به گزارش ایمنا، دیمیتری پولیانسکی سفیر و معاون نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل از درخواست روسیه و امارات متحده عربی برای تشکیل جلسه اضطراری علنی شورای امنیت سازمان ملل برای فردا چهارشنبه به وقت محلی خبر داد.
معاون سفیر روسیه در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی برابر با ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ و ۲۵ مهرماه جاری گفت: روسیه و امارات متحده عربی در رابطه با حمله موشکی به بیمارستان غزه، خواستار تشکیل نشست علنی اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای ساعت ۱۰ صبح فردا ۱۸ اکتبر شدهاند. ببینیم همکاران غربی ما چه واکنشی نسبت به این موضوع نشان خواهند داد.
ساعاتی پیش، وزارت بهداشت فلسطین از بمباران بیمارستان «المعمدانی» در غزه و شهادت حدود ۵۰۰ نفر خبر داد. این وزارتخانه پیش از این هشدار داده بود که بیمارستانهای غزه به سبب قطعی برق و اتمام سوخت عملاً در آستانه تعطیلی و فروپاشی قرار دارند.
در پی بمباران بیمارستان المعمدانی غزه، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین سه روز عزای عمومی اعلام و دیدار برنامهریزی شده خود در روز چهارشنبه با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا را لغو کرد. جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) این جنایت را محکوم آن را مصداق بارز نسلکشی خواند.
خبرگزاری آمریکایی آسوشویتدپرس به نقل از مقام مسئولی در دولت فلسطین گزارش داد که رئیس تشکیلات خودگردان دیدار آتی خود با رئیس جمهور آمریکا در امان را در اعتراض به حملات رژیم اسرائیل به غزه لغو کرده است.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه در شهر امان اردن با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پیش از سفر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به سرزمینهای اشغالی دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، درخواست روسیه و امارات برای نشست اضطراری علنی شورای امنیت در حالی است که قطعنامه پیشنهادی روسیه برای برقراری آتش بس فوری در سرزمینهای اشغالی فلسطین میان نیروهای مقاومت و رژیم اسرائیل، دوشنبه شب به وقت محلی در نشست شورای امنیت با ممانعت کشورهای غربی رأی نیاورد.
سه عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه به قطعنامه پیشنهادی روسیه رأی منفی دادند. در واقع، قطعنامه پیشنهادی روسیه با ۴ رأی مخالف، ۶ رأی ممتنع و ۵ رأی موافق به تصویب نرسید و نتوانست حداقل ۹ رأی بدون وتو را کسب کند.
کشورهایی که به قطعنامه پیشنهادی روسیه رأی مثبت دادند علاوه بر خود مسکو، چین، امارات متحده عربی، موزامبیک و گابن بودند و چهار کشور آمریکا، انگلیس فرانسه و ژاپن به آن رأی منفی دادند و ۶ کشور نیز رأی ممتنع دادند در حالی که تصویب یک قطعنامه حداقل به ۹ رأی مثبت در شورای امنیت که شامل ۱۵ عضو است، دارد.
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل تصویب قطعنامه پیشنهادی را به منظور آتش بس فوری برای کمکهای بشردوستانه ضروری دانست و از اعضای شورای امنیت خواست به این قطعنامه رأی مثبت بدهند.
او پس از رأی نیاوردن قطعنامه پیشنهادی مسکو برای آتش بس فوری گفت که جهان منتظر است تا شورای امنیت اقدامات بیشتری برای توقف قتل عام و خونریزی انجام دهد اما چنین پیام واحدی توسط دولتهای غربی "مسدود" شد.
سفیر روسیه همچنین گفت: متاسفیم که این شورا (شورای امنیت) گروگان خودخواهی هیأتهای غربی باقی مانده است.
لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: اجازه نمیدهیم شورای امنیت به جای حماس، اسرائیل را مقصر بداند.
این دیپلمات آمریکایی با بیان این ادعا که قطعنامه پیشنهادی روسیه اشارهای به حملات حماس نداشت، ادعا کرد: حماس عامل بحران انسانی کنونی در غزه است. جنایات حماس یادآور جنایات داعش است.
گرینفیلد گفت که واشنگتن خواستار قطعنامهای است که حماس را قاطعانه محکوم و از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت میکند. او خواستار آزادی فوری «همه گروگانها» شد و با اشاره به تلاشها برای تضمین دسترسی غیرنظامیان غزه به کمکهای اولیه بشردوستانه مدعی شد: ما تمام تلاش خود را انجام میدهیم.
باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز در توجیه مخالفت لندن با قطعنامه پیشنهادی روسیه مدعی شد: "ما نمیتوانیم از قطعنام های حمایت کنیم که اقدامات تروریستی حماس را محکوم نکند."
«ژانگ جون» سفیر و نماینده چین در سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: نگران تصمیم اسرائیل برای محاصره نوار غزه هستیم. از اسرائیل میخواهیم مجازاتهای دسته جمعی علیه ساکنان غزه را متوقف کند.
دیپلمات ارشد چین در سازمان ملل تاکید کرد: محافظت از غیرنظامیان باید اولویت همه طرفها باشد.
منبع: ایرنا
نظر شما