به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در دیدار با مسئولان سازمان غذا و دارو، با اشاره به اهمیت مقوله بهداشت و سلامت و تاکیداتی که در رابطه با این دو مقوله در آموزههای دینی صورت گرفته است، اظهار کرد: مطابق با اصول آشکار عقلی، پیشگیری مقدم بر درمان است، بنابراین اهمیت بهداشت در تحقق سلامت فردی و جمعی امری آشکار و واضح است؛ اما ما در ارتباط با این امر مهم آنطور که باید و شاید از حیث تجهیز ساختار و منابع و امکانات عمل نکردهایم و بیشتر متمرکز و معطوف بر درمان بودهایم، از سویی دیگر، علیرغم اهمیت بالای سلامت روحی و روانی، بیش از این مقوله به موضوع سلامت جسم پرداختهایم حال آن که تأثیر سلامت روان بر سلامت جسم موضوعی است که بر هیچکس پوشیده نیست.
وی افزود: با عنایت به گستره نقش و مأموریتهای سازمان غذا و دارو در زنجیره تولید و مصرف مواد غذایی و دارو و مقوله بسیار مهم و خطیر نظارت در این عرصه، باید این سوال را مطرح کرد که آیا ساختار، بودجه، نیروی انسانی و تجهیزات سازمان مزبور تکافوی ایفای مطلوب کلیه مأموریتها بالاخص مأموریتهای خطیر نظارتی میباشد یا خیر؟ بدون تردید در امر نظارتها در حوزه غذا و دارو باید از تجهیزات فناورانه روز بهره برد تا تضمین سلامت محصولات این حوزه ارتقا پیدا کند، همچنین باید توجه داشت که حوزه غذا و دارو، حوزهای است که به انسانهایی متخصص، متعهد و امین نیاز دارد و لغزیدن در این جایگاه بسیار گران تمام میشود.
سازمان غذا و دارو به تجهیزات روز نیاز دارد
رئیس قوه قضائیه موضوع فرهنگسازی در بحث نظارت بر حوزه غذا و دارو را مقولهای مهم دانست و تصریح کرد: لازم است برای مردم فرهنگسازی شود تا در امر نظارت بر محصولات غذایی و دارویی مشارکت فعال داشته باشند و موارد و مصادیق ناظر بر وجود فساد و تخلف در فرآیند تولید و توزیع محصولات غذایی و دارویی را گزارش کنند؛ شما در سازمان غذا و دارو و ما در دستگاه قضائی و سایر بخشهای ذیصلاح باید توجه داشته باشیم که مبادا در کار مردم در این حوزه گره بیفکنیم.
وی تاکید کرد: نباید کالایی را بلاوجه توقیف کنیم؛ امری که سبب تحمیل خسارت به مردم و صاحبان اموال میشود و ممکن است فاسد شدن محموله توقیف شده را در پی داشته باشد.
حجتالاسلام محسنیاژهای جلب اعتماد مردم و مصرفکنندگان در حوزه غذا و دارو را مقولهای بسیار با اهمیت دانست و ادامه داد: برای مردم و مصرفکنندگان، مسائل و شبهات را تبیین کنید و اجازه ندهید اعتماد آنها از مسئولان و متولیان این حوزه سلب شود.
پاسخ قانونی رئیس قوه قضائیه به درخواست مسئولان سازمان غذا و دارو مبنی بر مساعدت در یک پرونده در دیوان عدالت اداری
رئیس قوه قضائیه با اشاره به گلایه مسئولان سازمان غذا و دارو در مورد برخی آرای صادره از ناحیه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری افزود: دیوان عدالت اداری نمیتواند مصلحتسنجی کند، بلکه باید به صورت کامل منطبق با قانون حکم کند؛ اینکه به عنوان متولیان امر غذا و دارو نسبت به برخی مقولات مانند نحوه تأسیس داروخانهها و موضوعاتی از این دست نقد و اعتراض دارید، باید همت خود را معطوف و متمرکز بر اصلاح قانون کنید؛ البته مطمئن باشید چنانچه رأیی خلاف قانون در دیوان عدالت اداری صادر شود، سازوکارهای نقض آن رأی در خود قانون پیشبینی شده است که از جمله آنها میتوان به ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری اشاره کرد.
ضرورت تسریع در روند رسیدگی به پروندههای مرتبط با حوزه غذا و دارو
حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو در این جلسه با قدردانی از دستگاه قضا و به صورت ویژه دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی برای رسیدگی به موضوعات و پروندههای سازمان غذا و دارو اظهار کرد: ایجاد شعب ویژه و اختصاصی در استانها برای رسیدگی به پروندههای سازمان غذا و دارو، همچنین تسریع در روند رسیدگی به پروندههای مرتبط با حوزه غذا و دارو، دو درخواست اصلی ما از دستگاه قضائی است.
وی افزود: طی مدت اخیر شاهد بودیم که سازمان بازرسی در زمینه نظارتهای مرتبط با حوزه غذا و دارو، رویکردی پیشگیرانه داشته است و تقاضای ما، استمرار این نگاه و رویکرد از سوی سازمان بازرسی است.
رئیس سازمان غذا و دارو تعامل این سازمان با دیوان عدالت اداری را مثبت ارزیابی کرد و گفت: انتظار ما از دیوان عدالت اداری آن است که به حوزه سلامت نگاهی تخصصی داشته باشد و میان رسیدگی به موضوعات و پروندههای مرتبط با حوزه سلامت مردم که امری بسیار خطیر و حساس است با سایر موضوعات و پروندهها، تمایز و تفاوت قائل شود.
نظر شما