به گزارش خبرگزاری ایمنا، سردار سرلشکر محمد باقری امروز _شنبه هجدهم آذر_ در آئین افتتاح نخستین نمایشگاه جامع تربیت و آموزش ارتش با شعار از نیروی انسانی تا سرمایه انسانی اظهار کرد: از تلاش مجاهدانه رزمندگان فلسطینی قدردانی میکنیم و امیدواریم که این جنایت صهیونیستها که مسیر افول آنها را تسریع میکند، هرچه زودتر خاتمه پیدا کند، آینده این سرزمین اسلامی و مسجدالاقصی به عنوان قبله اول مسلمین بهطور کامل روشن است و جبهه حق بنا بر وعده الهی که وعده صادق است، حتماً پیروز خواهد بود.
وی افزود: به نفع صهیونیستها و این رژیم است که دست از این جنایات بردارند و به پای صندوق همهپرسی بیایند و فلسطینیان از هر دین، آئین و مذهبی خود باید تصمیم بگیرند که آینده این سرزمین چگونه اداره شود و راهی جز این برای صلح و آرامش در این سرزمین وجود نخواهد داشت.
وی ادامه داد: خدا را شاکر هستم امروز توفیق شد که از نمایشگاه ارزشمند فرایند آموزشی در ارتش جمهوری اسلامی ایران بازدید کنم.
سرلشکر باقری گفت: به امیر فرمانده کل ارتش گفتم که حتماً از عزیزانمان در بخش کشوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد، سایر دانشگاهها و رؤسای دانشگاهها دعوت کنند که از این مجموعه بازدید کنند به خصوص از جهت تعامل و در آمیختگی آموزش و عمل و همچنین جایگاه تربیت و روند آموزشی نیروهای مسلح دو موضوع فوقالعاده مهم است که در بخش اعظم آموزش عالی کشور مورد غفلت است البته در آموزشهای پزشکی آموزش و عمل در هم آمیخته است، یعنی دانشجویان پزشکی ما در ادامه مسیر آموزش وارد بیمارستانها و مجموعههای اجرایی میشوند، اما بخش تربیتی کاملاً مغفول است و در دانشگاههای وزارت علوم آمیختگی با عمل هم وجود ندارد.
وی افزود: دانشجویان ما وارد دانشگاهها میشوند، محفوظاتی را به ذهن میسپارند، نمراتی را دریافت میکنند و هنگامی که وارد صحنه اجرا و عمل میشوند میبینند که آنچه که یاد گرفتهاند با آنچه که باید اجرا کنند، تفاوت معناداری از جهت تربیتی دارد. چه بسا روز اولی که وارد دانشگاه میشوند وضعیت روحی، روانی، اعتقادی و انقلابی بهتری دارند، همچنین بازدید از نمایشگاههای مراکز آموزشی تجربههایی را به دیگران منتقل میکند و نقاط قوت را تعمیم و نقاط ضعف را کاهش میدهد.
باقری در ادامه افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مأموریت فوقالعاده سنگینی در تأمین و استحکام دفاع و امنیت جمهوری اسلامی دارند. کشور ما به دلیل ایستادگی در برابر استکبار جهانی با انواع تهدیدها طی این ۴۵ سال مواجه بوده است و مواجه خواهد بود.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: دشمنان انواع تهدیدهای نظامی، امنیتی جنگهای سخت، نیمهسخت، نرم، جنگ شناختی، جنگ ترکیبی و سایر شقوق را به ملت ایران دشمنان اعمال کردند، نیروهای مسلح در هر دورهای با بخشی یا مجموعهای از این تهدیدات مواجه هستند.
وی در ادامه گفت: انقلاب اسلامی و کشورمان ایران با فرصتهای بینظیری مواجه است که اگر پیشبینی و آمادگی لازم را داشته باشد در جهت پیشرفت اهداف انقلاب اسلامی بهطور قطع خواهد توانست به نحو احسن از فرصتها استفاده کند و انجام همه این مسئولیتها و مأموریتها بر دوش منابع انسانی ما است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: با تنوع مأموریتها، اتفاقات و تحولات گوناگونی که پیش روی ما است، بهطور قطع باقی ماندن در سنتهای گذشته، آموزشهای قدیمی ما را به هدف نمیرساند و چه بسا از هدفمان دور میکند، پس یک روند رشد یابنده کیفی، تربیتی و آموزشی را باید بهطور دائم مد نظر داشته باشیم.
