اهدای بیش از ۱۲ هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی از اهدای بیش از ۱۲ هزار جلد کتاب توسط سه نفر به کتابخانه‌های این استان خبر داد.

علی گودرزی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اراک با بیان اینکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار جلد کتاب ثبت شده در کتابخانه‌های استان وجود دارد اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۷۱۲ هزار جلد کتاب امانت گرفته شده است و در حال حاضر حدود ۵۴ هزار نفر عضو کتابخانه‌های استان مرکزی هستند.

وی افزود: براساس آخرین آمار اعلام شده، کتابخانه مرکزی اراک از نظر وسعت به عنوان بزرگترین کتابخانه عمومی کشور و به نوعی بزرگترین کتابخانه عمومی غرب آسیا و خاورمیانه و جهان اسلام است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی با بیان اینکه ساختمان این کتابخانه طبق آخرین آمار اعلام شده توسط پیمانکار سازنده ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد تصریح کرد: اداره کل کتابخانه های عمومی بهره‌بردار است و در فرایند ساخت هیچ گونه دخالتی ندارد. فرایند نظارت و ساخت بر عهده اداره کل راه و شهرسازی استان است و بودجه اختصاص یافته برای این طرح از سفر ریاست جمهوری، یکصد میلیارد تومان است.

گودرزی‌زاده با بیان اینکه از این مبلغ در حدود ۴۰ میلیارد آن تاکنون به پروژه تزریق شده است، اضافه کرد: برای این طرح مبلغی هم از سوی اعتبارات استانی اختصاص یافته و پس از تکمیل ساختمان مجموعه و تحویل آن به بهره‌بردار به منظور تجهیز نیاز به یک پروسه زمانی شش تا ۹ ماهه است تا همه همشهریان از آن استفاده کنند.

وی ادامه داد: درباره واحد سنجش سرانه مطالعه که کارشناسان در نظر گرفته‌اند، پارامترهای درستی را مد نظر قرار نداده‌اند، چراکه آخرین آمار مربوط به ۱۰ سال گذشته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی با تاکید بر اینکه زمانی که این آمارها منتشر شد به این اندازه درگیر فضای مجازی نشده بودیم، خاطرنشان کرد: در صورتی که بخواهیم مطالعه را بر اساس فیزیک کتاب در نظر گیریم، یک آمار به دست خواهد آمد و اگر مطالعه را به معنای خواندن در نظر بگیریم بخش عمده‌ای از مردم ما درگیر مطالعه در فضای مجازی هستند.

گودرزی‌زاده با بیان اینکه هم اینک شیوه مطالعه و ابزار آن تغییر کرده است، ادامه داد: در فضای مجازی اخبار، اطلاعات و منابع مورد نیاز به شیوه‌ای دیگر در دسترس شهروندان قرار می‌گیرد و به نوعی سرانه مطالعه به این شکل افزایش پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: تصوری که در گذشته در مورد مطالعه وجود داشت و به طور نمونه ژاپن را مثال می‌زدند که در بوستان‌ها، پارک‌ها و اماکن عمومی مردم کتاب به دست در حال مطالعه بودند و یا برای تهیه کتابی که تازه منتشر شده است صف تشکیل می‌شد با واقعیت فعلی فاصله دارد.

بعضی کتاب‌های منتشر شده جریان‌سازی بوده است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی اظهار کرد: بعضی کتاب‌های منتشر شده به دلیل جذابیتشان توانستند جریان‌سازی کنند و به واسطه درخواست و تقاضا برای آن کتاب تعداد چاپ آن را افزایش یافت. شهروندان ما کتاب‌خوان هستند، اما آمارهایی که ارائه می‌شود دقیقی نیست و دشمن زمانی که بخواهد بجنگد در همه عرصه‌ها ورود می‌کند و با همه ابزارهایش اقدام می‌کند.

گودرزی‌زاده اضافه کرد: سال گذشته ۱۱۰ هزار عنوان کتاب چاپ شد و در اختیار مخاطبین قرار گرفت و این مهم نشان از تقاضا برای خرید کتاب است و گویای علاقه‌مندی شهروندان به مطالعه است اما تا وضعیت ایده آل فاصله بسیاری داریم.

وی با بیان اینکه پس از افتتاح کتابخانه مرکزی، قم، لرستان و سهند در استان آذربایجان شرقی مردم برای عضویت در این کتابخانه صف می‌کشیدند تصریح کرد: در میان متقاضیان از همه اقشار اعم از جوان و کودک تا میانسال و سالمندان وجود داشت و این نشان از آن دارد که کتاب و کتابخوانی نزد مردم ما دارای اقبال عمومی است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی افزود: مشکل اصلی گرانی کتاب است که با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر به سختی در سبد خرید خانوار جای می‌گیرد و در این مجموعه به دنبال دو خدمت جدید هستیم، خدمت اول پیک کتاب است و به صورت کاملاً رایگان در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.

گودرزی‌زاده تاکید کرد: همچنین به دنبال ایجاد کتابخانه ۲۴ ساعته هستیم که اقدامات اولیه آن انجام شده است و این کتابخانه تا ساعات پایانی شب دایر است.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که یک شهر نیاز به مراکز درمانی جسم دارد، بدون شک به مراکزی برای تقویت روح هم نیاز دارد و باید خدمات به گونه‌ای باشد که اگر فردی در ساعاتی از شبانه روز درخواست مطالعه داشت، زمینه برای رفع این نیاز وجود داشته باشد.

کد خبر 704379

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.