ندا مقتدریاصفهانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه توقف قاعدگی به مدت ۱۲ ماه تا قبل از ۴۰ سالگی را یائسگی زودرس میگویند، اظهار کرد: استرس، ژنتیک، سیگار کشیدن و کیفیت زندگی، عوامل مؤثر در یائسگی زودرس هستند.
وی با اشاره به تأثیر استرس بر یائسگی زودرس افزود: استرس با تغییر دادن سطح هورمونها باعث تغییر در عملکرد تخمدانها میشود و فعالیت آنها را کم میکند، در جامعه امروزی که عوامل زیادی در افزایش استرس وجود دارد، یائسگی زودرس افراد زیادی را درگیر کرده است.
متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه برای جلوگیری از یائسگی زودرس باید زنان استرس خود را کاهش دهند، تصریح کرد: ورزش، تغذیه سالم، صحبت کردن، خواب مناسب، مصرف نکردن کافئین و الکل، تفریح و تکنیک تنفس آرام از جمله راهکارهای کاهش استرس است.
وی با اشاره به تکنولوژیهای جدید برای جلوگیری از یائسگی زودرس ادامه داد: یکی از راههای جلوگیری از یائسگی زودرس، بررسی سطح هورمونها بهطور مداوم است تا در صورت کاهش سطح هورمونهای استروژن و پروژسترون راهکارهای مفید مانند تزریق استروژن یا تحریک تخمدانها انجام شود، از جمله راهکارها و تکنولوژیهای بهروزتر میتوان استفاده از لیزر و پیآرپی را نام برد.
مقتدریاصفهانی در پاسخ به این سوال که آیا زنان یائسه باید سالانه تست پاپاسمیر دهند؟ گفت: اگر فردی یائسه شده است یا دوران پس از یائسگی را سپری میکند، باید تست پاپاسمیر را تا ۶۵ سالگی انجام دهد و بعد از این سن در صورتی که سه تست پاپاسمیر طبیعی پشت سرهم داشته و طی دو سال گذشته هیچ تست غیرطبیعی نداشته باشد، میتواند انجام این تست را متوقف کند.
وی خاطرنشان کرد: زنانی که هیسترکتومی کامل یعنی عمل برداشت رحم را به دلیل شرایط غیرسرطانی انجام دادند و سابقه تستی که نشاندهنده شرایط پیش از سرطان باشد را نداشته باشند، میتوانند تست پاپاسمیر را متوقف کنند.
نظر شما