به گزارش خبرنگار ایمنا از آذربایجانشرقی، بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور بر اساس اندازهگیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون، وضعیت هوا در ایستگاههای شهر تبریز شامل باغشمال، آبرسان، هتل مرمر، میدان نماز و میدان آذربایجان به ترتیب و به طور میانگین با شاخصهای ۱۵۲، ۱۴۸، ۱۴۶، ۱۳۲ و ۱۳۳ در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد.
همچنین وضعیت هوا در ایستگاه شهر جدید سهند در شهرستان اسکو (۳۰ کیلومتری شهر تبریز) با شاخص ۱۵۲ در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد.
بر اساس این وضعیت این شاخص نشان دهنده ناسالم بودن هوا برای تمام گروههای سنی است که بر اساس این شاخص، افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان باید از فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل، خودداری ورزند، افراد دیگر باید فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.
هوای کلانشهر تبریز در ۴۵ روز گذشته به مدت ۱۶ روز در شرایط ناسالم قرار داشت که در روزهای ۱۱، ۱۲ و ۱۳ ماه گذشته مدارس این شهر و اسکو به علت شدت آلودگی به صورت غیرحضوری برگزار شد.
گفتنی است وجود صنایع آلاینده در آذربایجانشرقی از جمله نیروگاه حرارتی تبریز موجب شده است تا میزان آلایندگی در نقاط شهری و روستایی تبریز بالا باشد که موجب بروز مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای ساکنان شده است.
نیروگاه حرارتی و گازی تبریز زیر پوشش شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی نقشِ دیسپاچینگ (مدیریت) انرژی الکتریکی را در منطقهٔ شمالغرب نیز به عهده دارد که روز گذشته امام جمعه تبریز با حضور در این نیروگاه خواستار توقف مازوت سوزی شد.
بر اساس طبقهبندی پنجگانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروهها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.
نظر شما