به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی و امور رسانه اداره کل محیط زیست فارس، رضا انجم شعاع امروز_ سهشنبه دوم آبان_ در همایش دو روزه کارگاه آموزش معاونین توسعه مدیریت حقوقی و منابع محیط زیست کشور که به میزبانی شهر شیراز برگزار میشود، اظهار کرد: تنظیم بودجه لایحه بودجه ۱۴۰۳ یکی از ظرفیتهایی است که باید از آن استفاده کرد و وظایف و کارکردهای محیط زیست با منابع و اعتباراتی که اختصاص مییابد همخوانی ندارد. لذا همه مدیران این دستگاه باید مشارکت کنند و برای تنظیم بودجه و افزایش اعتبارت سال آینده محیط زیست دیدگاههای کارشناسانه مطرح کنند.
وی افزود: مدیران کل استانها باید در لایحه بودجه سال آینده حضور فعال و اثرگذار داشته باشند و ارتباط با شورای برنامهریزی استانها محکم و استوار باشد.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: محیط زیست با تفویض اختیار به مدیران استانها میتواند دامنه فعالیت خود را گسترده کند و با فراغ بال به تصمیمگیری در حوزه حفاظت و نظارت بپردازد، خلاقیت و نوآوری با ورود همه مدیران به عرصه تصمیمگیری شکل میگیرد و مدیریت یکپارچه و فراگیر در محیط زیست نیاز به این خلاقیتها دارد.
انجم شعاع تصریح کرد: حجم اعتبارات تملک دارایی ملی محیط زیست در سال جاری حدود یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان است حدود ۵۳۰ میلیارد تومان هم اعتبارات تملکی استانی در اختیار محیط زیست قرار دارد، این مقدار اعتبار جوابگوی نیازهای اساسی محیط زیست در حوزه نظارتی و پایش مناطق نیست.
وی ادامه داد: در محیط زیست طبیعی حتی اگر ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار هم اختصاص دهند هنوز جا برای اجرای طرحهای حفاظتی وجود دارد، حفاظت از عرصههای طبیعی، تجهیز محیطبانان، مجهز شدن به فناوری روز مسائلی است که نیاز به اعتبارات دارد.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد: انتظار است در بودجه ۱۴۰۳ منابع اعتباری محیط زیست چندین برابر شده و اعتبارات کافی برای افزایش ضریب حفاظت محیط زیست تأمین شود.
انجم شعاع اظهار امیدواری کرد: برگزاری نشستهای تخصصی مؤثر و ثمر بخش باشد و مدیران در امور مربوطه دارای نظر و دیدگاه باشند و همگان برای ارتقای ضریب حفاظت مناطق ورود کنند و دارای ایده و نوآوری باشند.
وی همچنین برخی از دستاوردها و پیامدهای پیگیری بودجه سال جاری را نام برد و گفت: تصویب هزینههای دادرسی، درآمد معادن در اختیار منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست، از جمله مصوبات خوب بودجه امسال است که برای اجرایی شدن آن باید تلاش بیشتری از سوی مدیران کل استانها صورت پذیرد.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست کشور در ادامه به موضوع لایحه توسعه برنامه هفتم اشاره کرد و با بیان اینکه در لایحه برنامه هفتم توسعه هم نیاز است توجه جدی به محیط زیست شود گفت: در پیشنویس این برنامه متأسفانه اسمی از محیط زیست نبود، اما تلاش فراوانی انجام شد تا در نشستهای مختلف با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه این موارد منتقل شود و درخواست حمایت از برنامههای حفاظت از محیط زیست شد و در نهایت ۲۲ بند و تکلیف به لایحه برنامه هفتم در کمیسیون تلفیق مرتبط با محیط زیست اضافه شد.
انجم شعاع افزود: موضوعاتی مانند حقابهها، ارزیابیهای زیست محیطی، تصمیمات در حوزههای اقتصادی و اجتماعی به این لایحه اضافه شده است، از جمله موضوعاتی که در این لایحه آمده است این است که در طول برنامه به محیط زیست به عنوان سازمان کمک گیرنده نگاه شود، این تحول بزرگی برای محیط زیست است.
وی خاطر نشان کرد: این ۲۲ تکلیف بسیار مهم است، فصل محیط زیست و منابع طبیعی در این لایحه جای آن خالی بود و اکنون گنجانده شده است، ما اگر منابع طبیعی خوب و غنی داشته باشیم بخش قابل توجهی از اهداف محیط زیست هم محقق میشود با تلاشی که صورت گرفت توجه به منابع طبیعی هم در لایحه برنامه هفتم توسعه پررنگتر دیده شده است.
نظر شما