به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، مرتضی ذاکریان امروز _شنبه نهم دی_ در جلسه تبیین مصوبه مولدسازی داراییهای دولت که در محل سالن جلسات بازرسی کل استان برگزار شد، اظهار کرد: هر ساله در قانون بودجه، دستگاههای دولتی مکلف به ثبت داراییهای غیرمنقول خود در سامانه اموال دستگاههای اجرایی (سادا) هستند؛ بنابراین قانون جدیدی نیست.
وی افزود: روش اجرای این قانون تغییر پیدا کرده است و مولدسازی داراییهای دولت به این معنی است که از اموال دولتی بتوانیم حداکثر استفاده را ببریم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: در سنوات گذشته همچون سازوکار ارزش گذاری و اجرایی مشخصی نداشت، فرایند ارزشافزایی دارایی برای جلوگیری از خامفروشی، بسیار تخصصی و طولانی بود و در قیمتگذاری نیز بیتوجهی میشود یا فقط برای رفع تکلیف با قیمت غیرواقعی مزایدهها برگزار میشد.
ذاکریان اضافه کرد: در گذشته امکان تقسیط و مولدسازی وجود نداشت و مدیران به دلیل واهمه از تعقیب کیفری، ترجیح میداند به بهانههای مختلف واگذاری صورت نگیرد.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در تاریخ چهارم آذر ۱۳۹۹ تأکید کرد «باید وزارتخانهها همکاری کنند، بنابراین قاطعیت حکومتی و اسلامی لازم است و باید به طور قاطع تصمیمگیری و اقدام شود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی تاکید کرد: هیأتی مورد اعتماد از طرف شورا معین شود تا حجم مشخصی از داراییها برای فروش مشخص شود، البته باید طوری عمل کنند که امنیت سرمایهگذاری حفظ شود.
ذاکریان با بیان اینکه وزارت اقتصاد متولی مولدسازی است و مولدسازی در سازمان خصوصیسازی در حال پیگیری است، ادامه داد: در مولدسازی حقالزحمهای برای اعضای هیئت تعریف نشده، و مصونیت قضائی هم وجود ندارد.
وی با بیان اینکه روشهای مولدسازی به معنی چوب حراج زدن به اموال دولت نیست، تصریح کرد: مولدسازی یکی از روشهای تأمین کسری بودجه غیر تورمی دولت است؛ اما در طرحهای عمرانی؛ فروش، معاوضه، مشارکت، تأمین مالی از طریق بازار سرمایه، واگذاری حق بهرهبرداری، تهاتر و توقف طرحهایی که توجیه اقتصادی و اجتماعی خود را ازدستدادند پیشبینیشده است.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: در اموال غیرمنقول؛ فروش، واگذاری حق انتفاع، مشارکت، معاوضه، تهاتر و اوراق بهادرسازی اجرا خواهد شد، اما نه برای تأمین کسری بودجه و هزینههای جاری بلکه برای بازگشت چرخه اقتصادی اموال راکد و به چرخش درآمدن موتور فعالیتهای عمرانی است.
ذاکریان افزود: در بودجه ۱۴۰۲ باید از محل مولد سازی ۱۰۸ همت تأمین منابع شود که هنوز در تحقق آن عقب هستیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد از محل مولدسازی داراییهای دولت برای خراسان جنوبی پیشبینی شده بود، گفت: استان ظرفیت نداشت و چوب این عدم تحقق را در تخصیص بودجهها خوردیم.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: در سال گذشته ۹ ملک در حوزه مولد سازی داراییهای دولت به مبلغ دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به فروش رسید.
ذاکریان اضافه کرد: در مجموع از سال ۱۳۹۹ تاکنون کل عملکرد استان در مولد سازی ۴۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده است.
مهدی رحیمی، بازرس کل خراسان جنوبی با اشاره به تحول و پویایی دستگاه امور اقتصادی و دارایی استان اظهار کرد: مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان با نوآوری و ایدهپردازی تلاش جدی برای تحول استان داشته است.
وی با اشاره به دغدغه مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در پیگیری و سماجت در اجرای برنامههای توسعه استان گفت: سازمان بازرسی استان تلاش دارد استان را به سمت تحول و پیشرفت سوق دهد و عقب ماندگیها را جبران کند.
نظر شما