به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از بانک مرکزی، محمد آرام در جلسه ارزی با محوریت «تجارت خارجی، تخصیص و تأمین ارز و ترخیص» که با حضور رئیس سازمان غذا و دارو، رئیس سازمان توسعه تجارت و نمایندگان سازمان گمرک و معاونین ارزی و بینالملل شبکه بانکی در بانک مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: از مجموع ۴۲ میلیارد دلار ارز تأمین شده از ابتدای سال جاری تا بیستم آبان، سهم وزارت صمت ۲۶.۶ میلیارد دلار، سهم وزارت جهاد کشاورزی ۱۰.۴ میلیارد دلار و سهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲.۷ میلیارد دلار بوده است.
وی با اشاره به رشد سه درصدی ارز تأمین شده برای واردات طی هشت ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزود: در هشت ماه سال گذشته کل ارز تأمین شده به ۴۰ میلیارد دلار رسید که این میزان در سال جاری با رشدی معادل ۳ درصد به ۴۲ میلیارد دلار رسیده است.
معاون ارزی بانک مرکزی گفت: حجم ارز تأمین شده برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هشت ماه نخست سال جاری با ۳۶ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشترین رشد را در تأمین ارز در مقایسه با دیگر بخشها به خود اختصاص داده است.
آرام با اشاره به پرتفوی ارزی تأمین شده در این مدت، بیان کرد: در حوزه ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی، حدود ۱۲ میلیارد دلار، در نیما ۲۰ میلیارد دلار و در حوزه ارز اشخاص حدود ۱۰ میلیارد دلار ارز تأمین شده است؛ بنابراین میتوان اینگونه نتیجهگیری کرد که ترکیب مذکور، متوازن است و نیمی از ارز تأمین شده ناشی از ارز نیما و نیمی دیگر ارز ترجیحی و ناشی از ارز حاصل صادرات غیرنفتی است.
وی با اشاره به همکاریهای وزارت صمت و جهاد کشاورزی در تخصیص و تأمین ارز، ادامه داد: با همکاری این دو وزارتخانه برای اولین بار از ابتدای سال بودجه ارزی تدوین شد و این بودجه به صورت ماهانه نظارت و پایش میشود که به صورت نظاممند از طریق سامانه جامع تجارت و به تفکیک موارد مشخص شده بودجههای ارزی تخصیص و تأمین میشود؛ بنابراین همانگونه که شاهد هستیم در حال حاضر انضباط مناسبی در حوزه ارزی حاصل شده که نتیجه آن آرامشی است که در بازار ارز نمود یافته است.
معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به برنامههای پیش روی این بانک در حوزه ارزی گفت: برنامه آتی بانک مرکزی این است که مباحث تخصیص و تأمین ارز به صورت بهینه و با دقت بیشتر انجام شود و ارز به جای واسطهمحور بودن، بهطور مستقیم به ثبت سفارشها اختصاص پیدا کند.
آرام همگنسازی ارزهای تولیدی و ارزهای مصرفی از دیگر برنامههای بانک مرکزی در حوزه ارزی دانست و افزود: بر این اساس با اتکا به نقشه ارزی صادراتی کشور و متناسب با ارزهای مصرفی، ارزهای موردنظر تولید و تبدیل میشود تا اینگونه در یک ارز با مازاد عرضه یا مازاد تقاضا مواجه نشویم، همچنین این امر موجب تسهیل تخصیص ارز و کاهش مدت زمان دسترسی به ارز میشود.
وی خاطرنشان کرد: همگن سازی ارز و تنوع ارزی متناسب با مصارف ارزی در بخش خزانهداری بانک مرکزی آغاز شده است و ظرف یک یا دو ماه آینده ارزی نخواهیم داشت که صفی برای خرید آن باشد.
معاون ارزی بانک مرکزی گفت: مدت زمان صف در تخصیص و تأمین ارز کوتاه خواهد شد و برنامهریزی به صورتی خواهد بود که در کمتر از ۱۰ روز تخصیص و تأمین انجام شود که البته کاهش چشمگیری در این زمینه حاصل شده است.
آرام در پایان تاکید کرد: برنامه بانک مرکزی این است که با تخصیص بهینه و نظمی که ایجاد شده مدت زمان تخصیص و تأمین ارز را به حداقل ممکن برساند و متناسب با تقاضای مصرفی ارز، نوع ارز به نوعی تعیین شود که صف یا مازاد در تقاضا رخ ندهد.
نظر شما