به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، محمد اسلامی شامگاه _چهارشنبه سیزدهم دی_ در پایان سفر یک روزه خود به استان مرکزی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: وزارت کشور بر اساس قانون بستر انتخابات را فراهم میکند و اجرای انتخابات را برعهده دارد.
وی افزود: از سال گذشته ستاد انتخابات کشور برنامهریزی مبسوطی را آغاز کرده است و نخستین کار برای بهبود اوضاع اجرایی انتخابات، آسیب شناسی فرآیند اجرایی ادوار گذشته بود.
دبیر ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه با بررسی موضوعات مختلف، نقشه راه انتخابات پیش رو طراحی شد و بحث آموزش عوامل اجرایی مورد توجه قرار گرفت تصریح کرد: آموزش عوامل اجرایی نکتهای است که در استانها در حال پیگیری است.
وی افزود: امروز ستادهای انتخابات استانها آماده برگزاری انتخابات هستند و امکانات و زیرساختهای لازم فراهم شده است و شعب تعیین شدهاند و شناسایی عوامل اجرایی در حال انجام است.
اسلامی با بیان اینکه نقشه راه انتخابات پیش رو کاملاً مشخص و روشن است گفت: ستاد امنیت انتخابات در وزارت کشور شکل گرفته است و تمامی دستگاههای امنیتی، انتظامی و نظامی جلسات منظمی دارند و محیط و وضعیت امنیتی رصد میشود.
وی ادامه داد: فرماندهی نیروی انتظامی مسئولیت حفاظت شعب اخذ رأی را بر اساس ماده ۱۹ قانون انتخابات بر عهده دارد و فراجا با همکاری نیروهای نظامی اطلس امنیتی شعب را تهیه کرده است.
دبیر ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: امید میرود با دقت و اهتمام ستاد امنیت شاهد برگزاری یک انتخابات سالم و امن باشیم.
وی با بیان اینکه ۶۰ هزار شعبه اخذ رأی در سامانه جامع انتخابات ثبت شده است افزود: عوامل اجرایی این شعب در حال معرفی و مکانیابی لازم صورت گرفته است.
اسلامی ادامه داد: در انتخابات الکترونیک به دنبال این هستیم که تمامی خلاءهای پوشش دهی برطرف شود، بنابراین در حال آزمایش سیگنالهای شعب هستیم.
وی با بیان اینکه بر اساس ماده هشت قانون انتخابات احزاب و گروههای سیاسی که دارای مجوز از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب هستند میتوانند فعال باشند تصریح کرد: اخیراً نشستی با دبیران کل و فعالان حزبی و رئیس جمهوری برگزار شد و طی تعامل با احزاب به دنبال توسعه مشارکت و تحقق بسترهای مشارکت هستیم.
دبیر ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: بر اساس بررسی صورت گرفته و آمارهای اعلام شده از ستادهای انتخابات در استانها، چهار هزار ۷۰۳ نامزد مستقل، دو هزار و ۷۲۵ نفر اصولگرا و هزار و ۵۶۰ اصلاح طلب برای انتخابات ثبت نام کردهاند.
وی گفت: بر اساس ماده ۸۳، نمایندگان مجلس شورای اسلامی چنانچه در راستای نقش کارکردی نمایندگی خود عمل کنند، مجاز به فعالیت هستند.
اسلامی افزود: در صورتی که فعالیت نمایندگان خارج از نقش کارکردی آنها باشد و فعالیتهای تبلیغاتی داشته باشند، مرتکب تخلف شدهاند.
وی ادامه داد: در امر مشارکت که مؤلفه مهمی به شمار میرود، با دستگاههای مختلف در کشور جلسات متعددی برای حضور پرشور و حداکثری مردم برگزار شده است.
دبیر ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه مشارکت یکی از ویژگیهای انقلاب اسلامی و نماد اصلی این مشارکت انتخابات است اظهار کرد: انتخابات بستر اصلی مشارکت است و همواره در طول ۴۰ سال اخیر با وجود همه نوسانات شاهد حضور مردم بودهایم.
وی افزود: وزارت کشور در حال فراهم کردن بستر مشارکت مؤثر و حداکثری است و شعب سیار به مناطق مختلف از قبیل پارکها و بوستانها و … در حال تسری است.
اسلامی درباره انتخابات خبرگان رهبری هم گفت: لیست نامزدهای انتخابات مجلس چهارم بهمن ماه اعلام میشود و فردا بر اساس اعلام شورای نگهبان، اسامی نهایی نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی ارائه و ۱۵ دیماه اسامی به فرمانداران و نامزدها ابلاغ میشود.
وی ادامه داد: در صورتی که داوطلبی به نتیجه بررسی از سوی هیأت نظارت اعتراض دارد میتواند از ۱۷ تا ۱۹ دیماه اعتراض خود را به شکل مجازی اعلام کند و در نهایت شورای نگهبان به اعتراضات رسیدگی میکند و ۱۹ بهمن ماه نیز نتیجه بررسی از سوی شورای نگهبان اعلام میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی هم با محکوم کردن حادثه تروریستی کرمان و تسلیت به امام زمان (عج)، رهبر معظم، ملت ایران و خانوادههای داغدار، گفت: امید میرود دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی هرچه سریعتر با مسببین این حادثه برخورد قاطع کنند.
بهنام نظری اظهار کرد: آموزش در قانون جدید انتخابات برای تمام عوامل اجرایی نیاز است و انتظار میرود این آموزش برای اصحاب رسانه هم برگزار شود.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم دولت شبانهروزی است و توقف ندارد افزود: نقطه اتکای ما مردم است زیرا مردم در تمام تصمیم گیریها حضور دارند و این مهم نشان دهنده مردمی بودن دولت است.
نظر شما