به گزارش خبرگزاری ایمنا، پس از دو سال فیلم سینمایی «ضد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی، محصول سازمان سینمایی سوره که برای اولین بار در چهلمین جشنواره فیلم فجر اکران شد، از امروز _چهارشنبه پانزدهم آذر_ روی پرده سینماها میرود.
خلاصه داستان فیلم ضد
در خلاصه داستان رسمی این فیلم آمده است: «بعضی آدمها میتوانند بر «ضدِّ» هدفی باشند که همه میپندارند در خدمت آن هستند. این «ضد» میتواند حذف یک نفر یا یک ملت باشد.»
داستان این فیلم که همراه با روایتی از نفوذ در سالهای ابتدایی انقلاب و درباره یک عشق در دلِ حوادث سیاسی است که پس از سالها دوباره شعلهور میشود. قصه این فیلم از زمستان سال ۱۳۵۹ آغاز میشود و تا تابستان ملتهب سال ۶۰ ادامه مییابد.
تهیهکننده فیلم سینمایی «ضد» نیز پیش از این در گفتوگویی اعلام کرده بود: فیلم سینمایی «ضد» روایتی از پشتپرده واقعه هفتم تیرماه سال ۶۰ است که بعد از یک پژوهش دو تا سه ساله و بازنویسی چندباره فیلمنامه در سال ۹۹ کلید خورد و در جشنواره سال ۱۴۰۰ رونمایی شد.
بازیگران فیلم ضد
نادر سلیمانی، مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، مجید پتکی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی بازیگران «ضد» هستند.
عوامل فیلم ضد
ضد به نویسندگی حسین ترابنژاد، درامی سیاسی است که در بستر یکی از حوادث مهم و ملتهب ابتدای انقلاب اسلامی روایت میشود. این فیلم از تازهترین محصولات سازمان سینمایی حوزه هنری است و محمدرضا شفیعی، تهیهکننده آن است.
سایر عوامل «ضد» عبارت از مشاور فیلمنامه: جواد موگویی، مدیر تولید: علی شیرمحمدی، مدیر فیلمبرداری: هاشم مرادی، مدیر صدابرداری: علی عدالتدوست، طراح گریم: مرتضی کهزادی، مدیر برنامهریزی: حسین دیردار، دستیار کارگردان: بهمن حسینی، عکاس: کوروش جوان، منشی صحنه: آرزو قربانی، مجری طرح: مؤسسه فرهنگی هنری وصف صبا و محصول سازمان سینمایی سوره هستند.
صحبتهای عوامل فیلم ضد در جشنواره فیلم فجر
امیرعباس ربیعی، کارگردان: هر فیلمی مضمون خود را میطلبد وقتی فیلم «لباسشخصی» که فیلم اولم بود را کار کردم، درام جای داشت، اما این کار درباره انفجار حزب بود و چنین پایانبندی انتخاب شد تا به اینجا برسیم. سکانسهای شهید بهشتی شاید بازخورد نماهنگ برای مخاطب داشته باشد، اما باید روی شخصیت دکتر بهشتی بیشتر متمرکز باشیم. اسلوموشن منطقی سینمایی داشت و با احساس ویژه نظارهگر دکتر بهشتی بودیم. بهنظرم تعلیق درباره ماجرا رخ داد و پایان برای تماشاگر آشکار است و همه میدانند شهید بهشتی ترور میشود، بنابراین ماجرای داستان برای ما در اولویت بود تا تعلیق را برای شخصیتهای دیگر داستان مانند سعید به وجود بیاوریم. ما درباره ایدئولوژی سازمان منافقین فیلم نمیسازیم. در فیلم «لباسشخصی» هم درباره حزب توده و چیستی این حزب از ما سوال میکردند. بیشتر درام قصه برای ما مهم است، قصه و داستان باید بهقدری جذاب باشد تا مخاطب را به خود جلب کند. بررسی ایدئولوژی جذابیت کار را تحت تأثیر قرار میدهد.
محمدرضا شفیعی، تهیهکننده: این فیلم سال ۹۵ کلید خورد. فکر میکنم به واقعه هفتم تیرماه آنچنان که باید بها ندادند؛ چرا که مهمترین فرصت انقلاب بود و به صورت جهانی اهمیت داشت. در این واقعه ۷۰ و چند نفر را به شهادت رساندند و سازمان منافقین تا امروز بهصورت رسمی مسئولیت این اقدام را برعهده نگرفته است و دلایل مختلفی دارد. یکی از دلایلی که این گروهک منافقین ترور را برعهده نگرفت، در واقع به علت تروریستی شدن نام سازمانشان است. حقیقتهایی برای ساخت فیلم لازم بود و پروندههای مفتوح در دستگاههای امنیتی لازم بود تا بررسی شود و قصه این فیلم رخ دهد. در نهایت تصمیم گرفتیم این اثر را تولید کنیم و اواخر سال ۱۳۹۹ تولید شد و ۱۴۰۰ به پیشتولید رسید.
جوایز فیلم ضد
برنده بهترین چهرهپردازی و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر
نظر شما