به گزارش خبرگزاری ایمنا، از میان خیابانهای شهر اصفهان عبور کردیم و به خیابان امام خمینی (ره) و سپس عاشقآباد رسیدیم؛ میدان مقاومت و بالاخره فرهنگسرای دهخدا در منطقه ۱۲ شهرداری اصفهان، منطقهای کمبرخوردار که خبر مدالآوری و قهرمانی نوجوانان آن در رشتههای رزمی از جمله نینجا میان شهروندان پیچیده بود و این موضوع بهانهای شد تا ما را به اینجا بکشاند.
اما در جامعهای که برخی حجاب اسلامی را مانعی برای تحول و حرکت زن مسلمان میدانند و معتقدند که بانوی محجبه تنها میتواند پشت پستوها بنشیند و خانهداری کند، هستند زنانی که علاوه بر ایفای نقش مادری و همسری توانستهاند در جامعه نیز تأثیرگذار باشند.
«طاهره امینی» کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر و دارای دان ۲ کاراته، یکی از این بانوان است که سابقه ۱۲ سال فعالیت تفریحی و ورزشی شهرداری را در کارنامه خود دارد و بهعنوان داور نیز در جشنوارههای مختلف ورزشی شهری ایفای نقش میکند.
او چهار سال است که میداندار فرهنگسرای دهخدا است و مدیریت برنامههای این مجموعه بهویژه برنامههای ورزشی را بر عهده دارد و تحول زیادی در برنامههای ورزشی آن ایجاد کرده است. این فرهنگسرا حالا در چند رشته ورزشی بهویژه ورزشهای رزمی فعالیتهای زیادی دارد و با دریافت اندک هزینهای کمک میکند تا علاقهمندان مستعد در هر زمینهای بتوانند به آنچه که شایسته آن هستند، برسند.
امینی سرپرست تیم نینجا و نینجوتسوی این مجموعه است و با تشکیل دو گروه دختران و پسران طی چهار سال توانسته است در رسیدن این تیم ورزشی به مقامات برتر کشوری و استانی و اهداف بلندمدت آنها کمک کند؛ او همواره سعی داشته است فضایی را برای فعالیت کودکان و نوجوانان منطقه فراهم کند تا علاوه بر آموزشهای هدفمند ورزشی بتوانند از جنبههای تفریحی این برنامهها نیز استفاده کنند.
آنچه در ادامه میخوانید حاصل گفتوگوی خبرنگار ایمنا با طاهره امینی، سرپرست تیم نینجا و نینجوتسوی محله عاشقآباد است تا بدانیم چگونه از دل محرومیت میتوان پرچم امید و پیروزی را بالا نگه داشت.
ایمنا: از سابقه فعالیت ورزشی و داوری خودتان بگویید؟
امینی: از ۱۲ سالگی به رشته کاراته ورود کردم و در این رشته مفتخر به دریافت دان ۲ شدم، اما چند سالی است که فعالیتهای ورزشی خود را به داوری و برنامهریزی برای بخش ورزش شهرداری محدود کردم و ورزش حرفهای را کنار گذاشتهام.
در این چند سال سعی کردهام به ورزش همگانی جامعه کمک کنم و به همین منظور با سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان همکاری دارم؛ شهرداری اصفهان نیز با همین هدف جشنوارههای ورزشی متنوعی را در محلات برگزار میکند.
از بیستوپنجم تا سیام آبان سال جاری جشنواره سحرخیزان برگزار شد و من عهدهدار تیم داوری این جشنواره بودم.
ایمنا: تاکنون میزبان چه گروهها و چه سنینی در این فرهنگسرا بودهاید؟
امینی: با توجه به ظرفیت ورزشی موجود، میزبان تعدادی از بانوان، دختران و پسران هستیم که تمایل زیادی به رشتههای پرطرفدار دارند؛ بهعنوان نمونه اکثر مخاطبان ما جذب رشتههایی همچون نینجا میشوند که در این زمینه مقامهایی نیز آوردهاند.
در حال حاضر در گروه پسران این رشته ورزشی ۵۰ ورزشکار و در گروه دختران ۲۵ ورزشکار داریم که همه در رده سنی هفت تا ۱۴ سال قرار دارند.
ایمنا: دلیل استقبال از رشتههای رزمی بهویژه نینجا را در چه میدانید؟
امینی: رشته رزمی نینجا و سبکهای مختلف آن در مسابقات تلویزیونی از جمله برنامه «عصر جدید» دیده شد و بچهها آن را پسندیدند.
به نظر میرسد اگر در هر رشته ورزشی بتوان بخش جذاب آن را در رسانهها نشان داد و در زمینه آن سرمایهگذاری کرد، در روند گرایش و جذب نوجوانان به آن رشته ورزشی مؤثر باشد؛ مهم این است که ما چطور آن رشته را معرفی کنیم.
