ساخت مسکن فرهنگیان به کجا رسید؟

مسکن یکی از نیازهای اساسی همه افراد و خانوارها است که مطلوبیت آن نقش مستقیم در کیفیت زندگی دارد، اما طی سال‌های اخیر بلاتکلیفی تامین مسکن فرهنگیان همچنان اندر خم یک کوچه قرار دارد که تسریع اجرای آن نیازمند تهمیدات لازم است و می‌طلبد مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، طرح مسکن فرهنگیان در راستای انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بین دو وزارتخانه راه و شهرسازی و آموزش‌وپرورش و با هدف مساعدت به فرهنگیان بدون مسکن در دستور کار قرار گرفته است، موضوع این تفاهم‌نامه، تأمین ۱۷۰ هزار واحد مسکونی در شهرها و مناطق روستایی برای فرهنگیان بدون مسکن بر اساس اعلام نیاز آموزش‌وپرورش با استفاده از تمام ظرفیت‌ها و منابع مالی و امکانات موجود وزارتخانه‌های آموزش‌وپرورش و راه و شهرسازی در ۳۲ استان کشور است.

بر این اساس، در تفاهم‌نامه‌ای که بین وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت آموزش و پرورش در نیمه دوم سال ۹۸ منعقد شد، تأمین ۱۷۰ هزار واحد مسکونی در شهرها و مناطق روستایی برای فرهنگیان فاقد مسکن بر اساس اعلام نیاز آموزش و پرورش و با استفاده از همه ظرفیت‌ها و منابع مالی و امکانات موجود وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و راه و شهرسازی در ۳۲ استان کشور، هدف‌گذاری شد. این تفاهم‌نامه در ۷ ماده تهیه، تدوین و تنظیم و به امضای دو وزیر وقت رسید و مدت اجرای این تفاهم‌نامه سه سال یعنی تا آبان ۱۴۰۱ بود.

به این ترتیب، بر اساس آمارها طی سال‌های اخیر این پروژه در بسیاری از استان‌ها پیشرفت‌های قابل توجهی نداشت، به‌طوری که بیست‌وششم شهریور سال جاری تأمین مسکن فرهنگیان در قالب طرح نهضت ملی کلید خورد و ارسلان مالکی، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در نشستی با حضور وزیر آموزش و پرورش و مدیران کل آموزش و پرورش استان‌های کشور و با تاکید بر اهمیت ویژه تأمین مسکن برای فرهنگیان بدون مسکن اظهار کرد: رفع مشکل فرهنگیان اثراتی به مراتب بیش از سایر گروه‌های کشور دارد و برای ما از اهمیت مضاعفی برخوردار است.

وی افزود: پیرو نشست مشترک با نمایندگان وزارت آموزش و پرورش در راستای تأمین مسکن فرهنگیان، مقرر شد اراضی معرفی شده از سوی این وزارتخانه بررسی شود تا در صورتی که قابلیت ساخت مسکن داشته باشد در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار گیرد.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ادامه داد: در شهرهایی که وزارت آموزش و پرورش زمین نداشته باشد، سازمان ملی زمین و مسکن تلاش خواهد کرد تا تأمین زمین برای مسکن فرهنگیان انجام شود و در هفته‌های آتی انعقاد تفاهم‌نامه مشترک برای ایجاد وحدت رویه به‌منظور تأمین مسکن فرهنگیان پیگیری خواهد شد.

وی با اشاره به ضرورت تعیین مدیر پروژه برای پیگیری امور مسکن فرهنگیان در استان از سوی اداره‌های آموزش و پرورش گفت: تعیین و معرفی این شخص برای تسریع در پیشبرد امور در استان‌ها بسیار ضروری است.

ساخت مسکن فرهنگیان به کجا رسید؟

ظرفیت‌سازی استراتژیک برای تأمین مسکن فرهنگیان

حمیدرضا نجف‌پور، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به تعاملات راهبردی با آموزش و پرورش، بر استفاده از ظرفیت‌های استراتژیک موجود در هلدینگ ساختمانی معلم در راستای حمایت و تأمین نیازهای فرهنگیان، اظهار کرد: در یک سازمان و به‌تبع آن در این مؤسسه مدیران اجرایی مرکز ثقل هستند، با این رویکرد در انتصابات مدیران افرادی ذی‌صلاح را انتخاب کردیم.

وی گفت: پیشبرد کارها و اقدامات اساسی مؤسسه باید با هم‌افزایی و هماهنگی در مجموعه و در چارچوب مسائل سازمانی دنبال شود. امانت‌دار اموال معلمان هستیم و حق نداریم در وظایف خود سستی کنیم، هلدینگ ساختمانی در گذشته چالش‌های بسیاری از جمله در حوزه حقوقی داشت که در جهت رفع آن اقداماتی داشتیم.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان مهم‌ترین مأموریت این هلدینگ را ظرفیت‌سازی استراتژیک برای تأمین مسکن فرهنگیان برشمرد و افزود: جلسات گوناگونی با وزارت مسکن داشتیم و اکنون در حوزه عملیاتی و کار اجرایی باید وارد عمل شویم؛ دغدغه وزیر آموزش و پرورش به عنوان رئیس هیئت امنا هم ایجاد ارزش از طریق این هلدینگ و بهره‌گیری از آن در تأمین مسکن است.

