لزوم اقدام جدی دستگاه‌ها برای احیای بافت تاریخی اصفهان

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: تمام دستگاه‌ها از جمله اداره کل میراث فرهنگی، شهرداری، شورای اسلامی شهر، اتاق بازرگانی و سرمایه‌گذاران باید برای احیای بافت تاریخی اقدام کنند تا از این بافت که یک نگین ارزشمند است، استفاده بهینه شود.

رسول میرباقری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از ابتدای فعالیت شورای ششم اصفهان، موضوع بافت تاریخی یکی از اولویت‌های اعضای شورا بود، به‌همین منظور کارگروهی در کمیسیون عمران معماری و شهرسازی پیش‌بینی شد که هر هفته جلسات متمادی و پشت سر هم به ریاست رئیس اسبق سازمان نوسازی در زمینه مشکلات و چالش‌های بافت تاریخی برگزار می‌شود.

وی افزود: در دوره‌های قبلی مدیریت شهری طرحی درباره تعیین تکلیف متولی بافت تاریخی پیگیری شد که حاصل آن طرح، چند پیشنهاد بود، معاونت بافت تاریخی در شهرداری پیش‌بینی شود یا شهرداری بافت تاریخی یا ناحیه بافت تاریخی لحاظ شود یا اینکه تقویت سازمان نوسازی بهسازی انجام شود.

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه این طرح مجدد از ابتدای دوره ششم مدیریت شهری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و درباره مسائل، چالش‌ها، آسیب‌ها و نقاط قوت صحبت شد، ادامه داد: یکی از دلایل اینکه هر روز به بافت تاریخی اصفهان آسیب وارد می‌شود و مورد توجه قرار نمی‌گیرد، این است که بافت تاریخی این کلان‌شهر در دل بافت فرسوده قرار گرفته است و به دلیل هم‌پوشانی و تلاقی، آسیب‌هایی را از نظر ضوابط و قوانین به این بافت وارد می‌کند.

بافت تاریخی نگینی ارزشمند برای بهره‌برداری در صنعت گردشگری اصفهان

میرباقری بیان کرد: در این کارگروه ابتدا باید بررسی کند که چه مشکلاتی در حوزه بافت تاریخی برای ورود سرمایه‌گذاران، احیای خانه‌های تاریخی، خانه‌های ستاره‌دار و خانه‌های واجد ارزش تاریخی وجود دارد.

وی تاکید کرد: تنها مدیریت شهری، شهرداری و شورای اسلامی شهر اصفهان متولی بافت تاریخی نیست و تمام دستگاه‌ها از جمله اداره کل میراث فرهنگی، شهرداری، شورای اسلامی شهر، اتاق بازرگانی و سرمایه‌گذاران باید برای احیای بافت تاریخی اقدام کنند تا از این بافت که یک نگین ارزشمند است، استفاده بهینه شود.

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: شهردار اصفهان به‌همین دلیل و اهمیت بافت تاریخی، کارگروه و شورای عالی بافت تاریخی در شهرداری این کلان‌شهر تشکیل داد که هر دو هفته یک‌بار جلسات کارشناسی تشکیل می‌شود و از دستگاه‌های داخلی و بیرونی شهرداری دعوت می‌شود درباره موضوع‌های بافت تاریخی بحث و تبادل نظر شود.

وی اظهار کرد: به‌رغم برگزاری این جلسات هنوز به نتیجه عملیات ساختاری نرسیده‌ایم و اگر بخواهیم متولی برای بافت تاریخی پیش‌بینی کنیم، باید ساختار شهرداری در بعضی قسمت‌ها تغییر کند که نیاز به مصوبه از سوی وزارت کشور دارد، اما با پیشنهادهای ارائه شده، یک نفر به‌عنوان مسئول بافت تاریخی در معاونت شهرسازی پیش‌بینی و تاکید شده است که در مناطق یک، ۳ و ۵ که بیشترین بافت تاریخی را از نظر مساحت و تعداد دارا هستند، یک نفر مسئول بافت تاریخی پیش‌بینی شود و با حوزه معاونت ارتباط داشته باشد.

میرباقری افزود: از طرفی سازمان نوسازی به بهسازی شهرداری اصفهان که پیگیری بیشتر امور بافت فرسوده و تاریخی را عهده‌دار است، به دلیل کارهای اجرایی نتوانسته است در بافت تاریخی متمرکز شود.

وی ادامه داد: در این راستا دو پیشنهاد ارائه شد؛ نخست تغییر ساختار سازمان نوسازی و بهسازی تا بتواند از کارهای اجرایی فاصله بگیرد و بیشتر به بافت تاریخی و فرسوده متمرکز شود که عنوان تقویت جایگاه سازمان نوسازی مطرح شد و پیشنهاد دیگر این بود که معاونت برنامه‌ریزی مکاتبات لازم با وزارت کشور برای تقویت ساختاری و تغییر ساختاری شهرداری درباره پیش‌بینی یک مدیریت یا متولی بافت تاریخی انجام دهد.

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان بیان کرد: تجربه‌های خوبی نیز در بافت‌های تاریخی کشور از جمله شهر یزد، کاشان و شهرهای اطراف اتفاق افتاده است که این بافت بسیار ارزشمند احیا شده است، همه دست به دست هم دادند که این محورها احیا شده و هم‌اکنون یکی از مقاصد، برای درخواست سفر گردشگران به این محورها است و امیدواریم در آینده بتوانیم با پیش‌بینی مدیریت و متولی بافت تاریخی، اقدامات خوبی را در بافت تاریخی شاهد باشیم.

کد خبر 718529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.