رضا غیاثوند در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در پاسخ به این سوال که آیا مصرف پنیر موجب کمهوشی میشود، اظهار کرد: باوری وجود دارد که مصرف پنیر باعث کاهش هوش و خنگی انسان میشود و دلایلی را که برای آن میآورند این است که کلسیم پنیر زیاد است و برای حفظ تعادل بین کلسیم و فسفر خون، بدن از فسفر مغز برمیدارد یا اینکه پنیر حاوی مادهای به نام تیرامین است که از سد خونی-مغزی عبور میکند و باعث کاهش عملکرد مغزی میشود.
وی افزود: پنیر علاوهبر کلسیم حاوی مقدار زیادی فسفر است و تعادل بدن را بههم نمیزند، در ضمن تیرامین نیز نمیتواند از سد خونی-مغزی عبور کند و مازاد تیرامین توسط آنزیمی به نام مونوآمین اکسیداز اکسیده و شکسته میشود.
متخصص تغذیه و رژیمدرمانی تصریح کرد: باید در نظر گرفت که نوع اسیدهای چرب موجود در پنیر بهطور عمده از نوع اشباع هستند، (یعنی پالمیتیک، اولئیک و میریستیک اسید که برای مغز خوب نیستند.) در ضمن بعضی از انواع پنیر به ویژه لیقوان و فتا حاوی مقدار زیادی نمک است و به این دو دلیل بیمارانی که فشارخون بالا یا سابقه سکته مغزی دارند، بهتر است، پنیر کمتری مصرف کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ مطالعهای باور اینکه پنیر باعث زوال عقل فرد میشود را تأیید نکرده است، خاطرنشان کرد: لازم است در نظر داشته باشیم که بیش از هزار نوع پنیر در فرانسه و بیش از ۵۰۰ نوع پنیر در ایتالیا و آلمان تولید و مصرف میشود و ضریب هوشی مردم این کشورها پایین نیست.
نظر شما