مسکن فرهنگیان پیگیری می‌شود

محمدرضا جان‌نثاری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان نیز در زمینه مورد توجه قرار گرفتن مسکن فرهنگیان گفت: یکی از مواردی که باید مورد توجه جدی باشد بحث مسکن فرهنگیان است و لازم است پرونده ویژه این موضوع در معاونت عمرانی استانداری تشکیل شود تا به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه برای دفاع از حقوق آموزش و پرورش استان، باید بر مستندات متقن تکیه داشت و به همین دلیل، بررسی دقیق در این زمینه مورد نیاز است، اظهار کرد: باید بیشترین تلاش‌ها برای رضایتمندی معلمان انجام شود؛ چرا که رضایت نداشتن نتیجه خود را به سرعت در جامعه مشخص خواهد کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان افزود: یکی از مواردی که باید مورد توجه جدی باشد بحث مسکن فرهنگیان است و لازم است پرونده ویژه این موضوع در معاونت عمرانی استانداری تشکیل شود تا به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد و با اتخاذ تصمیم عمرانی صحیح در خصوص آن، بهترین سطح رضایتمندی را برای فرهنگیان فراهم کرد.

وی خاطرنشان کرد: جایگاه آموزش و پرورش در زمینه انتخابات بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که این قشر علاوه‌بر حضور به عنوان عوامل انتخابات، مورد رجوع عموم نیز هستند و می‌توانند اثر قابل‌توجهی بر حضور رأی اولی‌ها و جامعه هدف شامل معلمان، دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها داشته باشند.

ساخت مسکن فرهنگیان به کجا رسید؟

ضرورت رفع چالش‌های فراروی پروژه مسکن فرهنگیان

مریم قائد، معاون امور رفاهی اداره رفاه و تعاون اداره کل آموزش و پرورش اصفهان با اشاره به مشکلات مسکن فرهنگیان استان و لزوم مرتفع کردن چالش‌های فراروی این پروژه گفت: از سال ۱۳۹۸ تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت آموزش و پرورش و وزارت راه و شهرسازی امضا شد تا مسکن فرهنگیان را با وحدت رویه و به صورت ویژه دنبال شود که تاکنون محقق نشد.

وی اظهار کرد: در طرح اقدام ملی مسکن فرهنگیان حدود ۹ هزار و ۹۹۶ نفر در مرحله اول ثبت‌نام کردند که از این میان، ۱۰۹۳ نفر موفق شدند مراحلی را پست سر بگذرانند و تخصیص پروژه شدند؛ ۴۲۰ نفر از این تعداد نیز در مرحله تأیید نهایی قرار گرفتند، اما اجازه واریز اعتبار به آن‌ها داده نشد و پروژه‌ای نیز تخصیص نیافته است و اکنون بلاتکلیف هستند.

معاون امور رفاهی اداره رفاه و تعاون اداره کل آموزش و پرورش اصفهان افزود: طبق مصوبه استانداری در تعدادی از شهرها نظیر شهر مجلسی، بهارستان، فولادشهر، تیران، لنجان و گلپایگان پروژه‌های به آموزش و پرورش اختصاص داده شد که شهر مجلسی و لنجان فاقد متقاضی بودند.

وی تصریح کرد: در ابتدای امر پروژه سه هزار واحدی به فرهنگیان اختصاص یافت و در آن زمان اعلام شد که تمام فرهنگیان می‌توانند در این پروژه‌ها اقدام کنند، در حالی اجرای این طرح به دلیل مسافت‌های طولانی بسیاری از شهرستان‌ها مقدور نبود که در نهایت ۱۵۹ نفر در فولادشهر تخصیص پروژه شدند.

قائد ادامه داد: در این شرایط ابلاغ شد که این پروژه پیشرفت ۷۰ درصدی داشته و این در حالی است که فرهنگیان گله‌مندند، چرا هیچ‌گونه قرارداد یا تفاهم‌نامه‌ای در این خصوص منعقد نشده است، به‌طوری که در ابتدا اعلام شده بود با ۱۲۰ میلیون تومان آورده پروژه محقق می‌شود.

وی تصریح کرد: در پروژه بهارستان در مرحله اول ۵۰۰ واحد به فرهنگیان اختصاص داده شد که به ۳۰۰ واحد تقلیل یافت که موفق شدیم ۲۳۵ عدد را جذب کنیم و حدود ۹۹ نفر پول را واریز کرده‌اند، اما پروژه‌ای به آن‌ها تعلق تخصیص داده نشده و پروژه‌ای تخصیص داده نشده است.

معاون امور رفاهی اداره رفاه و تعاون اداره کل آموزش و پرورش اصفهان افزود: در حال حاضر دو پروژه فعال باید به فرهنگیان اختصاص داده شود که یکی از انتها در شهر گلپایگان و دیگری در شهرضا است که در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹، اعتبارات را فرهنگیان واریز کرده‌اند و در ادامه پروژه به بنیاد مسکن ارائه شد و تاکنون زمینی در شهرضا تخصیص داده نشد؛ در گلپایگان زمین تخصیص داده شد، اما شهرستان‌های غرب استان بدر شهرستان گلپایگان متمرکز شدند که با مشکل احراز سکونت روبه‌رو شدند.

وی تصریح کرد: پروژه بهارستان و شهرضا نیاز به تعیین تکلیف‌شدن دارند و احراز سکونت در شهرضا و گلپایگان به چالش تبدیل شده است و در حالی که با اداره کل راه و شهرسازی و مسکن مکاتبات کرده‌ایم و پاسخی در این خصوص داده نمی‌شود. طبق پایش صورت گرفته بیش از پنج هزار فرهنگی اعلام کرده‌اند که فاقد مسکن هستند که نیازمند صحت‌سنجی است و بررسی لازم باید در این زمینه صورت گیرد.

کد خبر 719627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.