به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بر اساس نظرسنجیهای جدید، مدیران زیادی نسبت به اقتصاد جهانی احساس بهتری دارند، اما تعداد فزایندهای فکر میکنند که بدون اعمال تغییرات اساسی، شرکتهای آنها بهدلیل فشارهای ناشی از فناوریهایی مانند هوش مصنوعی (AI) و تغییرات آبوهوایی در دهه آینده دوام نمیآورد.
نتایج نظرسنجیها
نظرسنجیها از بیش از ۴۷۰۰ مدیرعامل در ۱۰۵ کشور و منطقه از دوم اکتبر تا دهم نوامبر سال گذشته، با شرکت نخبگان تجاری، رهبران سیاسی و فعالان در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس انجام شد و تصویری متفاوت از سالهای آینده را نشان داد.
از میان مدیران اجرایی، ۳۸ درصد نسبت به قدرت اقتصاد خوشبین بودند که در مقایسه با ۱۸ درصد در سال گذشته (زمانی که جهان درگیر تورم بالا، رشد ضعیف، افزایش نرخ بهره و مواردی از این قبیل بود)، رشد را نشان میداد. طبق نظرسنجیها، انتظار مدیران اجرایی از کاهش اقتصادی از رکورد ۷۳ درصدی سال گذشته به ۴۵ درصد کاهش پیدا کرده و کمتر کسی شرکت خود را در معرض خطر درگیریهای ژئوپلیتیکی قرار داده است.
بهرغم بهبود چشمانداز اقتصادی، چالشها به پایان نرسیده است و بانک جهانی هفته گذشته اعلام کرد که انتظار دارد روند اقتصاد جهانی برای سومین سال متوالی در ۲۰۲۴ نیز به کندی پیش رود. در همین حال مدیران در مورد چشمانداز توانایی شرکتهای خود برای تحمل تغییرات بزرگ احساس بدتری داشتند.
کمبود مقررات و مهارتها
نظرسنجیها نشان میدهد که ۴۵ درصد از پاسخدهندگان نگران این بودند که کسبوکارشان در دهه آینده بدون بهسازی روند فعالیتها دوام نخواهد داشت، این رقم در نظرسنجیهای سال گذشته ۳۹ درصد بود. مدیران عامل اعلام کردند که در حال تلاش برای ایجاد تغییرات، اما مواجه با مقررات ناکافی و فقدان مهارت در میان کارگران و موارد دیگر هستند.
در اصل بیش از نیمی از مدیران عامل مشارکتکننده در نظرسنجیها اعلام کردند که هوش مصنوعی محصولات یا خدمات آنها را بهتر میکند، اما ۶۹ درصد خاطرنشان کردند که کارگران آنها برای کسب مهارت برای استفاده از فناوریهای در حال توسعه به آموزش نیاز دارند، آنها همچنین نگران افزایش خطرات امنیت سایبری و اطلاعات نادرست بهدنبال توسعه هوش مصنوعی بودند.
۲۰۲۴؛ سال تحولات شرکتهای جهان
مقامات جهانی اذعان کردند که سال ۲۰۲۴، خواه بهمنظور تسریع در راهاندازی هوش مصنوعی مولد یا تغییر کسبوکارها برای مقابله با چالشها و فرصتهای گذار آبوهوایی، برای شرکتها سال تحولات است. هوش مصنوعی همزمان بهعنوان راهی برای ساده کردن عملیات تجاری و یک نقطه ضعف در نظر گرفته میشود. این امر بهطور قابلتوجهی نحوه ایجاد، ارائه و جذب ارزش شرکتها را در سه سال آینده تغییر خواهد داد.
به صدا درآمدن زنگ خطر هوش مصنوعی
سازماندهندگان گردهمایی داووس هفته گذشته هشدار دادند که تهدید ناشی از اطلاعات نادرست مبتنی بر هوش مصنوعی، مانند ایجاد محتوای مصنوعی، بزرگترین تهدید کوتاهمدت جهان محسوب میشود.
یک نظرسنجی دیگر در سراسر جهان نیز نشان داد با افزایش استفاده از هوش مصنوعی، نوآوری بد مدیریت میشود که این امر قطببندی را افزایش میدهد. با این وجود هوش مصنوعی مقرونبهصرفه است و زندگی را برای مردم آسانتر میکند.
در این نظرسنجی مشخص شد که گذار آبوهوا همزمان یک فرصت و یک خطر است. تعداد فزایندهای از مدیران عامل (تقریباً یکسوم) اعلام کردند که انتظار میرود تغییرات آبوهوایی در سه سال آینده نحوه انجام کارها را تغییر دهد. بیش از سهچهارم نیز گفتند تغییراتی را برای افزایش بهرهوری انرژی آغاز یا تکمیل کردهاند، اما تنها ۴۵ درصد خاطرنشان کردند پیشرفتهایی در برنامهریزی مالی برای خطرات آبوهوایی آینده داشتهاند.
نظر شما