به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، آمارهای بهدستآمده نشان میدهد بیخانمانی تنها معضلی برای کشورهای توسعهنیافته یا در حال توسعه نیست و حتی قدرتمندترین اقتصاد جهان بهرغم نرخ بالای پیشرفت و توسعه نیز در لیست کشورهایی با بیشترین بیخانمانی جای گرفته است.
کشورهای سراسر جهان برای مبارزه با این مشکل بهسختی در تلاش هستند، با این حال اعداد و ارقام بهدستآمده در زمینه بیخانمانی در سطح جهان بسیار نگرانکننده است. این دادهها نشان میدهد که بیخانمانی در سراسر جهان مشکلی واقعی و نیازمند رسیدگی فوری است.
بیخانمانی اغلب بهصورت اسمی توصیف میشود، یعنی کسانی که سقفی بالای سر خود ندارند که بتوانند آن را خانه بنامند. با این حال بیخانمانی معضلی بسیار بزرگتر است که گریبانگیر بسیاری از نقاط جهان شده است.
برای بیخانمان نبودن تنها داشتن چند دیوار و سقف کافی نیست، زیرا هر نقطه از این جهان را میتوان در قالب یک پناهگاه سریع برای مواقع اضطراری تغییر کاربری داد و به یک چهاردیواری محافظ برای زندگی تبدیل کرد. خانه باید محل مناسبی باشد که گرمایش و سرمایش مناسب را برای ساکنان و دسترسی به خدمات ضروری و دیگر امکانات و خدمات مورد نیاز وی را فراهم میکند.
بیخانمانی در کشورهای پیشرفته
بیخانمانی هر چند به نسبت میزان آن در برابر جمعیت یک کشور، در نیجریه، پاکستان، مصر، سوریه، جمهوری کنگو، بنگلادش، کلمبیا، افغانستان، فیلیپین، یمن، اندونزی، سومالی، سودان، اتیوپی، هند و کشورهایی از این قبیل با آماری چشمگیر از نرخ بیخانمانها، در حجم وسیعی به چشم میخورد، اما تنها مختص جهان در حال توسعه نیست و کشورهای پیشرفته غربی همچون آمریکا، انگلستان، فرانسه، آلمان، استرالیا، ترکیه، روسیه، ایتالیا، هلند، سوئد، اسپانیا، کانادا، اتریش، دانمارک، فنلاند، سوئیس و لوکزامبورگ نیز دیده میشود.
کشورهای در حال توسعه یا توسعه نیافته جهان بیشتر بهواسطه فقر یا سوءاستفاده دیگران از منابع غنی خود با معضل بیخانمانی مواجه هستند. بر اساس گزارش پایگاه دادههای «درزمانی» world population review، نیجریه در آماری سرسامآور بیش از ۲۴ میلیون و ۴۰۰ هزار، پاکستان ۲۰ میلیون و مصر ۱۲ میلیون بیخانمان دارد. این آمار در دیگر کشورهای برتر لیست نرخ بیخانمانی در جهان تا زیر هفت میلیون نفر میرسد.
چین بهرغم داشتن عنوان دومین اقتصاد قوی دنیا، دو میلیون و ۵۷۹ هزار بیخانمان دارد و قدرتمندترین اقتصاد جهان آمریکا، با آماری رو به رشد ۵۸۰ هزار و ۴۶۶ بیخانمان را در خود جای داده است. انگلستان بهرغم پادشاهی ثروتمند و کاخنشین خود ۳۶۵ هزار و ۵۳۵ بیخانمان دارد، فرانسه با ۳۰۰ هزار و آلمان با ۲۳۷ هزار بیخانمان مواجه هستند. تعداد بیخانمانها در استرالیا صد هزار و ۵۶۸ نفر، در ترکیه ۷۰ هزار نفر و در روسیه ۶۴ هزار نفر بهدست آمده است و دیگر مشمولان با زیر ۵۰ هزار بیخانمان در لیست جای گرفتهاند. این آمار در سطح کشورهای یادشده همواره رو به افزایش است.
نمونه کشورهای مواجه با بیخانمانی
بیخانمانی یکی از بزرگترین مشکلات در هند است. هند یکی از دو کشور پرجمعیت جهان است که نرخ تولد طبیعی بسیار بالاتری نسبت به چین دارد. این امر آن را رکورددار داشتن بیشترین جمعیت در جهان میکند.
بیخانمانی در هند بهطور عمده به دلیل فقر رخ میدهد و جمعیت زیاد این کشور مهمترین عمل تشدید آن بهشمار میرود. بسیاری از هندیها در جستوجوی فرصتهای شغلی به مهاجرت به خارج از کشور اقدام میکنند، زیرا مشکل بیکاری در این کشور بسیار زیاد است. بسیاری از هندیها حاضرند به هر شغل ممکن دست بزنند که این امر نشان میدهد دسترسی برابر به منابع، ارز و سرپناه، ریشه بالا بودن آمار بیخانمانی در هند است.
نیجریه نیز بهعنوان پرجمعیتترین کشور آفریقا با اپیدمی بیخانمانی در سراسر کشور مواجه است. نیجریه بیش از ۲۴ میلیون بیخانمان دارد و آمار بسیار بالاتری از جمعیت این کشور به خانهای مناسب با بعضی از ابتداییترین خدمات دسترسی ندارند. البته نیجریه کشور فقیری نیست و منابع زیادی دارد. مشکل این کشور دسترسی به ثروت است زیرا منابع بالای آن اغلب توسط کشورهای دیگر یا حتی دولت آنها مورد سوءاستفاده قرار میگیرد.
علاوه بر این، وسعت مرزهای نیجریه باعث میشود این کشور شاهد حجم عظیمی از مهاجرتها باشد که این امر اغلب مالکیت خانهها را تغییر میدهد. از نظر تئوری مهاجرت باید گزینه خوبی باشد، اما مشکل اینجا است که هجوم تعداد بالای مهاجران به این کشور به اعیانیسازی طبیعی (جایگزینی طبقات اجتماعی) منجر میشود، زیرا سرمایهگذاران بهدنبال ساخت خانههای پیچیدهتر و گرانتر هستند تا درآمد اجارهای بالاتری به دست آورند یا وارد یک سرمایهگذاری تجاری سودآورتر شوند. با این اوصاف نیجریه زمینهای زیادی برای فروش دارد و سازمانهای خیریه میتوانند از این فرصت برای ایجاد وضعیت قابل قبولتری در کشور استفاده کنند.
ایالاتمتحدهآمریکا هر چند بهعنوان یک رهبر جهانی شناخته میشود و بزرگترین قدرت اقتصادی جهان است، اما هنوز هم یکی از کشورهای مواجه با بیشترین مشکل بیخانمانی در سراسر جهان بهشمار میرود که حتی در مقایسه با کشورهای فقیرتر، با بزرگترین مشکلات بیخانمانی دستوپنجه نرم میکند. آمار جمعیت بیخانمان در این کشور بسیار نگرانکننده است و تعداد بیخانمانها در آن هر سال افزایش پیدا میکند. این تعداد شامل زندگی در چادرهای موقت و خانههایی نیز میشود که تنها برای استراحتی کوتاه بهمنظور در امان ماندن از شرایط سخت بیرونی مانند شب یا در طول زمستان مورد استفاده قرار میگیرند.
نظر شما