وی گفت: ما باید ارزیابی و پیشبینی کنیم که با چه صحنههایی مواجه خواهیم شد. چه سناریوهای دفاعی، نظامی، امنیتی پیش روی ما است و منابع انسانی خود را برای چه صحنههایی باید آماده کنیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: متن و محتوای آموزشی ما باید دائم در حال بهروزرسانی و تکمیل باشد، در این موضوع بهطور قطع گروههای آموزشی و پژوهشی دائم با صحنه عمل و با روندهای آینده در ارتباط باشند و درک کنند و این تغییر را مدیریت کنند.
وی گفت: مسئله تربیت و فضایی که این مجموعه در او رشد میکند، مسئله فوقالعاده مهمی است. از دیرباز گفتهاند که همه آنچه که تجهیزات و زور بازو و هر آنچه مرتبط با جسمیات است، غلاف شمشیر است و روحیه و معنویت است که اصل برندگی شمشیر را ایجاد میکند و این باید با تربیت جوانان اتفاق بیفتد، البته بیش از گفتار و نوشتار و خواندن و شنیدن، عمل و رویکرد رفتاری استاد و مربی و روحانی حاضر در مجموعهها است که میتواند جوانان را با مشی اسلامی و انقلابی آشنا و تربیت کنند.
سرلشکر باقری افزود: تغییرات در متن و محتوا و تربیت اساتید متناسب با آنچه که نیاز داریم مسئله بسیار مهمی است که با تکامل دائمی باید اتفاق بیفتد. مسئله توسعه مهارت و درصد بالاتر مهارتآموزی نسبت به آموزشهای نظری در اکثر دورهها قابل توجه و تاکید است، یادگیری ذهنی و نظری مطالب شاید ۳۰ درصد ارزش کیفی را ایجاد میکند و ۷۰ درصد آن مهارتها است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: مسئله آموزش یگانی مسئله بعدی است؛ چه بسا نفرات ما به شکل انفرادی کاملاً توانمند تربیت میشوند، اما در ترکیب رستهها و عناصر و واحدها برای اجرای یک مأموریت دچار نقص هستیم که در آموزش یگانی باید به آن اهمیت داده شود که در ارتش سابقه دارد و باید روز به روز کاملتر شود.
وی گفت: مرحله بعد رزمایش و عمل واقعی است؛ هر چقدر رزمایشها واقعیتر و غیرنمایشیتر باشد، بهطور قطع خواهد توانست، این فرمانده این مدیر این آموزش دیده و این یگان را با واقعیات بیشتر آشنا کند و نقاط ضعف او را به او نشان دهد. ناظران در این زمینه نقش بسیار مهمی دارند.
سرلشکر باقری افزود: ناظری که با حضور در یک آموزش یگانی در یک رزمایش صرفاً به تعریف و تجدید یگان میپردازد هر چند که فرمانده از او خوشش میآید، اما به طور قطع به او خدمت نمیکند. فرمانده رده بالاتر، ناظر مربوطه، استاد و مربی همه اینها مسئول هستند که واقعبینانه و مشفقانه اشکالات و ضعفها را استخراج کنند و در اختیار او یگان بگذارند، این هدیهای است که رده بالاتر و مربی و میتواند در اختیار این عزیزان قرار دهد.
سرلشکر باقری ادامه داد: همانگونه که فرمانده معظم کل قوا فرمودهاند همواره و همیشه آموزش و تربیت اولویت اول فرماندهان ما است.
وی بیان کرد: ما در ستاد کل تلاش داریم بر اینکه این اولویت اول بودن با شاخصهای گوناگون ساختاری، سازمانی، مزایای مربوط و توجهات دیده شود و نقصهایی وجود دارد و دو پیشنهاد را معاون تربیت و آموزش ارتش ارائه کردهاند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: حتماً در حاشیه این نمایشگاه نقصهای دیگری هم مورد بحث و تبادلنظر مسئولان آموزش قرار خواهد گرفت و در پایان دوره برگزاری این نمایشگاه حتماً معاون تربیت و آموزش ستاد کل هم گزارش جامع این اتفاق و رویداد مهم و هم پیشنهادات برای پیشبرد کیفی آموزشها را ارائه کنند.
سرلشکر باقری عنوان کرد: البته توسعه کمی سازمانهای نیروهای مسلح که مسیری بدون انتها است و پایان ندارد، بهطور قطع راهگشا نیست. چه بسا در مواردی توسعه کمی موجب درگیری بیشتر فرماندهان و مدیران ما و کاهش یافتن کیفیت میشود.
وی تصریح کرد: در بعضی موارد باید با جرح و تعدیلهایی کمیتها نیز مورد افزایش واقع شود که ما در آن مورد حتماً خست به خرج نخواهیم داد و تلاش میکنیم موارد ضروری را عنایت و کمک کنیم که این کار صورت بگیرد.
نظر شما