به گزارش خبرنگار ایمنا، طبق بند «و» ماده «۴۴» برنامه پنجم توسعه، دستگاههای اجرایی موظف هستند حداقل بیستوپنج درصد (۲۵%) نیاز استخدامی خود را از میان فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان پنجاه درصد (۵۰%) و بالاتر و فرزندان آزادگانی که حداقل پنج سال سابقه اسارت دارند، بدون الزام به رعایت شرط سنی، تحصیلی و آزمونی تأمین و از ابتدا آنان را به صورت رسمی استخدام کنند. پنج درصد (۵%) سهمیه استخدامی به سایر جانبازان، آزادگان، رزمندگان و همسر و فرزندان آنان اختصاص مییابد. در مواردی که نیاز به تخصص دارد شرایط علمی لازمالرعایه است.
اما در حالی که بیش از دو سال از اجرای این قانون میگذرد هنوز تبدیل وضعیت تعدادی از خانوادههای شهدا و ایثارگران صورت نگرفته است، موضوعی که اعتراض جامعه ایثارگری را به دنبال داشته است.
آنطور که رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور خبر داده است، تبدیل وضعیت ایثارگران در دستگاههای اجرایی که به نوعی ذیل دولت قرار میگیرند، در حال انجام است و مشکلی برای تبدیل وضعیتها وجود ندارد.
میثم لطیفی با بیان اینکه به دلیل اعتراضاتی که در این زمینه وجود داشت، موضوع در صحن دولت مطرح شده است، گفت: مقرر شده است که دستگاه به تکالیف قانونی خود مبنی بر تبدیل وضعیت خانوادههای شهدا و ایثارگران عمل کنند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که برخی از خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران چگونه باید اعتراض خود را در زمینه تبدیل وضعیتها اعلام و پیگیری کنند؟ گفته است: این عزیزان باید از خود سازمان، وزارتخانه و نهاد دولتی مشکلشان را پیگیری کنند و در صورتی که به نتیجه نرسیدند، میتوانند از نهادهای نظارتی مانند دیوان عدالت اداری تبدیل وضعیت استخدامی خود را پیگیری کنند که البته توصیه ما به خانوادههای شهدا و ایثارگران این است که سعی کنند موضوع را ابتدا از خود دستگاهها پیگیری کنند و کار را به دیوان عدالت اداری نکشانند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز دوازدهم بهمنماه سال گذشته از لازمالاجرا بودن قانون تبدیل وضعیت ایثارگران خبر داده بود.
سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی در این ارتباط گفته بود: «حکم قانونی تبدیل وضعیت ایثارگران در دستگاههایی که به نوعی از قانون بودجه کل کشور استفاده میکنند از حقوق کسبشده ایثارگران محسوب میشود و سال آینده هم این حکم به قوت خود باقی است.»
نظر شما