به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران، محمود پاکدل، در همایش ملی مسائل اجتماعی ایران چالشها، راهکارها اظهار کرد: در دین مبین اسلام برنامههایی برای سعادت بشر بیان شده است و عمل به دستورات الهی در تعالی و رشد اخلاقی جامعه مؤثر است. خداوند به انسان قدرت اختیار داده است که میتواند در هر دو مسیر قرار گیرد و در انتخاب راه باید هوشیار باشد.
وی افزود: برای رسیدن به این سعادت و ارتقای شاخصها و کسب مکارم و فضائل اخلاقی باید تلاش کنیم. برای کاهش رذائل اخلاقی کار باید از خانواده آغاز شود. توجه به تقویت فضائل اخلاقی در کانون خانواده، ضروری است و باید سبک زندگی اسلامی و سبک زندگی شهدا در خانوادهها پیاده شود.
پاکدل با اشاره به اینکه در بنیاد توجه ویژهای به امر پژوهش وجود دارد، افزود: ۸۶ مرکز مشاوره و مددکاری و نزدیک به ۹۰ دفتر مشاوره و مددکاری در سطح کشور راهاندازی شده است. امروز بعضی مشکلات و چالشها در جامعه ایثارگر چندین برابر کمتر از جامعه عمومی است.
وی با تاکید بر اینکه باید روی سبک زندگی اسلامی و سبک زندگی شهدا کار شود، گفت: حدود ۷ هزار شهید بین ۱۲ تا ۱۵ ساله در خطوط مقدم جبهه به شهادت رسیدند که همه این افراد میتوانند بهترین الگو برای جوانان امروز باشند. خانوادههایی که فرزندان خود را از فرزند اول و حتی تا فرزند پنجم عازم جبهه کردند، همسرانی که در برابر مشکلات زندگی ایستادند و تربیت فرزند را بر عهده گرفتند تا همسرشان راهی جبهه شود، همه این خانوادهها به عنوان الگو در جامعه معرفی شوند.
پاکدل با بیان اینکه شهدا در وصیتنامههای خود به اقامه نماز اول وقت، رعایت حجاب، تبعیت از ولایت فقیه، احترام ویژه نسبت به پدر و مادر، دستگیری، کمک و خدمت به مردم سفارش داشتند، گفت: عمل به وصیتنامه شهدا مهمترین عامل برای کاهش مشکلات و آسیبها در جامعه است. خداوند موهبتهای زیادی را به افراد بخشیده است و امکان خدمت به مردم یکی از این موهبتهای الهی است که باید جایگاههایی که در اختیار داریم به بهترین نحو ممکن در خدمت به مردم اقدام کنیم و از این فرصتها برای توسعه، رشد و تعالی اخلاقی جامعه استفاده کنیم.
معاون مددکاری و مشارکتهای مردمی در بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور بیان کرد: شناسایی و دستهبندی، اولویتبندی مشکلات، طراحی برنامه عملیاتی برای خروج از مشکلات، اجراییکردن برنامههای عملیاتی و نظارت بر آنها امری ضروری برای کاهش مشکلات و آسیبها در جامعه است.
نظر شما