چرا چین به مدرن‌سازی کشاورزی روی آورد؟

چین به‌عنوان بزرگ‌ترین کشور کشاورزی جهان، در حال حاضر گام‌های مهمی در نوسازی کشاورزی خود برداشته و پایه‌های محکمی برای تحقق مدرنیزاسیون ملی ایجاد کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، چین در ساخت یک کشور مدرن به مرحله حساسی رسیده است که مستلزم درک کاملی از نوسازی کشاورزی است. مدرن‌سازی کشاورزی شامل استفاده از فناوری‌های پیشرفته، روش‌های علمی و شیوه‌های مدیریتی برای افزایش کارایی، بهره‌وری و پایداری کشاورزی است.

دلایل موجود برای لزوم مدرن‌سازی کشاورزی در چین

برآوردن نیازهای گسترده جمعیت قابل‌توجهی چین در وهله اول مستلزم نوسازی کشاورزی است. از آنجا که چین این اقدام را به نفع بیش از ۱.۴ میلیارد جمعیت خود دنبال می‌کند، هماهنگ کردن کشاورزی با نیازهای آن‌ها بسیار اهمیت دارد. برای انجام این کار، چین باید کشاورزی را با آخرین تکنولوژی‌های روز پیش ببرد که این اقدام نیازمند یکپارچه‌سازی فناوری‌ها، تجهیزات و شیوه‌های پیشرفته و استفاده از اتوماسیون و راه‌حل‌های مبتنی بر فناوری برای جبران کمبود منابع انسانی به دلیل پیری نیروی کار است.

این رویکرد کارایی و بهره‌وری را افزایش می‌دهد، کیفیت را بهبود می‌بخشد، ایمنی محصولات کشاورزی و سایر محصولات غذایی را تضمین، نیازهای متنوع جمعیتی را که به‌طور فزاینده‌ای مرفه هستند برآورده و در عین حال به تقویت امنیت غذایی کلی کمک می‌کند. محصولات غذایی وارداتی ۳۰ درصد از کل مصرف مواد غذایی در چین را تشکیل می‌دهند، بنابراین با افزایش تولید مواد غذایی داخلی، مدرن‌سازی کشاورزی می‌تواند واردات را کاهش دهد و عرضه مواد غذایی را بیشتر تثبیت کند.

دلیل دوم برای لزوم نوگرایی کشاورزی تحقق رفاه مشترک است. برای مثال، درآمد سرانه قابل تصرف ساکنان روستایی چین در ۲۰۲۲ به ۲۸۳۵.۹۳ دلار رسید که کمی بالاتر از ۴۰ درصد درآمد خانوارهای شهری است. به این ترتیب مدرن‌سازی برای دستیابی به رفاه مشترک و پر کردن شکاف درآمد شهری و روستایی ضروری است.

مدرن‌سازی کشاورزی در چین

در این راستا، مدرن‌سازی کشاورزی چشم اندازهای جدیدی را برای توسعه روستایی و ایجاد شغل، تنوع بخشیدن به منابع درآمد، بهبود زیرساخت‌ها و ارتقای سطح کلی زندگی ایفا می‌کند که به نوبه خود توزیع عادلانه‌تر ثروت و سایر منابع بین منابع روستایی و شهری را تسهیل می‌کند.

سوم این‌که نوسازی صنعت کشاورزی، نوآوری‌های فناورانه را تقویت می‌کند. ادغام فناوری‌های مدرن که در کشاورزی به‌عنوان یک کاتالیزور عمل می‌کند، محرک نوآوری‌های بیشتر است و پیشرفت‌های فناوری را سریع‌تر پیش می‌برد.

از سوی دیگر مدرنیزاسیون نه‌تنها تأثیر مثبتی بر بخش کشاورزی داشته است، بلکه اثرات جانبی بیشتری نیز ایجاد می‌کند که به پیشرفت کلی فناوری در سراسر کشور کمک می‌کند.

دلیل چهارم چین برای تحول بخش کشاورزی این است که پیشبرد پایداری زیست‌محیطی از طریق شیوه‌های نوآورانه برای تحقق مدرنیته کردن کشاورزی بسیار مهم است و ادغام فناوری‌هایی مدرن، مانند مدیریت کارآمد آب و کشت‌وکار سازگار با محیط‌زیست، کشاورزان را قادر می‌سازد تا به بهره‌برداری بهینه از منابع، انطباق با تغییرات آب‌وهوایی و ایجاد انعطاف‌پذیری در برابر رویدادهای شدید اقلیمی، در عین کاهش انتشار کربن و کمک به کاهش تغییرات آب‌وهوایی بپردازند.

