افزایش ۱۵ درصدی ارزش افزوده در بخش معدن یزد با اجرای طرح هوشمندسازی

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به انتخاب استان یزد به عنوان پایلوت بهره‌وری در کشور گفت: با اجرای ۴۰ درصدی طرح هوشمندسازی معدن، بدون هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری جدید در این بخش درصد ارزش افزوده حاصل شد.

جعفر رحمانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در یزد با اشاره به پروژه‌های استان یزد در حوزه بهره‌وری اظهار کرد: دو راه برای رشد اقتصادی کشور وجود دارد که با سرمایه‌گذاری یا بهره‌وری بیشتر رشد اقتصادی در کشور محقق می‌شود و باید سهم ۳۰ درصدی رشد اقتصادی خود را قبل از بهره‌وری کسب کنیم.

وی با بیان اینکه آمارهای برنامه ششم توسعه میزان بهره‌وری ما را منفی نشان می‌دهد، افزود: در نشست کشوری، استان یزد به عنوان پایلوت بهره‌وری کشور معرفی شد و ۱۲ پروژه پیشران در استان یزد پس از سه ماه مطالعه و تحقیقات به تصویب سازمان بهره‌وری ملی رسید.

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به یارانه پنهان ۱۰۰ میلیارد دلاری کشور در حوزه انرژی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تمام فروش نفت کشور سالانه به‌طور متوسط ۲۵ میلیارد دلار است، ما به اندازه چهار سال فروش نفت به حوزه انرژی در کشور یارانه اختصاص می‌دهیم که هم هدر رفته و هم کمکی به حوزه تولید نکرده است.

رحمانی با اشاره به اهمیت بهره‌وری در حوزه معادن تاکید کرد: یکی از طرح‌ها، پروژه هوشمندسازی در حوزه معدن است که برای دیسپاچینگ انجام می‌شود، تاکنون تنها در معدن چادرملوی یزد و دو واحد تولیدی در کرمان هوشمندسازی انجام شده است و توانستند تا ۱۵ درصد ارزش افزوده بیشتری بدون انجام سرمایه‌گذاری جدید ایجاد کنند.

وی اضافه کرد: تا حدود ۴۰ درصد هزینه‌های خرید محصولات و ۴۲ درصد هزینه‌های ترمزهای ماشین‌های حمل که ۲۵۰ تن وزن دارد و ۲۰۰ تن بار حمل می‌کنند، خواهد بود. به صورت هوشمند این ماشین‌ها کنترل شده و تا حدود ۴۰ درصد هزینه‌های این بخش کم شده است.

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد ادامه داد: این طرح هوشمندسازی حدود ۱۲ درصد مصرف گازوئیل را کاهش داده است که عدد قابل توجهی برای معادن محسوب می‌شود و عدد آن به رقم یک میلیارد دلار در حوزه معدن کشور می‌رسد.

رحمانی گفت: در این طرح قرار است شش معدن بزرگ استان بعد از چادرملو هوشمندسازی شود و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد کار هوشمندسازی روی هر واحد انجام گیرد که به‌شدت در مصرف گازوئیل از نظر رقمی عدد قابل توجهی خواهد بود.

وی گفت: کوره‌های آجر فعلی با کوره‌های هافمن کار می‌کند که با تبدیل این کوره‌ها به کوره‌های تونلی تا ۵۰ درصد مصرف گاز کوره‌ها کاهش پیدا می‌کند.

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد افزود: طرح بهره‌وری انرژی در ۵۰۰ هکتار از گلخانه‌ها می‌تواند با روش‌های مدرن همگن‌سازی شود تا صرفه‌جویی قابل توجهی در آب و گاز داشته باشد، تنها کافی است شرکت ملی گاز گواهی صرفه‌جویی را برای واحد تولیدی صادر کند.

رحمانی با اشاره به طرح دیگری در زمینه دوگانه‌سوز کردن کامیون‌ها خاطرنشان کرد: مصرف گاز یک کامیون معدنی ۴۰ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است که با اجرای روش دوگانه‌سوز به ۱۲ لیتر تبدیل خواهد شد.

به گزارش ایمنا، پایلوت بهره‌وری کشور ۱۲ طرح بوده که حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان برای آن اعتبار در نظر گرفته شده است و تمام سرمایه‌گذاری نیز ۳۴ هزار میلیارد تومان است.

کد خبر 720080

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.