به گزارش خبرنگار ایمنا، با ادامه روند حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه و تشدید این حملات در شب گذشته، تاکنون رژیم غاصب اسرائیل معادل بمب اتمی که آمریکا به شهر هیروشیمای ژاپن زد، بر سر مردم غزه بمب ریخته است. قربانی اصلی این بمبارانها تاکنون زنان، کودکان و غیرنظامیان محصور در منطقه غزه بودهاند که به دلیل محاصره اسرائیل، امکان خروج از منطقه برای آنها فراهم نیست و از سوی دیگر با کمبود شدید امکانات درمانی، قطعی آب، برق و قطعی اینترنت مواجه هستند.
در راستای توقف این جنایتها، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در سفر اخیر خود به نیویورک با سخنرانی در سازمان ملل بار دیگر حمایت ایران از جبهه مقاومت را اعلام کرد و خطاب به کشورهای غربی اظهار کرد: به جای ارسال بمب و راکت برای استفاده علیه غزه، حامی صلح باشید. آمریکا باید از حمایت از نسلکشی در غزه دست بردارد. ما همیشه حامی صلح و ثبات بودهایم اما امروز در نیویورک و سازمان ملل از مسئولان آمریکایی میپرسم که چه کسی در حال مدیریت قتلعام در فلسطین است؟ ما از گسترش جنگ در منطقه استقبال نمیکنیم، اما اگر قتلعام در غزه ادامه پیدا کند، آنها از این آتش جان سالم به در نخواهند برد.»
وی همچنین در این سخنرانی تاکید کرد: «ما به دنبال توسعه و گسترش جنگ در منطقه نیستیم.»
امیرعبداللهیان در راستای دیپلماسی خارجی جمهوری اسلامی، در ۲۱ روز گذشته با سران بسیاری از کشورهای مسلمان و غیرمسلمان درباره لزوم توقف کشتار مردم فلسطین دیدار و رایزنی داشته است و به گفته تحلیلگران به نظر میرسد، ایران سعی دارد با استفاده از این رویه، علاوه بر فضای مردمی، فضای سیاسی کشورهای منطقه را نیز علیه رژیم صهیونیستی متحد و فعال کند.
وی همچنین از سوی دیگر با کشورها و سران جبهه مقاومت در هفتههای گذشته دیدار داشته است و در همین راستا در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا در نیویورک گفت: من دو هفته پیش در سفر به منطقه با سران برخی کشورهای منطقه رایزنی داشتم، البته با رهبران مقاومت لبنان و فلسطین هم گفتگو کردم. من برداشت خودم را از حرفها و برنامههای آنها گفتم. دستشان روی ماشه است، خیلی قویتر و عمیقتر از آنچه تا الان دیدهایم. بنابراین فکر میکنم در صورت ادامه این روند، کشتار زنان و کودکان و غیرنظامیان در غزه و کرانه باختری، هر احتمالی متصور است.
با تأمل در مجموع این صحبتها، به نظر میرسد راهبرد ایران در مسئله فلسطین، استفاده از حداکثر ظرفیت دیپلماتیک در سطح بینالملل برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی و از سوی دیگر حفظ ارتباط مستقیم با جبهه مقاومت است، توجه به این مسئله از این جهت ضرورت دارد که بدانیم به چه دلیل تاکنون رویکرد ایران مداخله مستقیم نظامی در فلسطین نبوده است.
درک غلط از گفتمان انقلاب اسلامی
مجتبی قنبردوست در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، درباره مداخله نظامی ایران در جنگ رژیم صهیونیستی و فلسطین اظهار کرد: برخی گفتمان انقلاب اسلامی را اشتباه متوجه شدهاند و گمان میکنند که هدف از این گفتمان مبارزه انقلابی در سرزمینهای دیگر است.
وی افزود: انقلاب اسلامی فقط نگاه آگاهیبخشی داشته است، در یمن، عراق و سوریه مواردی بوده که جمهوری اسلامی به صورت مستشاری به کمک این ملتها رفته است، اما ارادهای در مقاومت آنها نداشته است.
