حامیان اسرائیل روزبه‌روز کمتر می‌شوند + عکس

روز چهارشنبه ۱۵۳ کشور عضو سازمان ملل در مجمع عمومی این سازمان، به تصویب قطعنامه‌ای برای برقراری آتش‌بس در غزه رای موافق دادند، در حالی که تعداد موافقان قطعنامه قبلی ۱۲۰ کشور بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بامداد چهارشنبه سیزدهم دسامبر (بیست و دوم آذر) بار دیگر با رأی اعضای سازمان ملل در مجمع عمومی این سازمان، قطعنامه‌ای برای آتش بس در غزه تصویب شد.

این قطعنامه غیر الزام‌آور که با ۱۵۳ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۲۳ رأی ممتنع (از میان ۱۹۳ کشور عضو) به تصویب رسید، از رژیم صهیونیستی می‌خواهد فوراً حملات به نوار غزه را پایان دهد. آمریکا، اتریش، چک، گواتمالا، لیبریا، میکرونزی، نائورو، پاپوآ گینه نو، پاراگوئه و رژیم صهیونیستی کشورهایی بودند که به این قطعنامه رأی منفی دادند. تصویب این قطعنامه درست بعد از آن اتفاق افتاد که شورای امنیت هجدهم آذر، با وتوی آمریکا موفق به صدور قطعنامه نشد، قطعنامه‌ای که برای نخستین بار از آغاز جنگ غزه توسط شخص دبیرکل سازمان ملل، «آنتونیو گوترش» با استفاده از ماده ۹۹ منشور سازمان ملل برای فعال کردن شورای امنیت در جهت برقراری آتش بس در نوار غزه روی میز قرار گرفته بود.

انزوای جنایتکار و هم‌دستانش

این دومین بار است که مجمع عمومی سازمان ملل، با رأی اکثریت اعضای آن موفق به تصویب قطعنامه‌ای برای توقف جنگ در غزه می‌شود، اما آنچه در این میان جالب توجه است، افزایش کشورهای موافق تصویب قطعنامه و کاهش تعداد مخلفان آن در فاصله‌ای ۴۶ روزه است. در قطعنامه قبلی که ششم آبان به تصویب رسیده بود، ۱۲۰ کشور رأی موافق داده بودند و قطعنامه باوجود ۱۴ رأی مخالف و ۴۵ رأی ممتنع تصویب شده بود.

لازم به ذکر است که در مجمع عمومی سازمان ملل حق وتو وجود ندارد و برخلاف شورای امنیت، قطعنامه‌های آن نیز از نظر قانونی الزام‌آور نیستند اما این قطعنامه‌ها به عنوان اهرم فشار افکار جهانی مهم بوده و دارای وزن سیاسی هستند و نگرش جهان را نسبت به جنگ اسرائیل و فلسطین نشان می‌دهد، به همین دلیل این افزایش تعداد در میان کشورهای جهان بیانگر این است که فشار افکار عمومی و شدت جنایات صهیونیست‌ها علیه زنان و کودکان، عموم کشورهای جهان را وادار کرده تا همگام با موج نفرت شکل گرفته از رژیم کودک کش و غاصب اسرائیل پیش بروند.

از نکات قابل توجه قطعنامه اخیر، رأی مثبت کانادا و رأی ممتنع انگلستان به اجرای آتش بس بود که پیام واضحی برای رژیم صهیونیستی است. همچنین تصویب این قطعنامه فشار جهانی به آمریکا و رژیم کودک کش را بیشتر کرده است.

انزوای جنایتکار و هم‌دستانش

اسکای‌نیوز در گزارشی می‌نویسد: اگر اسرائیل به رأی‌گیری سازمان ملل اهمیت ندهد و آن را نادیده بگیرد، صدای بزرگ‌ترین متحد خود را از دست نخواهد داد اما با این حال به نظر می‌رسد در بحبوحه فشارهای بین‌المللی و انتقاداتی که به دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا وارد شده است، این کشور موضع خود را نسبت به این جنگ تغییر داده است.

رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه در اظهاراتی بی‌سابقه گفته بود که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی باید کابینه خود را تغییر دهد. او در عین حال تأیید کرد که در پی بمباران‌های کورکورانه‌ای که صهیونیست‌ها به نوار غزه انجام داده‌اند، حمایت جهانی از این رژیم کاهش شدیدی داشته و کابینه کنونی در تل‌آویو به نحوی رفتار می‌کند که همراهی جامعه بین‌المللی با خود را بسیار دشوار کرده است. وی چهارشنبه هم گفت: «اسرائیل می‌تواند روی حمایت ما و حمایت اروپا و جهان حساب کند، اما به دلیل بمباران بی‌رویه در حال از دست دادن این حمایت است.» بایدن توضیح داد: «ما باید اسرائیلی‌ها را به گونه‌ای متحد کنیم که راهکار دودولتی را انتخاب کنند. من از کنگره خواستم که از اسرائیل حمایت بیشتری کند.» وی خطاب به کابینه تل‌آویو اظهار داشت: «اشتباهاتی را که ما در ۱۱ سپتامبر مرتکب شدیم، تکرار نکنید. انجام بسیاری از کارها مانند اشغال افغانستان هیچ توجیهی نداشت.» وی همچنین افزود: «این ترس واقعی در سراسر جهان وجود دارد که آمریکا به دلیل حمایت از اسرائیل، جایگاه اخلاقی خود را از دست بدهد. نتانیاهو باید برای تقویت تشکیلات خودگردان فلسطین گام بردارد.» رئیس‌جمهور آمریکا با تأکید مجدد واشینگتن به تعهد به آینده رژیم صهیونیستی، درباره نتانیاهو نیز افزود: «نتانیاهو نمی‌تواند بگوید که در آینده اصلاً کشور فلسطینی وجود ندارد. نتانیاهو دوست خوبی است، اما من فکر می‌کنم او باید تغییر کند و با این دولت در اسرائیل، حرکت برای او دشوار است.»

انزوای جنایتکار و هم‌دستانش

طبق آنچه اسکای‌نیوز می‌گوید: البته این اختلافات میان آمریکا و اسرائیل یا میان بایدن و نتانیاهو در خصوص برنامه‌های بلندمدت برای غزه چیز جدیدی نیست؛ اختلافاتی که به دلیل اظهارات بایدن در این برهه از درگیری به اوج خود رسیده است. این رسانه انگلیسی در پایان با اشاره به کشورهایی نظیر آمریکا که رأی منفی یا انگلیس که رأی ممتنع برای آتش‌بس غزه می‌دهند، می‌گوید که چنین کشورهایی «در حال انزوا فزاینده‌ای هستند»؛ اتفاقی که موجب کاهش فشارها در جنگ نخواهد شد.

ایران، در کنار فلسطین

جمهوری اسلامی نیز در همراهی با تصمیم کشورهای اسلامی و عرب و با ثبت مجدد تحفظ خود نسبت به راه کار مطرح در مساله فلسطین و شناسایی اسرائیل، به این قطعنامه رأی مثبت داد.

انزوای جنایتکار و هم‌دستانش

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در پی رأی بیش از دو سوم ۱۹۳ عضو سازمان ملل به قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه در مجمع عمومی گفت: جنایات رژیم اسرائیل باید با پاسخ قاطع جامعه جهانی مواجه شود و مخالفت آشکار آمریکا با آتش بس، به معنای تجویز جنگ، خشونت و در نهایت مرگ بیشتر برای کودکان و زنان در غزه است.

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سخنانی پس از تصویب این قطعنامه گفت: وضعیت کاملاً روشن است. یک کشور عضو، یکی از اعضای دائم شورای امنیت، با سو استفاده از اختیار ناعادلانه وتو و با بی‌توجهی آشکار به اراده جامعه بین‌المللی، تصمیم گرفته است در کنار رژیم جنایتکار اسرائیل بایستد و این رژیم را قادر به ادامه کشتار غیرنظامیان در غزه کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: «مخالفت آشکار ایالات متحده با آتش بس، به معنای تجویز جنگ، خشونت و در نهایت مرگ بیشتر برای کودکان و زنان در غزه است.»

ایروانی تصریح کرد: «وضعیت روی زمین تمامی عوامل خطر برای نسل کشی و تعاریف مندرج در ماده دوم کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی را داراست که مسئولیت جلوگیری و جلوگیری از وقوع آن را بر عهده همه کشورهای عضو است.»

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: «به رغم مخالفت‌های عمده کشورهای سراسر جهان، رژیم اسرائیل با اتخاذ سیاست زمین سوخته و با تخریب عمدی زیرساخت‌ها و ساختمان‌های مسکونی عامدانه غزه را غیر قابل سکونت کرده است. این جنایات باید با پاسخ قاطع جامعه جهانی مواجه شود.»

همزمان با تصویب این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل، حامیان فلسطین در آمریکا که هفته‌ها است همسو با مردم دیگر کشورهای جهان خواستار آتش بس فوری در غزه هستند، در خارج از سازمان ملل به شادی پرداختند.

کد خبر 711902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.