به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حسین حیدری امروز _جمعه هشتم دی_ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از سال گذشته کار واکسیناسیون دامها برای مقابله با شیوع بیماری تب برفکی دو مرحلهای شده، اظهار کرد: مرحله اول واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی بین دامهای مناطق روستایی و عشایری استان در نیمه اول سال انجام شده و مرحله دوم آن هم از چند روز گذشته شروع شده و تا آخر بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به واکسیناسیون رایگان دامهای سبک و سنگین مناطق روستایی و عشایری استان علیه تب برفکی، گفت: پیش بینی میشود در این مرحله سه میلیون نوبت سر واکسیناسیون دام سبک و ۱۰۰ هزار نوبت سر واکسیناسیون دام سنگین علیه این بیماری انجام شود.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: در این طرح همه دامهای عشایر برون کوچ که هم اکنون در مناطق قشلاقی استانهای همجوار ساکن هستند را رایگان علیه بیماری تب برفکی واکسینه خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: با توجه به شناسایی کانونهایی از بیماری تببرفکی در برخی از استانهای همجوار انتظار داریم دامداران به منظور جلوگیری از شیوع بیماری در سطح استان با اکیپهای واکسیناسیون همکاری لازم را داشته باشند.
حیدری همچنین از دامداران خواست رعایت نکات بهداشتی را در جابجایی دامها مد نظر قرار داده و فقط در صورت اخذ مجوز قرنطینه دامپزشکی اقدام به جابجایی دامها کنند.
وی یادآور شد: خوشبختانه تاکنون هیچ کانون مؤثری از بیماری تب برفکی در جمعیت دامی استان گزارش نشده و کرمانشاه از حیث شیوع بیماری تب برفکی جزو استانهای پاک است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به واگیری بالای بیماری تب برفکی، ادامه داد: این بیماری یک بیماری عفونی ویروسی است که دامهای زوج سُم مثل گاو و گوسفند را درگیر میکند و قدرت سرایت بالایی دارد.
وی با بیان اینکه میزان تلفات تببرفکی در دامهای جوان بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بوده و در دامهای غیرایمن ممکن است به ۱۰۰ درصد برسد، توضیح داد: همچنین در صورت ابتلای دام، کاهش میزان تولید شیر، گوشت و پشم در دامها دور از انتظار نیست.
حیدری با بیان اینکه پیدایش ضایعات در ناحیه دهان، پستان و سُم از علائم بیماری تب برفکی در دامها است، اضافه کرد: دامهای مبتلا به بیماری تب برفکی علائم لنگش دارند و احتمال سقط جنین هم در دامهای آبستن مبتلا به تب برفکی بالا است
نظر شما