کارشناس مسائل فلسطین با اشاره به وارد نشدن ایران به جنگ در افغانستان گفت: در افغانستان به دلیل اینکه ارادهای وجود نداشت، طالبان با موتور گازی سهروزه آنجا را تصرف کرد و ایران هیچ دخالتی نکرد.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی برای ورود خود از ظرفیت ملتها استفاده میکند؛ آنها را بیدار و تقویت میکند تا از منافع خود دفاع کنند، اما در حوزه نظامی خود آن ملتها باید اراده جنگیدن داشته باشند.
قنبردوست ادامه داد: در بیانات امامین انقلاب اسلامی هم آمده که هدف ما دفاع از مظلوم و مستضعف است، اما آن مظلوم و مستضعف خود باید بیدار شود و از خود دفاع کند.
ورود ایران به جنگ از موضع دفاعی
وی خاطرنشان کرد: ایران به هیچ جنگی ورود نخواهد داشت، مگر اینکه مورد حمله واقع شود و بخواهد از خود دفاع کند و در بیانات رهبر معظم انقلاب هم آمده است که ایران از خود دفاعی قاطعانه خواهد داشت.
کارشناس مسائل فلسطین با تاکید بر اینکه اراده بر جنگ در کشورهای ایران و آمریکا وجود ندارد، گفت: دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران این است که کشورهای عرب منطقه را متحد کند.
وی ادامه داد: آمریکا هم این سناریو را دنبال میکند و سعی میکند با لابیهای مختلف در کشورهای عربی فضا را آرام کند تا زمینه حمله زمینی به غزه فراهم شود، با این حال آمریکا تمایلی هم برای جنگ زمینی در غزه ندارد، چرا که همه کشورهای عربی علیه این مسئله موضع گرفتهاند.
جریانهای قدرت به جای کشورهای قدرتمند
قنبردوست گفت: در منطقه به جای کشورهای قدرتمند، جریانهای قدرت همچون پان ترکها، عربها و جریان مقاومت ایجاد شده است؛ هر ابرقدرتی بخواهد در منطقه به سمت مدلی برود که ابرقدرتی و منافع خود را تأمین کند، با این سه جریان باید تعامل کند.
وی افزود: این سه جریان در حال حاضر علیه رژیم صهیونیستی و مخالف حمله زمینی رژیم صهیونیستی به غزه هستند و رژیم هم با نگاه ۱۱ سپتامبری بهطور جدی به دنبال حذف حماس است؛ چون بهانه لازم را برای بستن زبان دنیا و مشروعیتسازی برای خود دارد.
کارشناس مسائل فلسطین با اشاره به سخنرانی اخیر رهبر معظم انقلاب اضافه کرد: رگههایی از جریانات قدرت سیاسی در آمریکا به وجود آمده است که میگویند حمایت از رژیم صهیونیستی برایشان هزینه دارد و برای آنها نمیارزد.
حمایت از اسرائیل هزینه دارد
وی با اشاره به عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی تصریح کرد: تحلیل کشورهای عربی تاکنون این بود که عادیسازی منافع اقتصادی و امنیتی آنها را بهبود میبخشد، اما اکنون به این نتیجه رسیدهاند که حمایت از رژیم برای آنها هزینه دارد.
قنبردوست ادامه داد: یکی از برگهای برنده جبهه مقاومت فلسطین دیپلماسی عمومی در حوزه فلسطین است، سران کشورهای اسلامی یا غیراسلامی به دنبال نگاه انقلاب اسلامی در کشورهای خودشان هستند. رهبر انقلاب هم فرمودند دنیای آینده دنیای فلسطین است؛ این نگاه در تمام غرب و ایالات مهم آمریکا هم به وجود آمده است و میبینیم که جمعیت چند صد هزار نفری علیه ظلم و اشغالگری اسرائیل بهطور بیسابقهای در خیابانهای این ایالات متحده تظاهرات میکنند که از نشانههای افول و زوال رژیم صهیونیستی دارد.
نظر شما