واکنش کنعانی به بیانیه پایانی نشست مشترک وزرای خارجه اروپا و شورای همکاری خلیج‌فارس

سخنگوی وزارت امور خارجه با رد ادعاهای مطرح شده در بیانیه نشست مشترک وزرای خارجه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج‌فارس، بار دیگر جزایر سه‌گانه ایرانی را جزء لاینفک خاک ایران خواند و توان نظامی و دفاعی ایران را در راستای ارتقای بازدارندگی و حفظ امنیت ملی و تقویت ثبات منطقه برشمرد.

به گزارش ایمنا، بیست‌وهفتمین نشست مشترک وزرای خارجه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج‌فارس و طرح برخی ادعاها و اتهامات بی‌اساس علیه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه پایانی این نشست واکنش ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت.

وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روز سه‌شنبه، هجدهم مهرماه در مسقط، پایتخت عمان نشست برگزار کردند و در پایان بیانیه‌ای از سوی حاضران در نشست صادر و در آن بیانیه ادعاهایی درباره جزایر سه‌گانه ایرانی، برنامه هسته‌ای ایران و نقش ایران در منطقه مطرح شد.

در همین ارتباط ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه امروز _چهارشنبه نوزدهم مهرماه_ در واکنش به بیانیه پایانی این نشست با تأکید بر راهبرد منطقه‌ای و سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران درباره تقویت و تعمیق مناسبات با کشورهای حوزه خلیج فارس، درج برخی مطالب بی اساس در بیانیه پایانی این نشست را مردود خواند و آن را محکوم کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی به سابقه مخرب مداخله برخی از کشورهای اروپایی در منطقه خلیج‌فارس در دوران‌های مختلف و فروش میلیاردها دلار تسلیحات و جنگ افزار توسط آن‌ها به کشورهای منطقه در راستای استمرار تنش‌های منطقه‌ای و کسب منافع تجاری اشاره کرد و روند تحولات ماه‌های اخیر در منطقه را برخلاف ابراز نگرانی‌های بی‌دلیل و منفعت‌طلبانه اتحادیه اروپا، امیدبخش و در راستای منافع تمام کشورهای منطقه برشمرد.

نقش امنیت‌ساز ایران در مبارزه با تروریسم

این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین تداوم دیپلماسی و گفت‌وگو را بهترین مسیر تقویت همکاری در راستای منافع مشترک و تحکیم ثبات و امنیت این منطقه خواند.

کنعانی همچنین نقش امنیت ساز جمهوری اسلامی ایران در مبارزه واقعی با تروریسم و همچنین تقویت و تحکیم امنیت دریانوردی را مورد اشاره قرار داد و دستیابی به امنیت پایدار منطقه‌ای را در گرو تقویت همکاری‌های دو و چندجانبه کشورهای منطقه فارغ از مداخلات نابه‌جای نیروهای فرامنطقه‌ای دانست.

جزایر سه‌گانه ایرانی جزء لاینفک خاک ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه بار دیگر موضع اصولی و همیشگی جمهوری اسلامی ایران را مورد تأکید قرار داد و جزایر سه‌گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را جزء لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران خواند.

جمهوری اسلامی ایران همواره بر تعلق جزایر سه‌گانه به خاک ایران تأکید کرده و پیش از این بارها و بارها ایران به بیانیه‌های صادره در این خصوص واکنش نشان داده است.

بیست‌وششم تیرماه سال جاری نیز سخنگوی دستگاه دیپلماسی در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره بیانیه مشترک روسیه و شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سه‌گانه ایرانی اظهار کرده بود: جمهوری اسلامی ایران موضوع تمامیت ارضی و سرزمینی و حاکمیت خود را بر جزایر سه‌گانه مورد اشاره هیچ‌گاه قابل مذاکره و گفت‌وگو ندانسته و دخالت هر طرفی از جمله دولت امارات، دولت روسیه و هر طرفی را در این ارتباط غیرقابل قبول و مردود تلقی می‌کند و نسبت به آن واکنش جدی نشان می‌دهد. در این ارتباط واکنش ایران کاملاً صریح و شفاف و بدون هیچ‌گونه مسامحه بوده است.

