به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، سید احمد فاضل زاده اظهار کرد: غالباً اثرگذاری علمی را با استناد بررسی میکنند و شمارش استنادهای دریافتی در مدارک علمی امری رایج در مطالعات علم سنجی است، اما این استنادها در محیطهای فناورانه هم رخ میدهد که به تعبیری میتوان آن را اثرگذاری علم بر فناوری در نظر گرفت.
وی افزود: براساس این شاخص، میتوان نتیجه گرفت که پیشرفتها و نوآوریهای فناورانه تا چه حد بر دستاوردها و یافتههای پژوهشهای علمی استوار است.
جایگاه ایران در تولید علم فناوارنه براساس استناد در پروانه ثبت اختراع
رئیس مؤسسه ISC در ادامه گفت: در بازه ۱۰ ساله ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱، بیش از ۹۹ میلیون مدرک علمی در سطح جهان تولید شده است که از این تعداد یک میلیون و ۳۴۱ هزار و ۷۳۲ مدرک در پروانههای ثبت اختراع مورد استناد قرار گرفتهاند. در این بازه زمانی، ۷۵۲ هزار ۴۲۱ مدرک علمی با وابستگی سازمانی ایران منتشر شده است که از این تعداد ۱۳۰۵۸ مدرک توسط ۲۲۲۴۸ پروانه ثبت اختراع ۲۴۹۸۴ بار مورد استناد قرار گرفته است.
جایگاه کشورهای اسلامی در تولید علم فناوارنه بر اساس استناد در پروانه ثبت اختراع
وی اظهار کرد: در بازه زمانی ۲۰۲۱-۲۰۱۲ به لحاظ مجموع تولید علم فناورانه، ایران در بین کشورهای اسلامی رتبه دوم را از آن خود کرده است. کشور عربستان سعودی و ترکیه به ترتیب رتبههای اول و سوم را داشتهاند. رتبه کشورهای اسلامی در جدول یک زیر قابل مشاهده است.
فاضلزاده ادامه داد: به لحاظ تعداد استنادهای پروانههای ثبت اختراع به تولیدات علمی در کشورهای اسلامی در بازه زمانی ۲۰۲۱-۲۰۱۲، ایران با ۸۸۸۴ استناد از پروانههای ثبت اختراع رتبه دوم را پس از عربستان به دست آورده است.
نظر شما