ماه و سیاره زهره به یکدیگر نزدیک می‌‎شوند

ماه و سیاره زهره هجدهم آذر در صورت فلکی سنبله از زاویه سه درجه و ۱۸ دقیقه‌ای یکدیگر عبور می‌کنند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، شنبه _هجدهم آذر_ ماه ۲۶ روزه از زاویه سه درجه و ۱۸ دقیقه سیاره زهره عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان از ساعت ۰۳:۳۳ تا ۱۴:۴۱ قابل مشاهده خواهد بود. همیشه هنگام رصد ماه در طول روز در حالی که خورشید بالای افق است، بسیار احتیاط کنید. ماه در قدر منفی ۱۰.۴ و سیاره زهره در قدر منفی ۴.۱ هر دو در صورت فلکی سنبله قرار خواهند داشت. این دو جرم به قدری از یکدیگر جدا خواهند بود که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا از طریق یک دوربین دوچشمی قابل رصد هستند.

مقارنه ماه و سیاره زهره

ماه ۲۶ روزه و سیاره زهره شنبه، هجدهم آذر در وضعیت مقارنه قرار می‌گیرند، به‌طوری که ماه از زاویه سه درجه و ۳۸ دقیقه‌ای جنوب سیاره زهره عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان از ساعت ۰۳:۳۴ تا ۱۴:۴۱ قابل مشاهده خواهد بود، همیشه هنگام رصد ماه در طول روز در حالی که خورشید بالای افق است، بسیار احتیاط کنید؛ ماه در قدر منفی ۱۰.۳ و سیاره زهره در قدر منفی ۴.۱ هر دو در صورت فلکی سنبله قرار خواهند داشت، این دو جرم به قدری از یکدیگر جدا خواهند بود که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا از طریق یک دوربین دوچشمی قابل رصد هستند.

بارش شهابی Monocerotid‌2023

بارش شهابی Monocerotid‌2023 از چهاردهم تا بیست‌ونهم آذر فعال است و زمان اوج آن حدود شنبه، هجدهم آذر خواهد بود؛ در طول این مدت، هر زمان که نقطه تابش شهاب‌باران، در صورت فلکی تک‌شاخ بالای افق باشد، احتمال مشاهده شهاب‌های بیشتری وجود خواهد داشت، هرچه نقطه تابش در آسمان بالاتر باشد، احتمال مشاهده شهاب‌ها نیز بیشتر است.

بارش شهابی یادشده از ساعت ۱۹:۱۰ تا حوالی ساعت ۰۶:۲۳ فعال خواهد بود. بهترین زمان مشاهده شهاب‌باران حدود ساعت ۰۲:۰۰ است؛ در این زمان، چرخش زمین، اصفهان را در سمت بهینه در جهت شهاب‌های ورودی می‌چرخاند و تعداد شهاب‌هایی که به صورت عمودی به سمت پایین می‌بارد را به حداکثر می‌رساند. در زمان‌های دیگر، شهاب‌های کمتری بر فراز آسمان اصفهان می‌سوزند و تمایل دارند با زاویه مایل وارد جو شوند.

نرخ ساعتی سرسویی (ZHR) بارش شهابی Monocerotid‌2023 تقریباً دو است، البته این نرخ ساعتی با فرض یک آسمان کاملاً تاریک محاسبه می‌شود و در عمل تعداد شهاب‌هایی که مشاهده می‌کنید کمتر خواهد بود.

کد خبر 710328

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.