به گزارش خبرگزاری ایمنا، افزایش سن بازنشستگی و افزایش حقوق مستمریبگیران تأمین اجتماعی از داغترین جریانات چند روز اخیر و جزئیات این دو اتفاق بر تمام اقشار جامعه تأثیرگذار است که در این راستا، به منظور کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی و تقویت توان صندوقها در انجام تکالیف محوله، سن بازنشستگی بهصورت پلکانی افزایش پیدا کرد و سازمان تأمین اجتماعی نیز مکلف شد با تأیید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسبسازی مستمری بازنشستگان و شاغلین اقدام کند.
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی، اظهار کرد: زمانی که دولت جدید و مدیریت جدید سازمان تأمیناجتماعی را تحویل گرفت، ماهانه حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان حقوق توسط این سازمان پرداخت میشد و برخی در صدد القای این تصور و پیشبینی بودند که این دولت و این مدیریت بیشتر از یکی دو ماه نخواهد توانست حقوق بازنشستگان را پرداخت کند.
وی افزود: امسال هشتمین پرداخت حقوق ماهانه بازنشستگان هم با رقمی بالغ بر ۴۱ هزار میلیارد تومان بدون استقراض حتی یک ریال از نظام بانکی انجام شد، به این ترتیب رویکرد آیندهخواری و آیندهسوزی در سازمان تأمیناجتماعی به رویکرد آیندهسازی تبدیل شده و این سازمان با مدیریت بحران ناترازی منابع، در ریل جدید فعالیت افتاده است.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی ادامه داد: در این دوره سازمان تأمین اجتماعی حدود ۴۹ هزار میلیارد تومان منابع پایدار جدید از محل پوشش بیمهای بیمهشدگان جدید رقم زده که بخشی از آن مربوط به اشتغال و پوشش بیمه اجباری جدید است، این پوشش بیمهای جدید با آمارهای یک میلیون اشتغال که دولت گزارش کرده، همخوانی دارد، بخشی از افزایش تعداد بیمهشدگان هم در قالب طرحهای بیمهای جدید مثل بیمه زنان خانهدار، بیمه دانشجویی و بیمههای توافقی اتفاق افتاده است.
وی گفت: در کنار مدیریت مصارف، اصلاحات سنجهای در حال حاضر در مجلس شورای اسلامی و در قالب برنامه هفتم توسعه در حال بررسی است که پایداری صندوق را بیشتر میکند، وقتی ما ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی را تسویه و نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد منابع جدید ایجاد کردیم، شاخصهای بانکی هم رو به بهبودی رفته است و این موضوع در خدماتی که بانک باید در جهت شعار دولت و رشد تولید و مهار تورم و ایجاد ظرفیت برای فعالیتهای اقتصادی فراهم کند، تأثیرگذار است.
موسوی اضافه کرد: منابع بانکی باید برای توسعه و ایجاد اشتغال و رشد و حرکت در مسیر پیشرفت و آبادانی کشور در اختیار بنگاههای اقتصادی قرار گیرد، بانکها این ظرفیت را باید بیش از پیش فراهم کنند، باید کمک کنیم تا جریان پولی و مالی که از مسیر اصلی خود خارج شده بود و الان به مسیر اصلی برگشته، در اختیار رشد کشور و تولید و توسعه و رفاه قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: نکته مهمی که در تأکیدات وزیر رفاه هم به کرات مورد توجه قرار گرفته، توسعه خدمت برای ذینفعان، شاغلان و کارگران و بازنشستگان بهعنوان صاحبان اصلی بانک رفاه کارگران است که نامشان هم در عنوان بانک آمده است، این ظرفیت باید بیش از پیش توسعه پیدا کند.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی افزود: باید از رویکردهای سلبی که بنگاهها را به نوعی اذیت میکند فاصله بگیریم و رویکرد تشویقی را در جریان کسبوکار و نظام بیمهای بیشتر مورد توجه قرار دهیم، مدیران بانک رفاه درصدد آماده کردن طرحی تشویقی هستند برای اینکه با بنگاههایی که خوشحساب هستند و در تأمین منابع برای صندوق گامهای بیشتری برمیدارند، تعاملی را رقم بزنیم که ضمن ترغیب بنگاهها به پرداخت به موقع تعهدات بیمهای، زمینه را برای اجرای تعهدات ما بیشتر و بهتر فراهم کند.
