به گزارش خبرنگار ایمنا، ساعتی از آغاز سومین روز از سیوپنجمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان گذشته است؛ عصر هفدهمین روز از پاییز به سمت میدان انقلاب حرکت میکنیم و هرچه نزدیکتر میشویم فضاسازی شهری نشان از برگزاری این رویداد بینالمللی دارد.
تصمیم میگیریم اول سری به پردیس سینمایی ساحل بزنیم، سینمایی که این روزها دخترانه است، تمام دختران داور و خبرنگار در اینجا فیلمها را تماشا و در ادامه نقد و اخبار را منتشر میکنند.
برای مصاحبه به سمت چند داور نوجوان میرویم که دقایقی بین فیلمها برای استراحت از سالن خارج شدهاند.
هانیه ۱۲ ساله داور جشنواره است، میگوید: «داور جشنواره شدم تا به اهداف آیندهام نزدیک شوم.»؛ داوران کودک که سن و سال کمی دارند متوجه حضور ما میشوند، با ذوق و خنده به سمتمان میآیند و میخواهند تا با آنها مصاحبه کنیم و وقتی قبول میکنیم، پشت سرمان صف میکشند.
آروشا دختر ۹ سالهای که جثه کوچکی دارد، میگوید: «کلاس تئاتر میرفتم، آنجا اطلاع دادند که میتوانیم برای داوری در جشنواره ثبتنام کنیم، من هم که به تماشای فیلم علاقه داشتم، ثبتنام کردم.»
نگاهی به ساعت نشست خبری فیلمها میاندازم، نشست تمام شده و احتمالاً زمان استراحت خبرنگاران است.
به طبقه بالای سینما میرویم، چند خبرنگار نوجوان دور هم جمع شدهاند و کلیپی از اتفاقات روز سوم جشنواره تا آن ساعت درست میکنند.
خوشحالم که جشنواره به اصفهان برگشت
نرگس خبرنگار ۱۳ ساله جشنواره که وظیفه ثبت خبرهای مکتوب را دارد، میگوید: «قبلاً تا حدی آشنایی با این حوزه داشتم، پوستر فراخوان خبرنگاران جشنواره را دیدم و به نظرم تجربه جدید و جالبی بود.»
وی ادامه میدهد: «خبرنگاری در جشنواره تجربه شیرینی است و در دورههای بعد نیز شرکت میکنم، خوشحالم که جشنواره به اصفهان برگشت.»
از سینما خارج میشویم تا کمی در چهارباغ قدم بزنیم و حال و هوای این گذر فرهنگی را در روزهای جشنواره ببینیم.
مسیر با ریسههای پارچهای که آرم و عنوان جشنواره بر آنها نقش بسته تزئین شده است، به امید تماشای برنامههایی مانند سالهای گذشته جلوتر میرویم، کمکم داشتیم ناامید میشدیم که صدای ضعیفی از دور توجهمان را جلب کرد.
قدمهایمان را تندتر میکنیم تا به سمت جمعیت برسیم، صدا بلندتر میشود و وقتی به جمعیت میرسیم، سرودی شاد با شعار جشنواره امسال یعنی «بچهها به سمت قله» پخش میشود.
محیطی مجزا مقابل ورودی پارک ایجاد و دور تا دور آن با بنرهای شخصیتهای کارتونی تزئین شده است و غرفههایی مجزا در طول مسیر برای کودکان اصفهانی برنامه دارند.
در یکی از آنها بچهها به کمک پدر و مادرها سربند و تنپوشهای کاغذی درست میکنند و به سلیقه خودشان نقاشی میکنند و با شخصیت کارتونی مورد علاقه خود عکس میگیرند.
اشتیاق کودکان، گردشگران چینی را هم به وجد آورده است، با لبخند به سمت آنها میروند و درخواست میکنند تا تصویر آنها را که حالا هرکدام تنپوش متفاوتی دارند را ثبت کنند؛ کمکم به ساعت اتمام نشست خبری فیلم در پردیس سینمای چهارباغ نزدیک میشویم و به آن سمت برمیگردیم.
سروصدا از همان ورودی سینما نشان میدهد که اینجا در اختیار پسران داور و خبرنگار است که با انرژی به تماشای فیلمها ادامه میدهند؛ «از طریق یکی از آشنایان از فراخوان داوری جشنواره فیلم کودک باخبر شدم، به فیلم و سینما علاقهمند هستم، به همین خاطر برای حضور در جشنواره ثبتنام کردم.»، اینها سخنان امیرمحمد، داور ۱۲ ساله است که از روند داوری جشنواره میگوید.
در این سینما نیز همچون سینما ساحل سالنها به اکرانهای مردمی اختصاص دارد و خانوادهها به همراه فرزندان خود با عجله به سمت سالن چهارسوق میروند؛ تعدادی از خانوادهها حتی کودکی به همراه ندارند، اما خودشان برای تماشای فیلمها مشتاق هستند، استقبال خوبی از فیلم «استعداد من» شده است و ظرفیت سالن تکمیل میشود.
در کمبود فیلمهای کودک، برگزاری این جشنواره غنیمت است
به سراغ پدری میرویم که همراه پسر خود برای تماشای این فیلم منتظر است، میگوید: «با توجه به کمبود فیلمهای کودک و نوجوان، برگزاری این جشنواره در اصفهان غنیمت بزرگی است، اولین فیلمی است که برای تماشای آن در این دوره به سینما آمدهایم، امیدوارم پسرم لذت ببرد.»
قبل از ترک سینما به سالن نقشجهان میرویم که داوران منتظر پخش فیلم هستند، اما قبل از شروع فیلم برنامههایی شاد برای آنها اجرا میشود که مشتاقانه و با هیجان مجری را همراهی میکنند؛ سومین روز از سیوپنجمین جشنواره بینالمللی فیلم هم در این ساعات با حضور پرشور کودکان، نوجوانان و حتی خانوادهها به پایان میرسد و بچهها آماده حرکت در چهارمین روز از طی مسیر قله میشوند.
نظر شما