این شیوه‌ها با اهداف چین برای دستیابی به توسعه پایدار از جمله‌پیروی از روش‌های تولید سبز، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، حفاظت بهتر از محیط‌زیست، حفظ تنوع زیستی و صرفه‌جویی در آب هم‌سو هستند.

مزایا و موانع مدرن‌سازی کشاورزی در چین

تولید غلات چین در ۲۰۲۲ تا حدی به لطف پیشرفت‌های تکنولوژیکی به بالاترین سطح تاریخی رسید، به طوری که بخش کشاورزی مشارکت قابل‌توجهی در رشد ۱۰.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی کشور داشت. علاوه بر این، بهره‌وری نیروی کار کشاورزی، بهره‌وری زمین و کارایی استفاده از منابع همگی در چین شاهد رشد قابل‌توجهی بوده است، با این حال مدرنیزاسیون کشاورزی چین هنوز از سطح پیشرفته جهان فاصله دارد.

از سوی دیگر هزینه‌های زمین و نیروی کار در چین به شدت افزایش داشته که این چالش‌ها رقابت‌پذیری محصولات کشاورزی و غذایی چین را تضعیف کرده است. بهره‌وری نیروی کار چین به نسبت کارگران کشاورزی بیش از هشت برابر ژاپن و فرانسه و بیش از ۲۰ برابر آمریکا و آلمان، در ۲۰۱۹ حدود ۶ درصد از ایالات متحده و کمی بیش از ۸ درصد از هلند بوده است.

مدرن‌سازی کشاورزی در چین

راهکارهای مدرن‌سازی کشاورزی در سطح جهانی

برای حمایت از نوسازی کشاورزی در هر جامعه‌ای، اقدامات متعددی باید اجرا شود. برای شروع نیاز بالایی به تقویت رهبری سازمانی با تمرکز بر توسعه کشاورزی و مناطق روستایی دیده می‌شود، در حالی که باید اطمینان حاصل شود که سازمان‌های دولتی در سطوح پایین‌تر گزارش‌های سالانه خود را در مورد پیشرفت نوسازی کشاورزی به دولت‌های سطح بالاتر خود ارائه می‌کنند. تقویت نظارت با اجرای بازرسی‌های منظم و ناگهانی توسط دولت‌ها در همه سطوح نیز برای اطمینان از اجرای سیاست‌های نوسازی کشاورزی مهم است.

علاوه بر این، بهبود در فرآیندهای ارزیابی ضروری به‌نظر می‌رسد و در حالی که مشارکت‌های مثبت در بررسی‌های سالانه باید تأیید و پاداش داده شود، لازم است بازخورد سازنده از مناطقی ارائه شود که نیاز به بهبود دارند. این ارزیابی‌ها می‌تواند به‌عنوان مراجع ارزشمندی برای مقامات مورد استفاده قرار گیرد که آماده اجرای موفقیت‌آمیز تمام سیاست‌های نوسازی کشاورزی هستند.

سرمایه‌گذاری بیشتر در تحقیق و توسعه، تأسیسات کشاورزی، زیرساخت‌های روستایی از جمله سیستم‌های آبیاری و زهکشی و در نهایت دسترسی به اینترنت توسط شرکت‌های دولتی و خصوصی نیز برای نوسازی کشاورزی ضروری است.

با پلتفرم مدرن و فناوری کشاورزی هوشمند از جمله تصاویر پهپاد و ماهواره‌ای و مدل‌سازی الگوها، چین قادر شده است که حمایت‌های مورد نیاز کشاورزان را در سراسر این کشور فراهم کند. این اقدامات تا جایی گسترش یافته که تلفن‌های همراه کشاورزان به ابزارها و منابع زیست‌محیطی هوشمند تبدیل شده است. این تحولات در حال حاضر موجب شده است که مصرف کود، سموم دفع آفات کاهش یابد و در مصرف آب صرفه‌جویی شود.

مدرن‌سازی کشاورزی در چین

کد خبر 713245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.