به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان، صادق خدرویسی امروز _یکشنبه بیستوچهارم دی_ در دیدار با سرپرست ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان اظهار کرد: اقلیم کردستان عراق نیاز به آموزشهای فنی و حرفهای دارد و ما زمینه را برای حضور مربیان ایرانی برای آموزش مربیان و کارآموزان آنها و اعزام مربیان و کارشناسان عراقی در راستای تبادل تجربیات بین دو کشور فراهم میکنیم.
وی افزود: ضعف صنعت در اقلیم کردستان موجب شده است که جوانان اقلیم کردستان عراق از آموزشهای مهارتی بهره کمتری داشته باشند و به همین علت مربیان و کارشناسان حوزه آموزشهای مهارتی در اقلیم کردستان عراق از دانش روز در خصوص ارائه آموزشهای مهارتی کم بهرهاند که جمهوری اسلامی ایران میتواند در این راستا کمک شایانی را به اقلیم کردستان عراق کند.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان کردستان خاطرنشان کرد: اقلیم کردستان عراق به آموزشهای فنی و حرفهای توسط مربیان ایرانی نیازمند است که کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل عراق تلاش دارد تا زمینه را برای حضور مربیان ایرانی در راستای آموزش مربیان و کارآموزان عراقی فراهم کند.
خدرویسی تاکید کرد: با توجه به قرابتهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و گویش مشترک بین استان کردستان و اقلیم کردستان عراق، باید مراکز آموزش فنی و حرفهای در استان کردستان به پایگاهی برای آموزش پایهای رشتههای موردنیاز مهارتی در استان اربیل تبدیل شود.
وی اضافه کرد: باید شرایط به نحوی فراهم شود تا علاوه بر کارآموزان، استادکاران و مربیان اقلیم کردستان عراق نیز در رشتههای مختلف و موردنیاز آموزش ببینند.
آمادگی همکاریهای دو جانبه با اقلیم کردستان عراق را داریم
سیدعلی علوی، سرپرست ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان نیز در این دیدار تصریح کرد: در استان کردستان وجود کارگاههای آموزشی مجهز و بهرهگیری از مربیان متخصص و کارآمد توانسته است زمینه لازم را جهت ارائه آموزشهای مهارتی به مربیان، استادکاران و کارآموزان اقلیم کردستان عراق فراهم کند که در این بین سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور آمادگی خود را جهت همکاریهای دو جانبه میان استان کردستان و اقلیم کردستان عراق با انعقاد تفاهم نامه همکاری میان دو کشور اعلام میکند.
وی وجود ۱۶ مرکز چارت دار دولتی و بیش از ۱۰۰۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای در استان فرهنگی کردستان را فرصتی مناسب جهت صادرات خدمات مهارتی در قالب دیپلماسی مهارت توسط جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق در حوزه آموزشهای مهارتی مسبوق به سابقه است به گونهای که در سنوات گذشته ۲۲ نفر از مربیان و اساتید دانشگاه پلی تکنیک استان سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق با حضور در کارگاههای آموزشی مراکز آموزش فنی و حرفهای در استان کردستان دورههای آموزشی تکمیلی خود را در راستای ارتقا سطح توانمندیها گذراندهاند.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان خاطرنشان کرد: این اداره کل آماده از سرگیری تعاملات خود در راستای توسعه دیپلماسی مهارت و همکاریهای دو جانبه با اقلیم کردستان عراق است.
نظر شما