ماه در اوج زمینی قرار می‌گیرد

ماه سه‌شنبه، هجدهم مهرماه به دورترین نقطه در امتداد مدار خود به زمین خواهد رسید.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ماه سه‌شنبه، هجدهم مهرماه به دورترین نقطه در امتداد مدار خود به زمین خواهد رسید و کمی کوچک‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد. فاصله ماه از زمین متفاوت است زیرا مدار آن کاملاً دایره‌ای نیست و کمی بیضی شکل است؛ همانطور که ماه هر ۲۹.۵ روز یک بار این مسیر بیضوی را به دور زمین طی می‌کند، فاصله آن ۱۴ درصد بین ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به زمین) و ۴۰۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در اوج (دورترین فاصله از زمین) تغییر می‌کند. اندازه زاویه‌ای آن نیز با همان فاکتور بین ۲۹.۴ و ۳۳.۵ دقیقه قوسی متفاوت است، روشنایی آن نیز تغییر می‌کند، البته تشخیص این اتفاق در عمل دشوار است، زیرا فازهای آن نیز همزمان در حال تغییر هستند.

مقارنه ماه و سیاره زهره

ماه و سیاره زهره سه‌شنبه، هجدهم مهرماه در وضعیت مقارنه قرار خواهند گرفت، به طوری که ماه ۲۵ روزه از زاویه شش درجه و ۲۹ دقیقه از جنوب سیاره زهره عبور می‌کند؛ این پدیده از اصفهان حدود ساعت ۰۲:۳۰ تا ساعت ۱۵:۲۵ قابل مشاهده خواهد بود؛ ماه با قدر منفی ۱۰.۶ و سیاره زهره با قدر منفی ۴.۵ هر دو در صورت فلکی شیر خواهند بود، ماه و سیاره زهره به قدری از یکدیگر دور هستند که در میدان دید تلسکوپ یا دوربین دوچشمی قرار نمی‌گیرد، اما این پدیده با چشم غیرمسلح قابل مشاهده خواهند بود.

نزدیک شدن ماه و سیاره زهره به یکدیگر

ماه و سیاره زهره سه‌شنبه، هجدهم مهرماه به یکدیگر نزدیک خواهند شد، به‌طوری که ماه ۲۵ روزه از زاویه پنج درجه و ۵۴ دقیقه سیاره زهره قرار می‌گیرد، این پدیده از اصفهان از ساعت ۰۲:۳۱ تا ۱۵:۲۶ قابل مشاهده است؛ ماه با قدر منفی ۱۰.۵ و سیاره زهره با قدر منفی ۴.۵ هر دو در صورت فلکی شیر قرار می‌گیرد؛ ماه و سیاره زهره به‌قدری از یکدیگر دور هستند که در میدان دید تلسکوپ یا دوربین دوچشمی قرار نمی‌گیرد، اما این پدیده با چشم غیرمسلح قابل مشاهده خواهند بود.

بارش شهابی تورید جنوبی ۲

بارش شهابی تورید جنوبی از هجدهم مهرماه تا بیست‌ونهم آبان‌ماه فعال خواهد بود و زمان اوج آن سه‌شنبه، هجدهم مهرماه خواهد بود؛ در طول این دوره هر زمان که نقطه تابش شهاب باران در صورت فلکی قبرس در بالای افق باشد؛ احتمال مشاهده شهاب‌های تورید جنوبی وجود خواهد داشت، هرچه نقطه تابشی در آسمان بالاتر باشد، تعداد شهاب‌های قابل مشاهده بیشتر می‌شود.

بارش شهابی تورید جنوبی ۲ از اصفهان از ساعت ۱۸:۳۲ تا ۰۵:۳۵ قابل رصد است، اوج بارش شهابی حدود ساعت ۰۱:۰۰ خواهد بود. زمانی که نقطه تابش در بالاترین نقطه خود در آسمان قرار دارد؛ در این زمان، چرخش زمین اصفهان را در سمت بهینه در جهت شهاب‌های ورودی می‌چرخاند و تعداد شهاب‌هایی که به صورت عمودی به سمت پایین می‌بارد را به حداکثر می‌رساند؛ در زمان‌های دیگر، شهاب‌های کمتری بر فراز آسمان اصفهان می‌سوزند و تمایل دارند با زاویه مایل وارد جو شوند.

کد خبر 694247

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.