به گزارش ایمنا، مجتبی قهرمانی اظهار کرد: در نتیجه اجرای طرح کنترل و نظارت بر توزیع سوخت در استان هرمزگان از ۱۰ روز پیش تاکنون، تیمهای پایش با حضور ۱۶ نفر از قضات به همراه ۱۶ نفر از کارمندان و کارشناسان فناوری اطلاعات در جایگاههای استان مستقر شدهاند و با تشدید نظارتها گریزگاههای قاچاقچیان برای تاراج سرمایههای ملی را مسدود کردهاند.
وی افزود: در نتیجه این اقدامات، کارشناسان مرکز آمار و فناوری اطلاعات دستگاه قضائی استان هرمزگان موفق شدهاند با استخراج بیش از ۴ ترابایت اطلاعات مربوط به تردد و سوختگیریهای غیرمجاز صدها خودرو و کامیون متعلق به بیش از دو هزار نفر را که در زمینه قاچاق فرآوردههای نفتی فعالیت داشتهاند، شناسایی کنند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: در نتیجه تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از کارتهای سوخت، دوربینهای نظارتی و خوانش پلاکها توسط مقامات قضائی و کارشناسان فناوری اطلاعات، پروندههای زیادی در خصوص قاچاقچیان سوخت و سرباندهایشان تشکیل شده و توقیف خودروهای متخلف نیز از امروز آغاز شده است.
قهرمانی خاطرنشان کرد: با بررسی این اطلاعات مشخص شد، مثلاً یک خودروی متعلق به قاچاقچیان، دهها بار فقط از یک جایگاه پمپبنزین سوختگیری کرده و بر این اساس مجازاتهای سنگینی هم برای جایگاه داران سوخت متخلف به جرم مشارکت در قاچاق سوخت در نظر گرفته خواهد شد.
وی تصریح کرد: حجم قاچاق سوخت در استان، روزانه حدود ۲ تا ۵ میلیون لیتر است که حدود ۵۰۰ میلیارد ریال برآورد میشود و یک کامیون متخلف حدود ۱۰۰ میلیون تومان از این طریق، درآمد نامشروع کسب میکند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان ادامه داد: یک قاچاقچی که با نیسان گازوئیل جابهجا میکند در هر سرویس بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان درآمد دارد که در هر روز فقط با ۲ سرویس قاچاق، بیش از ۵۰ میلیون تومان به دست میآورد که بیشتر از حقوق ماهیانه مدیر عامل پالایشگاه نفت است.
قهرمانی اضافه کرد: لنجهای متخلف نیز روزانه یک و نیم تا دو میلیارد تومان از قاچاق سوخت درآمد دارند.
وی با اشاره به انهدام بزرگترین تشکیلات و باند مافیای قاچاق سوخت کشور در استان هرمزگان، بیان کرد: در نتیجه اجرای طرح ضربتی دادگستری استان هرمزگان و با اشراف اطلاعاتی ضابطان، ۸ نفر از سرکردگان و سرباندهای اصلی قاچاق سوخت و رابطان، عوامل و شبکه تحت امر آنها در جنوب کشور شناسایی و دستگیر شدهاند و تحقیقات برای دستگیری دیگر همدستانشأن ادامه دارد.
رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به شناسایی تشکیلات قاچاقچیان در حومه بندرعباس نیز گفت: گروهی از قاچاقچیان در پوشش کسب و کار و مشاغل آزاد، تأسیسات گستردهای را برای تخلیه و توزیع سوخت قاچاق در یکی از محورهای مواصلاتی مرکز استان، احداث کرده بودند که با کشف این مجموعه توسط مأموران، ضمن تخریب مستحدثات غیرمجاز، این مرکز قاچاق سوخت نیز پلمب شد.
قهرمانی از مبارزه و پیگیری جدی در امر مبارزه با قاچاق سوخت سخن گفت و افزود: در خصوص قاچاق سوخت زیاد صحبت شده است و مسئولان استان بهخصوص استاندار با دیدگاه منطقی، قانونی و مقتدرانه برای مقابله با قاچاق سوخت پایکار آمدهاند و در کنار دستگاه قضائی پیگیر حل این معضل هستند.
وی با تأکید بر اینکه قرارگاه پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت در استان باید با جدیت مأموریتهای محوله از جمله برخورد شدید و قاطع با سر شبکهها، مبارزه با پولشویی و مقابله با قاچاقچیان در دریا و خشکی را دنبال کند، گفت: همانطور که مسئولان بارها تأکید کردهاند، امسال سال سختی برای قاچاقچیان خواهد بود.
رئیس کل دادگستری هرمزگان همچنین با اعلام این مطلب که تشدید نظارتها از سوی متولیان تولید و عرضه فرآوردههای نفتی به جلوگیری از قاچاق سوخت منجر خواهد شد، تصریح کرد: چرخه توزیع سوخت باید قانونی، عادلانه و توأم با مسئولیت پذیری باشد و عدم نظارت بر روند عرضه فرآوردههای نفتی، مسئولیت مدنی و کیفری متخلفان را به همراه خواهد داشت.
قهرمانی با تأکید بر اینکه مبارزه با قاچاق سوخت از اولویتهای مهم و مورد پیگیری مستمر دستگاه قضائی در جهت حمایت از رشد و شکوفایی اقتصاد کشور است، خاطرنشان کرد: استان هرمزگان و سواحل خلیج فارس و دریای عمان به هیچ وجه جای امنی برای فعالیت سودجویان و قاچاقچیان نخواهد بود.
منبع: مهر
رییس کل دادگستری هرمزگان از استخراج بیش از ۴ ترابایت اطلاعات مربوط به تردد و سوختگیری قاچاقچیان سوخت در هرمزگان خبر داد.
کد خبر 698726
نظر شما