مجوزی برای فعالیت کارگاه مترو در بافت تاریخی شیراز صادر نشده است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس گفت: هیچ گونه مجوزی از سوی این اداره کل در خصوص اقدام شهرداری شیراز در خصوص تجهیز و فعالیت کارگاه عمرانی احداث خط ۴ مترو در بافت تاریخی صادر نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، هفته گذشته تجهیز کارگاه عمرانی احداث و توسعه خط چهار مترو از ابتدای خیابان ۹ دی صورت گرفت. با توجه به اینکه در گذشته بخشی از بافت تاریخی و ثبت شده شیراز تخریب شده است نگرانی‌های بسیاری در خصوص این اقدام از سوی دوستداران میراث فرهنگی و حتی شهروندان اعلام شده است. این در حالی است که سال گذشته موضوع اجرای پروژه‌ای با عنوان دسترسی آسان به حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) با احداث زیر گذر حضرتی مطرح شد و در آن زمان نگرانی‌های بسیاری از سوی کاسبان خیابان حضرتی در اجرای این تونل مبنی بر مسدود شدن مسیرها مطرح شد و پس از شکایت‌های بسیاری که کاسبان این محل از اجرای این طرح داشتند، موضوع اجرا و یا عدم اجرای این پروژه در ابهام ماند.

پس از گذشت هشت ماه از طرح این موضوع و نگرانی‌های مطرح شده در این خصوص، این بار احداث خط چهار مترو، بافت تاریخی شیراز را با خطر مواجه کرده است. طرحی که تاکنون هیچ مجوزی برای اجرای آن صادر نشده است اما تجهیز و فعالیت کارگاه انجام شده است.

موید محسن‌نژاد مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در گفت‌وگو با ایمنا در خصوص این موضوع اظهار کرد: هیچ گونه مجوزی از سوی اداره کل میراث استان برای این اقدام صادر نشده است و از این موضوع بی اطلاع هستیم.

وی افزود: با توجه به اینکه اطلاعی از موضوع اجرای این پروژه نداریم مکاتبات انجام شده است تا طرح پروژه برای اداره کل ارسال شود تا پس از بررسی، تاییدیه اجرا صادر شود.

به گزارش ایمنا، در بیست و دوم مرداد ماه سال جاری بود که شهردار شیراز از احداث و توسعه خط ۴ مترو به منظور دسترسی به نقاط مرکزی شهر و حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) خبر داد.

به گفته محمدحسن شهردار شیراز لایحه ساخت خط چهار مترو این شهر با رأی ۱۲ نفر از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز به تصویب رسید که در ماده واحده آن به شهرداری شیراز اجازه داده شد نسبت به عقد قرارداد و اجرای تونل آنتنی جهت اتصال خط یک متروی شیراز به حرم مطهر شاهچراغ (ع) و بافت تاریخی و تجاری برابر ضوابط و مقررات جاری و عمومی و آئین‌نامه مالی و معاملات شهرداری به مبلغ تقریبی هشت هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اقدام کند.

اسدی در این خصوص با اشاره به سفر قریب‌الوقوع ریاست جمهوری به استان فارس و شهر شیراز در مهر ماه گذشته، تأکید استاندار و نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه شیراز و نمایندگان مجلس و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز مبنی بر تسریع در موافقت با این طرح پیشنهادی را اعلام کرده بود.

بافت تاریخی شیراز دوم مرداد ۱۴۰۲ سرانجام پس از تخریب‌های پی‌درپی و پیگیری‌های بسیار در فهرست میراث ملی ایران ثبت شد و در ابلاغیه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به استاندار فارس، محدوده این بافت، بین خیابان‌های تختی، فردوسی، قاآنی، بلوار سیبویه و زینبیه تعیین شده است که این محدوده ۳۶۰ هکتار از بافت تاریخی با ۴۱۰ اثر ثبتی و ۲۵۰۰ بنای با ارزش تاریخی را شامل می‌شود.

کد خبر 710624

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.