راهکار فرمانده کل ارتش برای «جهش راهبردی در توسعه دریا محور»

فرمانده کل ارتش با بیان این که علم و دانشی که در نیروی‌های دریایی وجود دارد می تواند در خدمت توسعه دریا محور باشد، گفت: وقتی این اتفاق بیفتد یک جهش راهبردی در حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و دفاعی در کشور اتفاق می افتد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی درباره ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریامحور از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: توسعه دریامحور بدون قدرت دریایی مناسب نقص دارد.

وی گفت: دومین نکته این است که توسعه دریامحور متکی به سواحل است و بیشترین تمرکز جمعیتی هم در سواحل برای نیروی های دریایی است بنابراین نیروی های دریایی تجربه زیادی درباره مسایل دریایی و دریانوردی و استفاده از دریا دارند.

فرمانده کل ارتش با بیان اینکه علم و دانشی که در نیروی های دریایی وجود دارد می تواند در خدمت توسعه دریا محور باشد، افزود: وقتی این اتفاق بیفتد یک جهش راهبردی در حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و دفاعی در کشور اتفاق می افتد.

سرلشکر موسوی ادامه داد: از سالها پیش نیروی دریایی ارتش و هم سپاه و البته نیروی دریایی ارتش بیشتر در سواحل عمان مستقر شدند و شهرک های بزرگی را ساخته اند و آماده هستند که وظایف خود را در این جورچین توسعه دریایی به خوبی اجرا کنند.

به گزارش ایمنا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز ۱۶ آبان ۱۴۰۲، در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست‌های کلی توسعه دریامحور را برای اقدام به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند.‌

براساس این ابلاغیه، قوه مجریه موظف است با کمک مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه و با بسیج دستگاه‌های مسئول، برنامه جامع تحقق این سیاست‌ها را، شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرائی لازم در مهلت شش ماهه ارائه کند.

متن سیاست‌های کلی توسعه دریا محور به این شرح است:

دریاها و خصوصاً دریاهای آزاد و اقیانوس‌ها از مواهب الهی و ذخایر و منابع سرشاری برای زمینه‌سازی رشد علم و فناوری، افزایش کار و ثروت، تأمین نیازهای حیاتی و تولید اقتدار و بستر مناسبی برای تمدن‌سازی می‌باشند. ایران با موقعیت ممتاز جغرافیایی و قرارداشتن بین دو دریا و برخورداری از هزاران کیلومتر سواحل و نیز جزایر و ظرفیت‌های فراوان بر زمین مانده، لازم است با حضور مؤثر در ساحل، فراساحل، دریا و اقیانوس و بهره‌گیری از آن به عنوان یک پیشران و محور توسعه کشور، برای احراز جایگاه شایسته منطقه‌ای و جهانی در بهره‌گیری از دریا اقدام کند. از این رو سیاست‌های کلی توسعه دریا محور به شرح زیر تعیین می‌گردد:
۱- سیاست‌گذاری یکپارچه امور دریایی و تقسیم کار ملی و مدیریت چابک و کارآمد دریا به منظور بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های دریا، برای احراز جایگاه شایسته جهانی و رتبه اول در منطقه.

۲- توسعه فعالیت‌های اقتصادی دریامحور و ایجاد قطب‌های توسعه دریایی پیشران در سواحل، جزایر و پس‌کرانه‌ها به گونه‌ای که نرخ رشد اقتصادی در حوزه فعالیت‌های دریامحور (اقتصاد دریامحور) طی ده سال همواره حداقل دو برابر نرخ رشد اقتصادی کشور باشد.

۳- تسهیل و توسعه سرمایه‌گذاری و مشارکت داخلی و خارجی با ایجاد زیرساخت‌های لازم نرم افزاری و سخت افزاری (حقوقی، اقتصادی، زیربنایی و امنیتی)

۴- تدوین طرح جامع توسعه دریامحور با پهنه‌بندی دریا، کرانه و پس‌کرانه و تعیین سهم و جغرافیای جمعیت، تجارت، صنعت، کشاورزی و گردشگری، خصوصاً در سواحل و جزایر جنوب و بالاخص سواحل مکران با تاکید بر هویت ایرانی-اسلامی طی حداکثر یک سال پس از ابلاغ سیاست.

۵- بهره‌برداری حداکثری و بهینه از ظرفیت‌ها، منابع و ذخایر زیست بوم دریایی با ممانعت از تخریب محیط زیست دریایی بخصوص توسط کشورهای دیگر.

۶- تأمین و ارتقاء سرمایه انسانی و مدیریت متعهد و کارآمد و ایجاد پشتوانه علمی، آموزشی و پژوهشی برای توسعه دریامحور و زیست بوم نوآوری و فناوری دریایی.

۷- توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری در طرح‌های بزرگ مقیاس و دانش بنیان زیرساختی، تولیدی و خدماتی با کشورهای همسایه و سایر کشورها به منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های دریایی و حضور مؤثر در معابر بین‌المللی و دستیابی به موقعیت قطب‌های منطقه‌ای.

۸- افزایش سهم کشور در حمل و نقل دریایی و ترانزیت با ایجاد و تقویت شبکه حمل و نقل ترکیبی.

۹- حمایت از سرمایه‌گذاران بومی و محلی در طرح‌های توسعه‌ای و حمایت از فعالان اقتصادی و بنگاه‌های کوچک و متوسط جوامع محلی در حوزه‌های مختلف از جمله صیادی، کشاورزی، صنعتی و گردشگری.

منبع: ایرنا

کد خبر 707043

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.