وظیفه ما رفع مشکلات ایرانیان خارج از کشور و هموطنان است

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به لایحه جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور گفت: برای ما هیچ فرقی ندارد که هموطن ما در کدام کشور است، چه دین و آیینی دارد، وظیفه ما رسیدگی و پیگیری و رفع مشکلات ایرانیان خارج از کشور و هموطنان‌مان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، کاظم غریب‌آبادی در مراسم رونمایی از سامانه برخط دسترسی ایرانیان خارج از کشور به خدمات الکترونیک قضائی که با حضور رئیس مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه و معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در ساختمان مرکز آمار و فناوری برگزار شد، ضمن قدردانی از رئیس مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه و همکاران‌شان، اظهار کرد: در بحث خدمت‌رسانی به ایرانیان خارج از کشور تمرکز ما بر خدمات قضائی است؛ طبیعتاً مسائلی که ایرانیان خارج از کشور با آن مواجه‌اند حوزه‌های مختلفی را شامل می‌شود که بخشی از آن مرتبط به قوه قضائیه است.

وی افزود: امیدواریم با تصویب لایحه جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجلس و تبدیل آن به قانون، مشکلات مرتبط به هموطنان خارج از کشور مرتفع گردد. در حوزه قضائی یک مشکل دسترسی به سامانه ثنا است که یک مبنای مهم بر بهره‌مندی از خدمات قضائی محسوب می‌می‌شود.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه گفت: درصدد هستیم همان خدماتی که هموطنان مان در داخل کشور دریافت می‌کنند، در حوزه قضائی به صورت الکترونیکی برای هموطنان‌مان در خارج از کشور نیز فراهم کنیم. یکی از مشکلات در این حوزه بحث شماره همراه ایرانیان خارج از کشور بود که با راه‌اندازی این سامانه برخط و استفاده از پیام‌رسان‌های اجتماعی گپ و آی گپ و این مشکل نیز رفع شد.

وی با اشاره به اینکه این سامانه طیفی از خدمات مختلف را برای ایرانیان خارج از کشور فراهم می‌کند، ادامه داد: گام بعدی که مبتنی بر دسترسی سامانه ثنا است و می‌تواند این خدمات را تسریع کند، توسعه رسیدگی‌های خدمات الکترونیک است که بسیار مهم است. در این رابطه با کمک مرکز آمار و فناوری‌های قوه قضائیه یک نظام‌نامه‌ای تدوین می‌کنیم و واحدهای قضائی را تشویق و ترغیب به استفاده از این ظرفیت خواهیم کرد.

غریب آبادی اضافه کرد: در حوزه نظام مسائل ایرانیان خارج از کشور و حوزه قضائی، فهرستی را با کمک وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری جمع‌ آوری می‌کنیم جهت تشکیل کارگروه‌های قضائی برای رفع مسائل هموطنان خود در خارج از کشور. برخی از موضوعات هم شناسایی و مشخص شده که یکی از آنها بحث ارائه خدمات الکترونیک قضائی آنلاین در سامانه ثنا است؛ موضوع دیگر پیگیری حقوق تضییع شده ایرانیان خارج از کشور است و ما ملزم هستیم که از هموطنان خود در خارج از کشور حمایت کنیم. مواردی را هم داشتیم که ما از تمامی ظرفیت‌ها برای رفع چالش‌ها و مشکلات هموطنان‌مان در خارج از کشور استفاده کردیم.

وی تصریح کرد: برای ما هیچ فرقی ندارد که هموطن ما در کدام کشور است، چه دین و آئینی دارد؛ وظیفه ما رسیدگی و پیگیری و رفع مشکلات ایرانیان خارج از کشور و هموطنان‌مان است.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه نکته بعدی در رفع مشکلات ایرانیان خارج از کشور را دسترسی به سامانه سامع عنوان کرد و گفت: سامانه سامع دسترسی مردم به حاکمیت و دستگاه‌های حاکمیتی را تسهیل می‌کند. مردم در داخل از طریق این سامانه می‌توانند درخواست‌های خود را ثبت کنند؛ تقاضای ملاقات با مقامات عالیرتبه قضائی را مطرح کنند. تلاش ما این بود که برای ایرانیان خارج از کشور نیز این امکان را فراهم سازیم که با راه اندازی سامانه ثنا دسترسی به این امکانات نیز فراهم خواهد شد.

وی گفت: نکته دیگری که پیگیری کردیم ارائه مشاوره به ایرانیانی است که به خارج از کشور سفر می‌کنند و با مشکلاتی مواجه می‌شوند، مثلاً در ترکیه نزدیک به ۵۰ درصد از ایرانیان در زندان‌های این کشور هستند. ما باید به این افراد هشدار و آموزش‌های لازم برای پیشگیری از جرایم و رعایت قوانین این کشورها را ارائه کنیم. در عراق نیز زمان زیارت و سفر به این کشور برخی از هموطنان ما دچار مشکل می‌شوند که بحث پیشگیری در این حوزه بسیار مهم است. بحث تسهیل سرمایه گذاری ایرانیان در خارج از کشور یکی از دیگر از موضوعات در حال رسیدگی است، یکی دیگر از مسائل در حوزه قضائی بحث ایرانیانی است که در زندان در خارج از کشور به سر می‌برند؛ برخی از این افراد سرپرست خانواده هستند و یا هیچ فردی را برای حمایت ندارند که با وزارت امور خارجه، سازمان زندان‌ها، بنیاد تعاون زندانیان کشور و معاونت بین‌ الملل قوه قضائیه، قصد داریم تفاهم‌نامه‌ ای چهارجانبه را برای حل مشکلات و حمایت از این قشر از هموطنان‌مان در خارج از کشور و به ویژه خانواده‌های آنها به امضا برسانیم.

کد خبر 714344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.