می‌شود.

یوسف‌پور اضافه کرد: وجود فرودگاه در این منطقه ظرفیت احیای این منطقه را از بین برده است و برای حل این معضل نیاز به مطالعات بیشتری است.

وی با بیان اینکه با برنامه‌ریزی لازم می‌توان بسیاری از این کانون‌های گردوغبار را از بین برد، تصریح کرد: ظرفیت‌هایی برای احیای تالاب خانمیرزا وجود دارد که با احیای آن هم آب‌های زیر زمینی احیا می‌شوند و هم یکی از کانون‌های گرد و غبار استان از بین می‌رود.

رئیس سازمان محیط زیست استان گفت: چرای بی‌رویه دام در استان یکی دیگر از چالش‌های آلودگی‌هوا در استان است که باعث از بین رفتن گونه‌های گیاهی استان و مراتع می‌شود.

کد خبر 721095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.