ایمنا: نگاه جامعه به تیمهای ورزشی این مجموعه چگونه است؟
امینی: اوایل، ورود به این کار کمی سنگین بود، اما امروزه شاهد حمایت پیشکسوتان هستیم.
در حال حاضر مجموعه ما میزبان مربیان در رشتههای تکواندو، کاراته، آمادگی جسمانی، ورزشهای بانوان، ژیمناستیک، دفاع شخصی و تکنیکهای رزمی است و در تعطیلات تابستان مجموع هنرجوهای ما به ۲۰۰ نفر هم میرسد که به دلیل معرفی رشتههای ورزشی در رسانه و ایجاد جذابیت برای نوجوانان است.
ایمنا: همسرتان با فعالیتهای ورزشی و فرهنگی شما مخالفتی ندارد؟
امینی: همسرم «کیک بوکسینگ کار» است و در سنین نوجوانی قهرمان کشور بوده است؛ او در حال حاضر به فعالیت صنعتی مشغول است، اما به دلیل اینکه به ورزش علاقهمند است، مرا نیز حمایت میکند؛ به عنوان مثال مجموعه ما هر از چندگاهی اقدام به برگزاری برنامههای اردویی تفریحی میکند که همسرم برای اردوهای پسرانه آنها را همراهی میکند.
ایمنا: از ماهیت اردوهای تفریحی مجموعهتان بگویید.
امینی: به مربیها سفارش میکنم که چند وقت یکبار بچهها را به گردش ببرند، اما بهطور سازمان یافته سه ماه یکبار این برنامه را برای هنرجوها خواهیم داشت.
آخرین اردوی ما سرزمین موجهای دریایی ویلاشهر و استخر آبسار بود، البته در زمستان سعی داریم هنرجوها را به فضاهای سرپوشیده ببریم. هر از چند گاهی به دلیل برگزاری مسابقات کشوری به اردوهای خارج از شهر همچون شهر قم نیز اردوهایی را داشتهایم که هم جنبه تفریحی زیارتی داشت و هم با مدال برگشتیم.
ایمنا: آیا تاکنون هنرجویان در مجموعه حین تمرین دچار مصدومیت شدهاند؟
امینی: در رشته نینجا خیر، اما بهصورت جزئی در رشته ووشو یک مورد شکستگی داشتیم که مشکل خاصی وجود نداشت، چرا که تاکید ما این است که هنرجوها از بدو ورود بیمه ورزشی شوند تا در چنین مواردی فشاری به خانوادهها وارد نشود.
ایمنا: خانواده این ورزشکاران از فعالیتهای رزمی آنها راضی هستند؟
امینی: خدا را شاکریم که خانوادهها از فضای ورزشی بچهها راضی هستند، آخرین بار پس از گذشت هشت سال، شهرداری منطقه ۱۲ اصفهان تاتامیهای باشگاه را تجهیز کرد و خانوادهها بسیار تشکر کردند که با هزینه کمی امکانات خوبی برای فرزندانشان فراهم شده است.
ایمنا: ورزش مانع فعالیت درسی رزمیکاران نشده است؟
امینی: اولویت ما ورزش نیست، به هنرجویان بارها گفتهایم اگر میخواهید در عرصه ورزش موفق شوید، باید برنامهریزی داشته باشید تا به درس و ورزشتان لطمهای وارد نشود.
مربیهای ما نیز سعی دارند در این خصوص الگو برای هنرجویان باشند، به عنوان نمونه مربی بخش پسران ما دانشجوی تربیتبدنی است که هم درس میخواهد و هم در زمینه ورزشی موفق بوده است.
ایمنا: هنرجوهای رزمیکار از توانمندی خود سوءاستفاده هم میکنند؟
امینی: در بدو ورود آنها به رشتههای ورزشی و در تابستان با این مسئله درگیر بودهایم، اما این موضوع مربوط به اوایل آشنایی آنها با یکدیگر بود.
اکنون که با هم آشنا و همرزم شدهاند؛ مبنای فعالیت آنها رفاقت است و در بیرون از مجموعه فرهنگسرا نیز چنین مواردی گزارش نشده است، چرا که مردم بومی همین منطقه هستند و در جایی که همه از یکدیگر شناخت داشته باشند، چنین مواردی بهندرت اتفاق میافتد.
ایمنا: از نظر رتبهبندی چندمین گروه نینجا در اصفهان هستید؟
امینی: نینجا سبکهای مختلفی دارد و چند شاخه میشود. از نظر رتبهبندی و سابقه کسب افتخارات ورزشی پنجمین باشگاه شهر اصفهان هستیم که عدد خوبی است.
مجموعه ما تاکنون یک بار مقام اول کشوری و یک بار هم مقام سوم کشوری را در رشته نینجوتسو کسب کرده است؛ در مسابقات استانی نیز به وفور مقام اول را کسب کردهایم.
در دو روز آینده نیز مسابقات استانی برگزار خواهد شد که به همین منظور ۳۷ نفر از رزمیکاران ما برای شرکت در این مسابقات اعزام خواهند شد.
