استفاده از گیاهان مقاوم به خشکی با توجه به محدودیت منابع آبی در اصفهان

رئیس اداره فنی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان با بیان اینکه حلقه مفقوده تعیین سرانه فضای سبز، میزان آلاینده‌های شهرها است، گفت: به‌دلیل وجود محدودیت منابع آبی، مجوزی برای توسعه فضای سبز اطراف این کلان‌شهر وجود ندارد، بنابراین مجبور به استفاده از درختان سازگار و مقاوم در برابر خشکی هستیم.

امیر رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه تعیین سرانه برای هر شهر اشتباه است، اظهار کرد: عامل تعیین‌کننده سرانه علاوه بر شرایط اقلیمی و جمعیت، موضوع آلاینده‌ها و صنایع آلاینده‌ای است که شهرها را احاطه کرده است، بنابراین نمی‌توان سرانه فضای سبز اصفهان را با شهرهای دیگر مقایسه کرد.

وی با بیان اینکه حلقه مفقوده تعیین سرانه، میزان آلاینده‌های شهرها است، افزود: اصفهان یکی از شهرهایی است که میزان آلاینده‌های زیادی دارد و صنایع آلوده دور تا دور شهر اصفهان را احاطه کرده‌اند.

رئیس اداره فنی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان ادامه داد: اگر بخواهیم بر اساس وضعیت آلاینده‌ها، آلودگی هوای شهر را با استفاده از درختان و گیاهان جبران کنیم، باید ۶۰۰ هزار هکتار فضای سبز داشته باشیم، در صورتی که هم‌اکنون چهار هزار هکتار فضای سبز داریم و به همین دلیل مجبور به توسعه فضای سبز هستیم.

رضایی بیان کرد: به دلیل وجود محدودیت منابع آبی، مجوزی برای توسعه فضای سبز در اطراف این کلان‌شهر وجود ندارد، بنابراین مجبور به استفاده از درختان سازگار و مقاوم در برابر خشکی هستیم.

وی اضافه کرد: برای نخستین‌بار در کشور، سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان، عبارت و ایده اصلاح الگوی کاشت را تبیین کرد که منبع اصلاح الگوی کاشت بوده است و با استفاده از گونه‌های بومی، فضای سبز شهر اصفهان را توسعه داد.

رئیس اداره فنی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان ادامه داد: با استفاده منابع آبی موجود، سعی در حفظ فضای سبز این کلان‌شهر داشته‌ایم و گیاهان پُرنیاز به آب را حذف و به جای آن‌ها از گیاهان کم نیاز استفاده کردیم؛ به‌عنوان مثال از چمن‌های جدیدی که ۱۰ روز یک‌بار نیاز به آبیاری دارند، استفاده می‌کنیم.

رضایی گفت: آب صرفه‌جویی شده برای توسعه فضای سبز شهری استفاده شد و به گیاهانی که در برابر خشکی مقاوم هستند یا به حدود سه بار آبیاری در طول سال احتیاج دارند، روی آورده‌ایم.

وی افزود: این درختان مناسب فضای سبز شهری نیست، اما برای فضای سبز پارک‌های کوهستانی و کمربند سبز همچون پارک جنگلی شرق، پارک کوهستانی صفه و بوستان شمال اصفهان (شهرک پرتو) مناسب هستند.

رئیس اداره فنی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان اظهار کرد: استفاده از گونه‌های مرتعی که نیاز به آبیاری کمی دارند، طی سه سال گذشته در دستور کار سازمان قرار گرفته است که اگر در زمان کاشت این گیاهان حدود دو بار بارندگی انجام شود و بذرها جوانه بزنند، دیگر نیاز به آبیاری توسط سیستم‌های آبیاری نیز نخواهیم داشت؛ به‌عنوان مثال بادام کوهی اگر در محل کشت جوانه بزند، نیاز به یک‌بار آبیاری در طول سال هم ندارد.

رضایی اضافه کرد: حدود ۵۰ هکتار از اراضی شرق اصفهان، محدوده کوه نخودی، زیر کشت این گیاه است که اتفاق خوبی است و در سال‌های آینده نیز می‌توان گسترش داد.

وی افزود: موضوع مهم، توسعه فضای سبز به‌رغم مشکلاتی است که به دلیل نبود منابع آبی وجود دارد، هرچند فضای سبز اصفهان با این شیبی که در حال توسعه است، هیچ‌وقت پاسخگوی آلاینده‌های موجود در این کلان‌شهر نخواهد بود؛ یعنی نقش تصفیه‌کنندگی با این شیب وجود ندارد، مگر اینکه رشد فضای سبز بالا رود که مستلزم در اختیار قرار دادن منابع آبی به شهرداری است.

رئیس اداره فنی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان بیان داشت: اگر منابع آبی در اختیار شهرداری قرار گیرد، می‌توان شاهد توسعه فضای سبز و کاهش آلاینده‌ها بود که امیدواریم حقابه شهر اصفهان داده شود تا بتوانیم وضعیت فعلی را حفظ و ارتقا دهیم و کمک کنیم فضای سبز مطلوب‌تری داشته باشیم.

کد خبر 712261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.