افزایش حقوق مستمریبگیران تأمین اجتماعی تصویب شد
نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز _چهارشنبه یکم آذر_ مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با جز (۲) بند الحاقی (۲) ماده ۲۹ این لایحه با ۱۵۲ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در توضیح این مصوبه اظهار کرد: اگر در سالی که بازنشسته مستمری دریافت میکند، حقوقش نسبت به حداقل حقوق ۱۰ برابر است، در سال سوم اجرای برنامه باید نسبت به حداقل حقوق ۹۰ درصد افزایش حقوق داشته باشد و ما در پایان سال سوم نسبت حقوقبگیر به حداقل حقوق آن سال برابر ۹۰ درصد نسبت به سال اول بازنشستگی به حداقل حقوق آن سال باشد.
بر اساس جز (۲) بند الحاقی (۲) ماده ۲۹ این لایحه آمده است: «سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با تأیید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسبسازی مستمری بازنشستگان و شاغلین اقدام نماید. به نحوی که در پایان سال سوم برنامه نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال با ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری متناسب گردد.
این متناسبسازی در سال اول به میزان ۴۰ و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود.»
افزایش سن بازنشستگی از چه سالی آغاز میشود؟
صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، درباره کالابرگ الکترونیکی، اظهار کرد: دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از هفدهم آبانماه تا کنون از این مزیت استفاده کردهاند. این کار همچنان ادامه خواهد داشت. در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نیز به این موضوع توجه ویژهای شده است، همه مبانی کار کالا برگ ایجاد شده و دولت به وظیفه خود در این زمینه عمل کرده است.
وی در ادامه با اشاره به مصوبه افزایش سن بازنشستگی گفت: اساساً منابع پرداخت مستمری و حقوق بازنشستگان در تمام دنیا از کسورات قانونی کارمندان و شاغلان در حوزههای مختلف بخش خصوصی و بخش عمومی تأمین میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به لحاظ افزایش میانگین امید به زندگی، ضریب پایداری و پشتیبانی صندوقها که باید به ازای هر بازنشسته در چارچوب مقررات و شاخصهای بینالمللی شش نفر به یک نفر باشد اکنون به شدت کاهش پیدا کرده است.
مرتضوی اضافه کرد: این نسبت در صندوق تأمین اجتماعی ۴.۱ به یک و در صندوق بازنشستگی کشوری ۰.۷ به یک است که علت اصلی این موضوع افزایش میانگین نرخ امید به زندگی است که منجر به کاهش ضریب پشتیبانی شده است.
وی تصریح کرد: پیشنهاد دولت این بود که در طول برنامه هفتم توسعه، سن بازنشستگی برای آحاد مختلف کارمندان دولت حدوداً سه ماه افزایش یابد. در مجلس اصلاحاتی صورت گرفت و مصوبه مجلس در رسانهها منتشر شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: آن دسته از افراد که ۲۸ و ۲۹ سال کامل سابقه خدمت دارند مشمول این لایحه نمیشوند. همچنین ضمانت اجرای این قانون از ابتدای سال ۱۴۰۵ آغاز خواهد شد.
جزئیات افزایش سن بازنشستگی
در پنجاهویکمین جلسه علنی مجلس، ادامه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با تصویب بند «خ» ماده ۲۹ موافقت کردند که بر اساس آن قرار است سن بازنشستگی پلکانی به ازای سنوات باقی مانده از خدمت افزایش پیدا کند.
در ماده ۲۹ بند «خ» به منظور کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی و تقویت توان صندوقها در انجام تکالیف محوله سن بازنشستگی بهصورت پلکانی افزایش پیدا کرد که جزئیات آن به شرح زیر است:
بیمهپردازان با سابقه ۲۸ تا ۳۰ سال | اضافه سنوات اشتغال برای بازنشستگی ندارند |
بیمهپردازان با سابقه ۲۵ تا ۲۸ سال | اضافه کردن دو ماه به سنوات اشتغال به ازای هر سال تا بازنشستگی |
بیمهپردازان با سابقه ۲۰ تا ۲۵ سال | اضافه کردن سه ماه به سنوات اشتغال به ازای هر سال تا بازنشستگی |
بیمهپردازان با سابقه ۱۰ تا ۲۰ سال | اضافه کردن چهار ماه به سنوات اشتغال به ازای هر سال تا بازنشستگی |
بیمهپردازان با سابقه ۱۰ سال | اضافه کردن پنج ماه به سنوات اشتغال به ازای هر سال تا بازنشستگی |
نظر شما