ایمنا: با کدام گروههای ورزشی رقابت میکنید؟
امینی: ما اهل رقابت نیستیم، زیرا همه ورزشکاران از هر رشته و با هر گرایشی اهل یک خانواده هستند و زیر یک پرچم به فعالیتهای ورزشی خود ادامه میدهند و فعالیتهای ورزشی دوستانه است.
ایمنا: در زمینه جذب استعداد برای رشتههای ورزشی بهویژه نینجوتسو چه اقداماتی داشتهاید؟
امینی: در تعطیلات تابستان زمانی را به این منظور اختصاص دادیم؛ بعدازظهرها در محوطه فضای باز جلوی فرهنگسرا تاتامی پهن میکردیم و خانوادهها مراجعه میکردند و بدون اینکه تجهیزات یا لباس خاصی را بیاورند، فرزندان خود را تشویق میکردند تا در کلاسهای ما شرکت کنند.
آنها طی شش جلسه حضور رایگان در کلاسهای ورزشی ما متوجه میشدند که آیا واقعاً به این رشته ورزشی علاقهمند هستند یا خیر؛ یکی دیگر از محاسن این کار این بود که مربیان ما نیز متوجه میشدند که آیا این هنرجو مستعد این رشته ورزشی است یا خیر، در نهایت جامعه علاقهمند به هر رشته کوچکتر میشود و گروههای ورزشی ما شکل گرفتند.
در حال حاضر این گروهها به کار خود ادامه میدهند و به مقامهای زیادی در هر رشته ورزشی رسیدهاند.
ایمنا: تاکنون چه حمایتهایی از این تیم شده است؟
امینی: تنها حمایتی که تاکنون صورت گرفته، از سوی شهرداری منطقه ۱۲ بوده است که فضا را در اختیار ما قرار دادند، اما باید خودمان مربیان را از طریق سبک و هیئتهای ورزشهای رمزی اداره ورزش و جوانان پیگیری میکنیم.
ایمنا: یکی از خاطرات خودتان را برایمان بگویید.
امینی: خاطرات من زیاد است؛ در ابتدا مدتی مربی مادر و کودک بودم، در کنار آن فعالیتهای تفریحی داشتم و در جزیره بازی کار میکردم و کار تلفیقی انجام میدادم، اما همینقدر برای شما بگویم که هر بار کودکی از کلاس من با شادی بیرون برود، بهترین خاطره من خواهد بود؛ چرا که احساس مفید بودن میکنم.
ایمنا: آیا شرایط فعلی رضایتبخش است؟
امینی: تنها مشکل ما فضای کوچکی بود که برای رزمیکاران در اختیار داشتیم، اما به لطف خدا و افتتاح سالن ورزشی شهید منهاجی این مشکل برطرف شد؛ هرچند هزینه کمی از هنرجویان خود دریافت میکنیم، اما آنها لیاقت بهترینها را دارند.
باشگاه موجود در فرهنگسرا دیوارپوش نداشت و این موجب نگرانی مجموعه ما بود، حتی ورزشکاران ما از تخته استپ و باکس یا همان تشکهای بلند هم بیبهرهاند. برای رسیدن به اهداف بزرگ باید امکانات مناسبی در اختیار داشت.
ایمنا: در برنامههای ورزشی این مجموعه چقدر به فرموده رهبر معظم انقلاب یعنی «تحصیل و تهذیب در کنار ورزش» اهمیت میدهید؟
امینی: بیشک تهذیب نخستین رکن و پارامتر برای انتخاب مربی است. برای ما ولایتمداری بسیار مهم است و سعی میکنیم در این مرکز بیشتر در هنرجویان خود این نکته را نهادینه کنیم که در ابتدا انسان خوبی باشند.
مربیان نیز اگر الگوی خوبی برای هنرجویان باشند، میتوانند شاگرد چموش را سر به راه کنند؛ وقتی بچهها ساعتها تمرین ورزشی انجام میدهند، بدن آنها توان پذیرش حق را خواهد داشت و روح بزرگی پیدا خواهند کرد.
به مربیان هم تاکید میکنم در عین حال که آموزش مهارتهای رزمی ارائه میدهید، به شاگردان خود نظم و انسان بودن را نیز آموزش دهید و برای آنها الگوی خوبی باشید.
هر چقدر که بچهها به سمت ورزش حرکت کنند، آسیبهای دوران جوانی کمتر متوجه آنها خواهد شد، فقط کافی است هر محله ورزش فعال و پرطرفدار در محدوده خود را شناسایی و به ظرفیت خود توجه کند.
مقام معظم رهبری در دیدارهای اخیر خود با ورزشکاران، داشتن ایران قوی را مورد توجه قرار دادهاند، چرا که همه اعضای جامعه باید قوی شوند تا کشور قوی داشته باشیم و راه آن ورزش است؛ به همین منظور لازم است هر کسی به نسبت توانایی خود در این مسیر حرکت کند.
نظر شما