ضرورت تحکیم روابط اقتصادی دو شهر تبریز و استانبول

شهردار تبریز بر ضرورت بهره‌مندی از توان اقتصادی شهرهای خواهرخوانده در برگزاری همایش‌های بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری تبریز تاکید کرد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط‌عمومی شهرداری تبریز، یعقوب هوشیار صبح امروز _چهارشنبه بیست‌وششم مهرماه_ ضمن دیدار با ابراهیم دوغان سالمان، معاون و عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی استانبول با اشاره به اشتراکات تاریخی، فرهنگی و زبانی میان شهرهای تبریز و استانبول از جمله زبان بر تقویت مفاد خواهرخواندگی این دو شهر تاکید کرد و تحکیم ارتباطات بیش از پیش دو کشور دوست و همسایه را خواستار شد.

وی با بیان اینکه تبریز دارای ظرفیت‌های بزرگی در بخش‌های مختلفی از جمله صنایع، تولید فولاد و صنایع غذایی بوده که محصولات آن‌ها به بیش از ۷۰ کشور در دنیا صادر می‌شود، افزود: مطابق با برنامه‌های مدون راهبردی عملیاتی، شهرداری تبریز روی هوشمندسازی و پیشبرد برنامه‌های کلان زیست محیطی متمرکز شده و بر همین اساس عنوان پاک‌ترین شهر ایران را به خود اختصاص داده است.

شهردار تبریز ضمن دعوت از اعضای اتاق بازرگانی و سرمایه گذاران شهر استانبول به همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری تبریز، بر تحکیم روابط اقتصادی این دو شهر خواهرخوانده تاکید کرد.

هوشیار با بیان اینکه رسیدن به میزان ۱۰ میلیارد دلار مبادلات تجاری بین ایران و ترکیه خیلی دور نیست، اظهار کرد: منطقه آزاد ارس و شهرک سرمایه‌گذاری خارجی دو زیرساخت مهم اقتصادی تبریز است، علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران خارجی را به خود معطوف کرده‌اند و هم‌اکنون سرمایه‌گذاران ترکیه‌ای نیز در آنجا مشغول فعالیت تجاری و اقتصادی هستند.

وی با بیان اینکه هوشمندسازی یکی از مهم‌ترین محورهای این همایش بزرگ بین‌المللی است، اضافه کرد: ظرفیت‌های بی‌نظیری در زمینه هوشمندسازی بخش‌های مختلف اقتصادی کشور ترکیه به‌ویژه شهر استانبول وجود دارد و امیدوارم روند تبادلات اقتصادی تسریع شود.

هوشیار تاکید کرد: تبریز یکی از پنج کلان‌شهر مهم کشور ایران است و برند اولین‌های ایران را به خود اختصاص داده است و در طول تاریخ ۵ بار پایتخت ایران بوده است و بیش از ۴۰۰ اثر تاریخی ثبت شده دارد.

ابراهیم دوغان سالمان، معاون و عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی استانبول نیز در جریان این دیدار گفت: ۷۰۵۱ شرکت ایرانی در ترکیه به ثبت رسیده است و در حال حاضر تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران ایرانی در ترکیه مشغول فعالیت تجاری و اقتصادی هستند.

وی افزود: ایران بعد از روسیه بزرگترین حجم ارتباطات اقتصادی و تجاری را با ترکیه دارد. در سال ۲۰۲۲ صادرات ترکیه به ایران ۳.۳ میلیارد دلار بوده است و از کل سرمایه‌گذاری خارجی انجام شده در ترکیه صرفاً ۱۳۵ میلیون دلار توسط ایرانیان انجام شده که با توجه به روابط خوب اقتصادی بین دو کشور و همسایگی ایران و ترکیه این رقم، رقم بسیار پایینی است که باید به آن توجه شود.

سالمان تصریح کرد: شرکت هواپیمایی ترکیش به همراه سایر خطوط هوایی ترکیه روزانه از تبریز، شیراز و تهران به سمت استانبول پرواز مستقیم دارند و این بسیار حائز اهمیت است.

وی تاکید کرد: اتاق بازرگانی استانبول یکی از ۵ اتاق بزرگ در دنیا است که سیاست‌های اقتصادی و تجاری کشور ترکیه را در خارج از کشور هدایت می‌کند و پروژه‌های مهمی را در دنیا انجام می‌دهد.

سالمان افزود: هماهنگی و اجرای همایش‌ها، جلسات و نشست‌های تخصصی بین تجار و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از جمله برنامه‌های کاری این اتاق است.

وی آمادگی کامل اتاق بازرگانی استانبول را برای همکاری بیشتر با هیئت‌های اقتصادی تبریز و شهرداری تبریز اعلام کرد و افزود: خواهان این هستم که جلسه مشترکی بین شهرداران کلان‌شهرهای ترکیه و ایران با مشارکت و نظارت اتاق بازرگانی استانبول برگزار شود تا از ظرفیت‌های بین شهری شهرهای یکدیگر برخوردار شوند.

معاون و عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی استانبول ادامه داد: ما آمادگی خود را جهت همکاری با شهرداری تبریز جهت برگزاری این همایش اعلام می‌کنیم که به محض دریافت اطلاعات دقیق این همایش از سوی شهرداری تبریز به‌سرعت نسبت به هماهنگی و حضور سرمایه‌گذاران ترکیه‌ای اقدام خواهیم کرد.

کد خبر 697103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.