به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان کردستان، پیمان اسکندری با اشاره به اهمیت طرح جهش تولید در دیمزارها و نقش آن در افزایش تولید اظهار کرد: در سال زراعی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ طرح جهش تولید در دیمزارها در ۱۸۹ هزار هکتار از اراضی زراعی استان به اجرا درآمد، اما در سال زارعی گذشته در ۵۹۱ هزار هکتار از اراضی استان اجرا شد.
وی از تحت پوشش بیمه قرار گرفتن ۲۶۷ هزار و ۲۳۷ هکتار از اراضی زراعی کردستان در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها نقشی اساسی در افزایش اراضی زراعی تحت پوشش بیمه داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، کشاورزی قراردادی را به عنوان ابزار سازماندهی و حمایت از تولیدات کشاورزی به ویژه برای کشاورزان خرد قلمداد کرد و افزود: کشاورزی قراردادی راهکاری برای جلوگیری از فساد، ضرر و زیان محصولات کشاورزی، مقابله با واسطهگری و افزایش درآمد کشاورزان است و نقش قابل توجهی در کاهش دغدغهها و مشکلات حوزه کشاورزی دارد.
وی ادامه داد: در استان کردستان در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بیش از ۵۸۹ هزار و ٥۰۰ هکتار از اراضی استان به کشت گندم اختصاص یافته بود که از این مقدار ۳۲ هزار و ٥۰۰ هکتار به کشت گندم آبی و ۵۵۷ هزار هکتار به کشت گندم دیم اختصاص داشت.
اسکندری در خصوص خرید تضمینی گندم در کردستان گفت: در سال ۱۴۰۰ در استان کردستان ۲۸۰ هزار تن گندم خریداری شده بود که این میزان در سال ۱۴۰۱ به ۶۲۰ هزار تن گندم و در سال جاری نیز به یک میلیون و ۱۱۵ هزار تن رسیده است که این افزایش در نتیجه برنامهها و سیاستهای جهاد کشاورزی است.
وی با اشاره به محدودیت منابع آب و خاک و ضرورت تأمین امنیت غذایی، اجرای طرح ملی الگوی کشت را دارای اهمیت دانست و افزود: تنها راه مدیریت منابع و تأمین امنیت غذایی پایدار، اجرای طرح ملی الگوی کشت است و باید کشاورزان و بهره برداران را در این زمینه همراه کنیم.
نظر شما