کنعانی همچنین مفاد بیانیه مذکور درباره موضوعات مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز و توانمندی دفاعی جمهوری اسلامی ایران را ناوارد و مردود خواند و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره به قوانین و تعهدات بین‌المللی خود در چارچوب حق و تکلیف پایبند بوده و به همکاری‌های سازنده خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبتنی بر موافقتنامه جامع پادمان ادامه می‌دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از این و در واکنش به سند راهبردی مقابله با سلاح‌های کشتار جمعی که توسط وزارت دفاع آمریکا منتشر شده و در آن ایران تهدید دائمی تلقی شده است، گفت: این ادعاهای بی اساس و بی ریشه است. ایران عضو متعهد ان.پی‌.تی است و با آژانس موافقتنامه جامع پادمان را امضا کرده و اجرا می‌کند. ایران بارها اعلام کرده سلاح هسته‌ای در دکترین نظامی و دفاعی ایران هیچ جایگاه و نقشی ندارد و ایران هرگونه استفاده و تهدید به استفاده از اینگونه سلاح‌های کشتار جمعی را مردود می‌شمارد.

وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس در این بیانیه ضمن تکرار ادعاهای بی اساس درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، خواستار همکاری کامل ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شدند. آنها بر حمایت از راه‌حل دیپلماتیک درباره موضوع هسته‌ای ایران و تعهد خود برای عاری ماندن منطقه خلیج‌فارس از تسلیحات هسته‌ای تأکید کردند.

وی همچنین اعلام کرد که توان نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران در راستای ارتقای بازدارندگی، حفظ امنیت ملی و تقویت ثبات منطقه‌ای قرار دارد و افزود: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر اراده جدی خود را برای دستیابی به منطقه‌ای با ثبات، امن و شکوفا در همکاری با همسایگان و بدون مداخلات خارجی اعلام می‌کند.

رژیم صهیونیستی منبع اصلی ناامنی و تهدید کشورهای اسلامی

اواخر شهریورماه نیز شاهد برگزاری نشست مشترک وزرای خارجه آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس در نیویورک بودیم که در پایان این نشست بیانیه‌ای صادر و بار دیگر ادعاهای بی اساسی علیه ایران و از جمله جزایر سه‌گانه ایرانی مطرح شد. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۳۰ شهریور ماه نیز به بیانیه مشترک وزیران خارجه آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس واکنش نشان داد و گفت: تکرار اتهامات و ادعاهای واهی در شرایط کنونی منطقه به هیچ وجه نمی‌تواند تأمین کننده منافع دولت‌ها و مردم منطقه باشد و صرفاً به سود بدخواهانی است که آرامش، توسعه اقتصادی، تمامیت ارضی و حاکمیت ملی کشورهای این منطقه را بر نمی‌تابند و همواره منافع نامشروع خود را در مداخله‌جویی و بی‌ثباتی و ناامنی منطقه جست‌وجو کرده‌اند. توانمندی‌های موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب دکترین نظامی شفاف قرار دارد که مبتنی بر بازدارندگی و حفظ امنیت ملی است و آنچه خطر واقعی است، ورود رژیم صهیونیستی به عنوان منبع اصلی ناامنی و تهدید کشورهای اسلامی به جغرافیای منطقه است.

کنعانی در واکنش به آن بیانیه با تأکید مجدد بر مواضع ثابت و اصولی جمهوری اسلامی ایران، جزایر سه‌گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را جز لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران خواند و افزود: جمهوری اسلامی ایران هرگونه ادعایی بر این جزایر را دخالت در امور داخلی و قلمرو سرزمینی خود می‌داند و آن را به‌شدت محکوم می‌کند. جمهوری اسلامی ایران بر اساس دیدگاه راهبردی و سیاست‌های اصولی خود همواره راهکار حل مشکلات منطقه را تعامل و همکاری و هم‌افزایی کشورهای منطقه به دور از مداخله طرف‌های فرامنطقه‌ای می‌داند.

کد خبر 694944

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.